Pentru prânzul de tradiție care să-l aibă pe acel vino-ncoace și care să se lase cu laude, pregătește o specialitate muntenească cu ciuperci, care îmbină tot ce are această regiune mai gustos și mai hrănitor. Până și aranjarea farfuriei, strat după strat, parcă spune o poveste despre simplitate și diversitate.
La acest preparat, decizia gustului și a armoniei din farfurie este în mâinile tale. Mult spor și creativitate!
Ingrediente pentru aluat
250 g Făină 000 Raftul bunicii
500 ml lapte
3 ouă
3 linguri apă minerală carbogazoasă
1 vârt de cuțit de sare
Ulei
Ingrediente pentru compoziţie
500 g ciuperci proaspete
Piper
1 ceapă
350 g smântână
Ingrediente pentru decor
pătrunjel, roșii cherry, felii de ciuperi, frunze de salvie sau ce-ți spune inima
Mod de preparare:
Primul pas constă în pregătirea unui aluat de clătite și înarmarea cu multă răbdare pentru a prăji uniform, fiecare clătită în tigaia încinsă, de teflon.
Lasă clătitele aurii la odihnit și pregătește, între timp, compoziția. Într-un bol încăpător, amestecă făina, sarea și ouăle, încorporează laptele și apa minerală carbogazoasă, responsabilă de aspectul pufos și de consistența aerată a umpluturii. Taie ceapa mărunt-mărunt și călește-o rapid în ulei; adaugă peste ea ciupercile tăiate în felii subțiri și lasă totul pe foc pentru 15 minute, amestecând din când în când. Adaugă compoziția peste ceapă și ciuperci și mai lasă la foc mic, pentru maximum 10 minute, amestecând continuu cu o spatulă din lemn.
Într-un vas termorezistent și suficient de înalt, așază prima clătită, peste care pune un strat uniform de umplutură. Repetă acest pas până consumi toate ingredientele. Poți strecura printre straturi și felii subțiri de roșii ori de castraveți murați ori după cum te ghidează pofta. Dă la cuptor, la 175 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.
Ornează cu pătrunjel proaspăt, cu roșii-cherry sau frunze de salvie.
Poftă bună!
© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.