Saramură de pui

Icon print Print

O saramură de pui făcută după rețeta tradițională oltenească, este numai bună să te aline în zile ploioase și să-ți încânte simțurile!

Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 pui întreg, mare
  • 5 roșii
  • 3 ardei grași
  • 1 ardei iute
  • 5 căței de usturoi
  • sare și piper boabe, după gust
  • 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean
  • un praf de tarhon (opțional)

Mod de preparare:

Începe prin a spăla bine și prin a porționa puiul. Masează apoi bucățile de pui cu sare și piper din belșug. Pune bucățile de carne pe grătarul încins, apoi spală roșiile și ardeii grași și așază-i tacticos lângă carne. Ai grijă să nu se ardă nici legumele, nici puiul, acestea trebuie să rămână suculente, așa că, le poți întoarce de oricâte ori este nevoie, pentru a se pătrunde bine.

Între timp, cât se rumenesc legumele și puiul, umple cu apă o oală potrivită, adaugă sare și las-o la foc mic, până ce începe să clocotească. Atunci când ardeii grași și roșiile s-au copt, pune-le cu grijă, rând pe rând, în apa care clocotește. Poți toca mărunt aceste legume sau le poți lăsa întregi, după cum știi că vă plac în familie.

Curăță usturoiul și pisează-l, apoi adaugă-l în oală, alături de boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, dar și de tarhon. După ce acest amestec dă iar în clocot, este momentul să oprești focul, pentru că toate aromele s-au întrepătruns și este exact ce trebuie să fie.

Cât ai clipi, iată că și puiul de pe grătar este rumenit și arată delicios!  Așază-l tacticos într-o tavă sau într-un vas de yena și toarnă peste el toată saramura de legume și condimente pregătită mai devreme. Lasă-l să se mai odihnească la cuptor, vreme de 15 minute, la o temperatură de maximum 180 de grade.

Imediat ce scoți saramura de pui din cuptor, presară pe deasupra pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt. Mmmm, ce arome minunate!

Cheamă-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă de o saramură de pui veritabilă, așezată cu spor lângă o mămăligă caldă, proaspăt făcută!

Poftă bună!

Tartă cu ghimbir și pere

4 ore

VEZI REȚETA
Image Tartă cu ghimbir și pere

Syrniki - clătite groase rusești

20 minute

VEZI REȚETA
Image Syrniki - clătite groase rusești

Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju

20 minute

VEZI REȚETA
Image Rava ladoo, bomboane indiene din griș cu nuci caju
Gătit cu Drag