O saramură de pui făcută după rețeta tradițională oltenească, este numai bună să te aline în zile ploioase și să-ți încânte simțurile!
Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute
Porții: 4
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începe prin a spăla bine și prin a porționa puiul. Masează apoi bucățile de pui cu sare și piper din belșug. Pune bucățile de carne pe grătarul încins, apoi spală roșiile și ardeii grași și așază-i tacticos lângă carne. Ai grijă să nu se ardă nici legumele, nici puiul, acestea trebuie să rămână suculente, așa că, le poți întoarce de oricâte ori este nevoie, pentru a se pătrunde bine.
Între timp, cât se rumenesc legumele și puiul, umple cu apă o oală potrivită, adaugă sare și las-o la foc mic, până ce începe să clocotească. Atunci când ardeii grași și roșiile s-au copt, pune-le cu grijă, rând pe rând, în apa care clocotește. Poți toca mărunt aceste legume sau le poți lăsa întregi, după cum știi că vă plac în familie.
Curăță usturoiul și pisează-l, apoi adaugă-l în oală, alături de boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, dar și de tarhon. După ce acest amestec dă iar în clocot, este momentul să oprești focul, pentru că toate aromele s-au întrepătruns și este exact ce trebuie să fie.
Cât ai clipi, iată că și puiul de pe grătar este rumenit și arată delicios! Așază-l tacticos într-o tavă sau într-un vas de yena și toarnă peste el toată saramura de legume și condimente pregătită mai devreme. Lasă-l să se mai odihnească la cuptor, vreme de 15 minute, la o temperatură de maximum 180 de grade.
Imediat ce scoți saramura de pui din cuptor, presară pe deasupra pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt. Mmmm, ce arome minunate!
Cheamă-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă de o saramură de pui veritabilă, așezată cu spor lângă o mămăligă caldă, proaspăt făcută!
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.