fbpx

Saramură de pui

Icon print Print

O saramură de pui făcută după rețeta tradițională oltenească, este numai bună să te aline în zile ploioase și să-ți încânte simțurile!

Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 pui întreg, mare
  • 5 roșii
  • 3 ardei grași
  • 1 ardei iute
  • 5 căței de usturoi
  • sare și piper boabe, după gust
  • 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean
  • un praf de tarhon (opțional)

Mod de preparare:

Începe prin a spăla bine și prin a porționa puiul. Masează apoi bucățile de pui cu sare și piper din belșug. Pune bucățile de carne pe grătarul încins, apoi spală roșiile și ardeii grași și așază-i tacticos lângă carne. Ai grijă să nu se ardă nici legumele, nici puiul, acestea trebuie să rămână suculente, așa că, le poți întoarce de oricâte ori este nevoie, pentru a se pătrunde bine.

Între timp, cât se rumenesc legumele și puiul, umple cu apă o oală potrivită, adaugă sare și las-o la foc mic, până ce începe să clocotească. Atunci când ardeii grași și roșiile s-au copt, pune-le cu grijă, rând pe rând, în apa care clocotește. Poți toca mărunt aceste legume sau le poți lăsa întregi, după cum știi că vă plac în familie.

Curăță usturoiul și pisează-l, apoi adaugă-l în oală, alături de boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, dar și de tarhon. După ce acest amestec dă iar în clocot, este momentul să oprești focul, pentru că toate aromele s-au întrepătruns și este exact ce trebuie să fie.

Cât ai clipi, iată că și puiul de pe grătar este rumenit și arată delicios!  Așază-l tacticos într-o tavă sau într-un vas de yena și toarnă peste el toată saramura de legume și condimente pregătită mai devreme. Lasă-l să se mai odihnească la cuptor, vreme de 15 minute, la o temperatură de maximum 180 de grade.

Imediat ce scoți saramura de pui din cuptor, presară pe deasupra pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt. Mmmm, ce arome minunate!

Cheamă-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă de o saramură de pui veritabilă, așezată cu spor lângă o mămăligă caldă, proaspăt făcută!

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj