Retete din Dobrogea

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

Călătoria noastră culinară prin țară ne-a îndreptat pașii spre țărmul Mării Negre, în însorita Dobrogea, unde comorile din bucătăria acestei regiuni ne-au ținut pe loc câteva ore bune. Mirosul de pește proaspăt gătit, parfumul mirodeniilor, gustul inconfundabil al preparatelor dobrogene, toate ne-au îmbiat să luăm un loc la masă, să ne ospătăm, totul în timp ce absorbeam cu nesaț secretele bucătăriei dobrogene. Această regiune a țării știe cum să fructifice...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Tochitură dobrogeană

50 minute

Tochitura dobrogeană este un preparat tradițional românesc pe bază de carne de porc ce se servește alături de o mămăligă cremoasă, un ou prăjit și  brânză de vaci proaspătă. Rețetele de tochituri variază de la o zonă la alta, dar cert este că gospodinele din toate colțurile țării își dau silința să aducă zâmbetul celor din familie cu acest preparat gustos ce are o tradiție îndelungată, care s-a transmis din generație în generație, până în zilele noastre....

Citește mai mult

Image Tochitură dobrogeană

Plăcintă dobrogeană

90 minute

Astăzi te aducem mai aproape de vremurile copilăriei, când bunica te întâmpina cu o bucată de plăcintă caldă și rumenă. Cu brânză sărată, dulce sau simplă, plăcinta dobrogeană este un preparat de mare tradiție în familiile românești, nelipsit de pe mesele de sărbătoare. În Dobrogea, există chiar o tradiție culinară, care continuă să fie transmisă din generație în generație, în care mireasa, a doua zi după nuntă, trebuie să pregătească o plăcintă do...

Citește mai mult

Image Plăcintă dobrogeană

Cornulețe cu nucă

Dacă îți e dor de un desert cu gust de copilărie, pregătește degrabă aceste cornulețe cu nucă  fragede și dulci, așa cum numai în curtea bunicii găseai! Ingrediente Pentru aluat 2 căni de făină Raftul bunicii 000 1/2 cana unt 1/2 cană smantana 1 ou 1 pliculeț praf de copt 1 linguriță de drojdie proaspătă 1 linguriță de zahăr 30 ml lapte călduț Coaja de la o lămâie 1 varf cutit sare Pentru umplutură 300 g nuca macinata 100 g zahăr ¼ borcan ...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu nucă