Tochitura de porc este un preparat traditional extrem de iubit, iar vestea bună este că e și ușor de gătit. Așadar, dacă îți e dor de o mâncare ca la mama acasă, pregătește tochitura și pune de-o mămăligă – vei aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor de la masă.
Timp de pregătire: 60 minute
Porții: 4
Ingrediente:
Mod de preparare:
O tochitură ca la carte se servește alături de o mămăliguță fierbinte, dar și cu un ou ochi deasupra. Așadar, când tochitura de porc este aproape gata, poți prepara mămăliga și ouăle prăjite.
Taie carnea de porc cubulețe și pune-o la prăjit în uleiul deja încins. După un sfert de oră, timp în care ai amestecat din când în când cu o lingură de lemn, pentru a te asigura că nu se va arde, poți adăuga cârnații tăiați rondele, dar și sarea și piperul.
Când cârnații sunt prăjiți, pune și pasta de roșii, dar și cimbrul și usturoiul mărunțit și lasă-le să se pătrundă bine.
După ce carnea s-a făcut și a luat deja aromele de la condimente, poți lua tochitura de pe foc. Rade deasupra telemeaua de oaie și pune o porție zdravănă în fiecare farfurie, lângă o bucată de mămăligă vârtoasă.
Nu uita să completezi preparatul cu un ou ochi așezat deasupra.
Cum prepari mămăliga?
Pentru fiecare porție de mămăligă trebuie să folosești o cană de apă, 4 linguri de Mălai Extra Gold Raftul Bunicii și puțină sare.
Pune apa la fiert și dizolvă în ea sare după gust. Adaugă treptat cantitatea de mălai necesară, în ploaie, amestecând cu spor. Lasă mămăliga să fiarbă, învârtind din când în când lingura de lemn în ea, apoi oprește focul și servește-o caldă.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.