Prăjitură cu iaurt

Icon print Print

Astăzi te purtăm pe meleaguri străine pentru a descoperi un preparat turcesc nemaipomenit.

Bucătăria turcească este plină de delicatese care îți răsfață papilele gustative. Printre acestea se numără și prăjitura cu iaurt.

Rețeta de prăjitură cu iaurt este ideală pentru zilele în care ai musafiri pofticioși la masă, care știu cât de pricepută ești în bucătărie și se așteaptă să-i surprinzi de fiecare dată cu ceva nou. Cu siguranță vor rămâne plăcuți impresionați de rețeta de prăjitură cu iaurt inspirată din bucătăria turcească și vor vrea să afle și ei secretele preparării ei.

Prăjitura cu iaurt este un desert apetisant, ușor de realizat și absolut delicios. Urmează pașii de mai jos și începe să prepari o prăjitură cu iaurt pufoasă și aromată.

Timp de preparare: 55 de minute

Număr de porții: 1 prăjitură

Ingrediente:

  • 60 de g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 400 g iaurt
  • 4 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Ești gata echipată cu șorțul preferat și un zâmbet larg pe față? Perfect, hai să începem.

Pasul 1

Pentru început, separă albușurile de gălbenușuri. Ia apoi un bol și amestecă gălbenușurile cu zahărul. Bate-le foarte bine până când zahărul de dizolvă complet și formează o cremă frumoasă. Adaugă apoi Făină Superioară 000 Raftul bunicii, iaurtul, zeama de lămâie, și coaja rasă de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele până când se încorporează complet.

Pasul 2

Separat, într-un alt bol, bate albușurile împreună cu un praf de sare. Albușurile trebuie bătute până când devin o spumă lucioasă și care nu se dezlipește de pe bol atunci când îl întorci invers.

Pasul 3

După ce ai terminat, este timpul să încorporezi spuma de albușuri în compoziția de ouă cu iaurt, amestecând cu grijă de jos în sus.

Pasul 4

Tapetează o tavă cu puțin ulei și foaie de copt, apoi așază uniform întreaga compoziție. Lasă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius, pentru aproximativ 50-60 de minute. Atunci când prăjitura ta începe să se rumenească frumos deasupra, o poți scoate de la cuptor. Pentru a o putea tăia frumos, prăjitura cu iaurt trebuie să stea câteva ore la răcit.

Prăjitura cu iaurt se poate servi simplă sau asezonată cu sirop de fructe.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie