Chiroște ca-n Bucovina (Colțunași)

Icon print Print

CHIROȘTE CA-N BUCOVINA (COLȚUNAȘI)

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

300 gr Făină Raftul bunicii 000
160 ml apă călduță
200 gr brânză de vaci
2 ouă
50 gr de zahăr
10 gr de zahăr cu vanilie
coaja rasă de la o lămâie
1 lingură de sare

Mod de preparare:

Într-un vas de lut cum numai în dulapul bunicii găsești, amestecă brânza cu ouăle, zahărul, zahărul cu vanilie și coaja de lămâie. Într-un alt vas de lut, cu la fel de mult farmec, frământă un aluat doar din făină și apă.

Caută în cămară cea mai vrednică dintre oale, umple-o cu apă, scufundă în ea și-o lingură cu sare și pune-o degrabă la fiert. Între timp fă aluatul sul și taie-l în 16 felii egale.

Întinde fără milă fiecare felie cu un sucitor, înnobileaz-o cu câte o lingură de umplutură gălbuie, apoi desenează-i conturul cu arătătorul umezit în apă. Șiretlicul ăsta va ajuta la lipirea aluatului. Împăturiți chiroștele în două și ferecați-le marginile presându-le hotărât cu dinții unei furculițe.

Ultimul pas este să le aruncați în apa care clocotește și să le fierbeți preț de 15 minute la foc mic.

Poftă bună!

Tort aniversar cu frișcă și de fructe de pădure

1 oră

VEZI REȚETA
Image Tort aniversar cu frișcă și de fructe de pădure

Pâinici de casă aromate cu usturoi, cașcaval și mix de verdețuri

3 ore și 25 minute

VEZI REȚETA
Image Pâinici de casă aromate cu usturoi, cașcaval și mix de verdețuri

Tartă cu leurdă și mix de legume

1 oră și 20 minute

VEZI REȚETA
Image Tartă cu leurdă și mix de legume
Surpriza primăverii