fbpx

Ciabatta

Icon print Print

Ciabatta

 

Pentru un brunch la tine-acasă, o vizită pe nepusă masă ori o ieșire la iarbă verde cu prietenii, cu ciabatta pregătești sandvișuri ori gustări delicioase. E atât de ușor de pregătit și de servit! Urmează pașii din rețeta de mai jos și fii gata pentru laude din partea celor dragi.

Timp de pregătire:   1 oră

Ingrediente:

400 g făină 650 Raftul bunicii

300 ml apă călduță

4 g drojdie uscată

5 linguri ulei de măsline

1 lingură ulei de floarea soarelui

8 g sare

Mod de preparare:

Pentru început, pune drojdia într-un vas cu apă călduță și las-o la odihnit pentru cel puțin 10 minute. Amestec-o apoi cu făina, sarea și cu uleiul de măsline. Vei obține un aluat mai lipicios decât pentru o pâine obișnuită, pe care trebuie să-l lași peste noapte, în vasul acoperit cu o folie alimentară, la temperatura camerei.

În următoarea zi, desprinde cu o spatulă aluatul lipicios și elastic și așază-l pe blatul de lucru, tapetat cu făină din plin. Aranjează aluatul în formă cilindrică, după care transferă-l în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt ori făină și puțin mălai. Lasă aluatul să mai crească aproximativ 3 ore, în tava de copt.

Preîncălzește cuptorul la 220˚C. Pune pe treapta de jos un vas cu apă, iar pe treapta de deasupra, tava cu ciabatta. În 20-25 de minute scoate vasul cu apă, al cărui scop a fost să asigure suficientă umezeală cât pâinea să fie pufoasă în interior. Mai lasă ciabatta să se coacă pentru încă 10 minute, până va căpăta o crustă maronie și crocantă.

Scoate-o cu grijă din cuptor și acoper-o cu un prosop de bucătărie, să se odihnească pentru cel puțin jumătate de oră.  Taie-o mai apoi felii și servește-o cu măsline sau cu prosciutto crudo. Hmmm, ai gustul Italiei într-o singură felie de ciabatta!

Poftă bună!

 

Quiche cu legume de primăvară

55 minute

VEZI REȚETA
Image Quiche cu legume de primăvară

Tort Black Forest cu vișine

2 ore și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Tort Black Forest cu vișine

Tort cu sirop de lămâie și soc

1 oră și 30 minute

VEZI REȚETA
Image Tort cu sirop de lămâie și soc
Surpriza primăverii