Lapte cu tocmagi

Icon print Print

LAPTE CU TOCMAGI

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

Pentru 4 porții:

150 g de făină 000 Raftul Bunicii
1 ou
3 linguri de apă
1 litru de lapte
1 linguriță de sare
2 linguri de zahăr
1 linguriță de scorțișoară măcinată

Mod de preparare:

Dacă ai decis să renunți la celebrele cereale cu lapte în favoarea variantei autentice românești, atunci suflecă-ți mânecile și apucă-te de frământat! Tocmagii sunt tăițeii de casă pe care bunicile din Bucovina nu-i pun doar în supe și ciorbe, ci și în lapte dulce. Primul pas este să frămânți aluatul pentru tocmagi. Iar pentru asta mestecă într-un bol făina cu oul și 3 linguri de apă.

Vei obține un aluat tare pe care va trebui să-l întinzi cu sucitorul într-un strat subțire. Împăturește aluatul astfel încât să obții o fâșie lungă și taie tocmagii cu un cuțit ascuțit. Pudrează-i cu multă făină și desfă-i să vezi cât de frumoși sunt! Fierbe-i în laptele cu sare și zahăr cam 3-4 minute. Presară scorțișoară măcinată deasupra și savurează un mic dejun autentic moldovenesc!

Poftă bună!

Funnel Cake sau gogoși la pâlnie

45 minute

VEZI REȚETA
Image Funnel Cake sau gogoși la pâlnie

Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel

60 minute

VEZI REȚETA
Image Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel

Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă

50 minute

VEZI REȚETA
Image Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă
Surpriza primăverii