fbpx

Supă cremă de praz

Icon print Print

Astăzi te invităm să încerci o rețetă oltenească sănătoasă și gustoasă. Supa cremă de praz este un deliciu culinar, mai ales pentru cei care iubesc supele. Poate fi servită alături de crutoane crocante făcute acasă cu ina Standard 650 Raftul Bunicii, astfel încât să ai o experiență culinară completă și inedită.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să le pregătești alor tăi o masă pe cât de sățioasă, pe atât de delicioasă, urmează pașii din rețeta supă cremă de praz și surprinde-i cu un preparat din Oltenia.

Sfaturi pentru o supă cremă de praz reușită:

  • Ai grijă să folosești cartofi făinoși, adică cei care sunt buni pentru piure.
  • Smântâna pe care o folosești la supă trebuie să fie dulce, de preferabil cea care este pentru frișcă și are cel puțin 30% grăsime.
  • Fierbe legumele într-o supă de pui/supă de legume preparată anterior pentru a te bucura de un gust desăvârșit. În lipsa acesteia, poți foarte ușor să folosești apă, așa că nu te îngrijora, deoarece supa ta va ieși la fel de gustoasă.

Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute

Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 1 kg praz
  • 400 g cartofi
  • 50 g unt
  • 25 ml ulei
  • sare, piper
  • 2 l supă de legume/supă de pui (preparată în prealabil) sau apă
  • 200 ml smântână dulce

Mod de preparare

Pasul 1

Începe prin a spăla foarte bine, sub jet de apă rece, toate legumele. Curăță cartofii de coajă și apoi toacă-i în bucățele mici împreună cu prazul.

Pasul 2

După ce ai pregătit legumele, ia o oală mare și pune pe fundul acesteia untul și uleiul. După ce s-a topit uleiul bine, adaugă prazul tocat, presară puțin piper, apoi lasă-l pe foc aproximativ 4 minute.

Este bine să pui capacul la oală, pentru ca prazul să se poată înmuia în voie de plăcere. Apoi este și rândul cartofilor să danseze în oală. După ce îi așezi și pe ei alături de praz, adaugă cei 2 litri de supă de legume/de pui sau apa. Pune capacul la oală și lasă totul să fiarbă în liniște.

Pasul 3

Pentru a ști când sunt gata legumele, testează un cartof, cu ajutorul unei furculițe, pentru a vedea dacă este suficient de fiert. Dacă legumele trec acest test, poți opri focul, dar nu înainte de a adăuga smântâna dulce.

Pasul 4

După ce ai luat supa de pe foc, este timpul să treci la următoarea etapă: pasarea. Pregătește un blender și cu ajutorul acestuia, pasează întreaga supă cu grijă. Dacă vrei să te asiguri că obții o supă limpede, o poți strecura apoi, pentru a îndepărta eventualele rămășițe de legume.

Pasul 5

Acum ai ajuns la cea mai frumoasă parte a rețetei: servirea supei. Pentru a avea o experiență culinară desăvârșită, îți recomandăm servirea supei alături de câteva crutoane crocante și delicioase realizate cu ina Standard 650 Raftul Bunicii.

Aici ți-am pregătit o rețetă de pâine de casă din care poți mai apoi realiza delicioasele crutoane. După ce ai gătit pâinea conform rețetei noastre, îți va mai lua doar 10 minute să prepari crutoanele.

Ingrediente:

  • 150 g de pâine pregătită cu Făina Standard 650 Raftul bunicii
  • Unt (de topit în tigaie)
  • Sare
  • Ulei (pentru prăjit crutoanele)
  • Condimente la alegere: chimen, busuioc, oregano, usturoi, etc

Taie pâinea în cubulețe mărunte. Ia o tigaie curată și topește în ea câteva felii de unt, după care adaugă condimentele tale preferate în unt – poți folosi usturoi pisat, chimen, piper, busuioc, oregano sau alte ierburi aromate. Important este să nu uiți să adaugi sarea.

Peste condimentele alese, adaugă și bucățile de pâine. De aici înainte, nu-ți rămâne decât să dai focul la mic și să amesteci din când în când în tigaie, pentru a avea grijă ca toate bucățile de pâine să se rumenească de plăcere, pe toate părțile.

Nu-i așa că a  fost simplu? Acum bucură-te alături de cei dragi  de un preparat delicios și cremos – supa cremă de praz și crutoane din Făina 650 Raftul bunicii.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj