Retete din Muntenia

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Scovergi muntenești

2 ore și 30 minute

În zona Munteniei, scovergile se fac de regulă simple, fără umplutură, și se servesc cu un strat generos de zahăr tos deasupra. Mai ales în zilele de duminică sau de sărbătoare, scovergile erau nelipsite de pe mesele gospodinelor din zona de câmpie. Pont: le poți pregăti o surpriză celor mici, adăugând topping de ciocolată sau miere și câteva fructe presărate pe deasupra. Timp de pregătire:  2 ore și jumătate Număr de porții: 8 Ingrediente: 500 g F...

Citește mai mult

Image Scovergi muntenești

Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

40 minute

Papanașii fierți își au originea în Muntenia. Aceștia se bucură de mai puțină popularitate decât varianta prăjită, specifică zonei Moldovei, însă sunt cel puțin la fel de gustoși. Dacă vrei să îi bucuri pe cei dragi cu un desert gustos, foarte diferit de prăjiturile clasice, ar trebui sa încerci rețeta de papanași fierți, cu brânză de vaci și pesmet cât cuprinde. Timp de pregătire: 40 minute Porții: 20 de papanași Ingrediente: 150 g de Griș din G...

Citește mai mult

Image Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

Mămăliga în straturi

40 minute

Mămăliga în straturi, cunoscută în popor sub denumirile de “taci și înghite” sau “tort de mămăligă”, îți va alina dorul de copilărie și te va ajuta să aduci zâmbetul pe buze celor dragi, la masa de prânz sau la cină. Nu ai nevoie de mult timp și nici de ingrediente pompoase pentru a găti acest preparat. Așadar, pune-ți șorțul de bucătărie și apucă-te de gătit. Timp pregătire: 40 minute Porții: 6 Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul B...

Citește mai mult

Image Mămăliga în straturi

Ciorbă de fasole în pâine

2 ore

Ciorba de fasole în pâine este un preparat nelipsit din restaurantele tradiționale românești. O rețetă delicioasă și servită într-un mod ingenios, potrivită pentru o masă de sărbătoare sau de ocazie, unde vrei să impresionezi. Secretul ciorbei de fasole în pâine constă în afumătura folosită. Fie că este ciolan sau costiță, aceasta dă un gust nemaipomenit preparatului. De asemenea, pâinea trebuie folosită imediat după coacere, sau cel puțin preîncălzită înaint...

Citește mai mult

Image Ciorbă de fasole în pâine

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

Tot călătorind prin țară, în căutare de rețete cu specific tradițional de colecție, am poposit o vreme prin Muntenia, o zonă care ne-a cucerit prin diversitatea culinară dată de influențele orientale, franțuzești sau italienești. Acestea au contribuit la crearea unui mozaic culinar reușit, din care ne-am înfruptat și noi. Aici în Muntenia, ciorbele sunt acrite cu borș și înnobilate cu leuștean, care le oferă un gust aparte. În ciorbele de legume se pune orez și un a...

Citește mai mult

Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Mucenici muntenești

1 oră și 20 minute

9 martie este o zi de tradiție pentru români, unde creștinii din toată țara serbează cei 40 de Sfinți din Sevastia. În diversele colțuri ale țării, se practică obiceiul preparării rețetelor de mucenici. Tradițiile sunt diferite în funcție de zonă, iar rețetele impresionează prin gustul lor cuceritor. În timp ce în Moldova se obișnuiește servirea mucenicilor la cuptor, preparați dintr-un aluat asemănător cu cel al cozonacului, în Muntenia, tradiția mucenicilor se p...

Citește mai mult

Image Mucenici muntenești

Prinde gustul călătoriei în jurul României

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie   Bunătăți muntenești   Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, cu dragoste de țară, cu admirație față de tradiții și cu încredere în calitatea produselor Raftul bunicii, obținute din grâu și porumb românesc, pornim într-o călătorie a gustului și a rețetelor autentice din regiunile istorice ale țării noastre. Găsim inspirație în amintirile preparatelor care umpleau bucătăria bunicii de arome care mai de care m...

Citește mai mult

Image Prinde gustul călătoriei în jurul României

Brânzoaice muntenești

60 minute

Brânzoaice muntenești   Imediat după prânz sau oricând ai poftă de ceva bun, autentic românesc, pregătește brânzoaicele muntenești care-ți aduc aminte de copilărie și de povețele bunicii, de mirosul îmbietor din bucătărie care punea de fiecare dată joaca pe pauză. Ingrediente pentru aluat: 250 g de făină 000 pentru Cozonac Raftul bunicii 50 g de unt 50 g de zahăr brun 100 g zahăr pudră 125 ml lapte 10 g drojdie 2 ouă Esență de rom ...

Citește mai mult

Image Brânzoaice muntenești

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

45 minute

Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei   Pentru prânzul de tradiție care să-l aibă pe acel vino-ncoace și care să se lase cu laude, pregătește o specialitate muntenească cu ciuperci, care îmbină tot ce are această regiune mai gustos și mai hrănitor. Până și aranjarea farfuriei, strat după strat, parcă spune o poveste despre simplitate și diversitate. La acest preparat, decizia gustului și a armoniei din farfurie este în mâinile ta...

Citește mai mult

Image Specialitate muntenească cu ciuperci – harta culinară a Munteniei

Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

3 ore și 30 de minute

SUPĂ CU TĂIEȚEI DE CASĂ ȘI PRĂJITURĂ ALBĂ CA ZĂPADA Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute Ingrediente: Prăjitură Albă ca Zăpada Ingrediente pentru foi 600 g făină 650 Raftul Bunicii 2 ouă întregi 10 g amoniu pentru prăjituri 1 vârf de cuțit sare 8-10 linguri de ulei 8-10 linguri de zahăr 10 linguri lapte Ingrediente pentru cremă 8 linguri de zahăr 8 linguri făină 650 Raftul Bunicii 750 ml lapte rece miezul unei păstăi de vanilie coaja ras...

Citește mai mult

Image Supă cu tăieței de casă și prăjitură Albă-ca-zăpada

Minciunele cu miere și scorțisoară

25 minute

MINCIUNELE CU MIERE ȘI SCORȚIȘOARĂ   Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: 300 g de făină 000 Raftul Bunicii 2 ouă 100 g de unt 100 ml lapte bătut 50 g de zahăr 10 g de praf de copt 1 linguriță de sare coaja de la o lămâie 150 ml ulei de floarea soarelui 3 linguri de miere de salcâm 1 lingură de zahăr pudră 1 lingură de scorțișoară Mod de preparare: Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte ...

Citește mai mult

Image Minciunele cu miere și scorțisoară

Negresă de post cu nuci și gem

60 minute

NEGRESĂ CU NUCI ȘI GEM Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Pentru aluat: 200 g Făină Superioară pentru prăjituri Raftul bunicii 1 linguriță bicarbonat 1 vârf de cuțit de sare 100 g zahăr brun sau brut 1 plic zahăr vanilat 1 lingură plină de cacao 100 g nucă tocata 3 linguri gem de prune sau de caise 200 ml apă călduță 50 ml ulei 70 g ciocolată neagră de post Pentru frosting: 100 g zahăr brun sau brut; 1 lingură cacao; 50 ml apă; 3-4 ling...

Citește mai mult

Image Negresă de post cu nuci și gem