Sărățele cu brânză de oaie

Icon print Print

SĂRĂȚELE CU BRÂNZĂ DE OAIE

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

500 g de făină 650 Raftul Bunicii
300 g de telemea de oaie
2 ouă
150 g de smântână
100 g de unt
2 lingurițe de sare (în cazul în care brânza nu este suficient de sărată)
3-4 linguri de semințe de chimen

Mod de preparare:

Primul pas este să dai brânza prin răzătoare sau o poți frământa conștiincios cu puțină sare, în cazul în care consideri că nu e suficient de sărată. Adaugă untul la temperatura camerei, smântână și un ou, iar apoi amestecă totul bine.

E timpul să intre în scenă vedeta noastră, făina 650 Raftul bunicii. Invit-o cu drag în bol și frământă un aluat nici moale, nici tare, pe care îl vei întinde cu sucitorul într-un strat potrivit ca grosime.

 

 

Împarte-l în fâșii egale pe care le vei unge cu celălalt ou bătut. La final presară semințele de chimen și transferă sărățelele într-o tavă așternută cu hârtie de copt. După 20 de minute petrecute la 180 de grade sunt gata! Savurează-le alături de un pahar de vin rece sau o limonadă.

Poftă bună!

Pâine pull-apart cu brânzeturi, sos pesto și busuioc

60 minute

VEZI REȚETA
Image Pâine pull-apart cu brânzeturi, sos pesto și busuioc

Tortilla Chips de casă, crocante și gustoase

50 minute

VEZI REȚETA
Image Tortilla Chips de casă, crocante și gustoase

Tartă de legume cu blat de mămăligă

40 minute

VEZI REȚETA
Image Tartă de legume cu blat de mămăligă
Surpriza primăverii