Retete de post

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Gogoși de post

Îți amintești de zilele din apropierea Sărbătorilor, atunci când bunica te aștepta cu gogoși pufoase și calde, de post? În formă rotundă, de turtă sau fundițe, preparate la tigaie sau la cuptor, gogoșile vor rămâne mereu un desert delicios și parfumat care aduce zâmbetul pe buzele tuturor. Răsfață-i și tu pe cei dragi cu rețeta bunicii de gogoși de post pe care le poți servi simple sau umplute cu dulceață. Indiferent de ce alegi, ele rămân un desert apetisant car...

Citește mai mult

Image Gogoși de post

Prăjitură cu griș de post

În post sau nu, acest desert plin de savoare este ușor de preparat și apreciat de la mare la mic. Aroma sa va rămâne în mintea tuturor celor care îl vor încerca. Pune-ți șorțul de maestru în bucătărie, urmărește atent și cu răbdare pașii pentru realizarea rapidă a unei prăjituri care ți se topește în gură. Timp de pregătire: 50 de minute Număr de porții: o tavă medie Ingrediente: Pentru prăjitură: 300 g Griș din Grâu Raftul bunicii 2 linguri d...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu griș de post

Mămăliga în straturi

Mămăliga în straturi, cunoscută în popor sub denumirile de “taci și înghite” sau “tort de mămăligă”, îți va alina dorul de copilărie și te va ajuta să aduci zâmbetul pe buze celor dragi, la masa de prânz sau la cină. Nu ai nevoie de mult timp și nici de ingrediente pompoase pentru a găti acest preparat. Așadar, pune-ți șorțul de bucătărie și apucă-te de gătit. Timp pregătire: 40 minute Porții: 6 Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul B...

Citește mai mult

Image Mămăliga în straturi

Cozonac de post cu nuci, stafide și cacao

Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor îți amintește de zilele fericite, în care nu aveai nicio altă preocupare în afară de joacă? Nu ai da o felie de cozonac cald pe niciun desert sofisticat? Chiar dacă ții post în această perioadă, te poți bucura de un cozonac pufos, crescut bine și umplut cu ce ai mai bun prin bucătărie. Există rețete de cozonac fără lapte și ouă așa că postul nu trebuie să te descurajeze. Pune-ți un șort de bucătărie colorat, suflecă-...

Citește mai mult

Image Cozonac de post cu nuci, stafide și cacao

Clătite pufoase

Pe cât de ușor se prepară clătitele, pe atât de gustoase sunt. Un mare avantaj al acestui desert este că îl poți personaliza în funcție de gusturile tale sau ale celor din familie – unii le vor prefera cu dulceață, ceilalți cu diverse tipuri de gem sau cu cremă de ciocolată. Poate adulții vor prefera să mănânce clătitele fără umplutură, doar însiropate cu miere sau alături de fructe de sezon. Așadar, dacă ești în căutarea unui desert pe placul tuturor celor din...

Citește mai mult

Image Clătite pufoase

Clătite de post

De câte ori nu te-a așteptat bunica în vizită cu un munte de clătite calde și umplute cu dulceață de casă? Un adevărat desert al copilăriei, clătitele sunt mereu o variantă rapidă și gustoasă de a-i răsfăța pe cei dragi. Le poți servi în diverse modalități fiind, în general, umplute cu ciocolată, vanilie, dulceață sau înghețată. Chiar și zilele de post pot fi mai dulci cu rețeta potrivită de clătite. Deși în majoritatea cazurilor clătitele sunt servite ...

Citește mai mult

Image Clătite de post

Sarmale în foi de varză cu mămăliguță

Sarmalele ocupă un loc de cinste printre mâncărurile tradiționale românești, a căror rețetă am învățat-o de la bunica și am transmis-o din generație în generație, până în zilele noastre. Desigur, de-a lungul timpului, rețeta sarmale a fost adaptată și îmbunătățită în funcție de gusturile fiecărui bucătar desăvârșit, iar astăzi, sarmalele se gătesc diferit în fiecare zonă a țării. Rețeta de sarmale tradiționale românești respectă în principiu aceleaș...

Citește mai mult

Image Sarmale în foi de varză cu mămăliguță

Malai Extra Gold

Mălai Extra Gold Mălaiul este un ingredient de bază în bucătărie, ce poate fi folosit atât în feluri de mâncare principale, cât și în deserturi. Atunci când optezi pentru un mălai de calitate, ai garanția că preparatele tale vor ieși întocmai ca în rețeta pe care încerci să o recreezi. Chiar dacă există mai multe preparate din mălai pe care le poți face, mămăliga este primul care îți vine în minte. Mămăliga este un preparat tradițional românesc obținut pri...

Citește mai mult

Image Malai Extra Gold

Cornulețe vanilate

CORNULEȚE VANILATE Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente:  280 g făină 000 Raftul bunicii 200 g margarină 100 g migdale decojite și mărunțite (sau făină de migdale) 50 g zahăr pudră 1 plic de zahăr pudră cu aromă de vanilie un vârf de linguriță de sare magiun de prune Mod de preparare Ce-i mai bun decât un dulce mic? Un dulce mic și des. Pentru a-l face, amestecă într-un bol făina, zahărul pudră și migdalele. Adaugă margarina și frământ...

Citește mai mult

Image Cornulețe vanilate

Prăjitură cu mere și morcov de post

PRĂJITURĂ CU MERE ȘI MORCOV Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Raftul bunicii Făină 000 - cât cuprinde 17 linguri morcov ras (800 - 900 gr de morcovi) 17 linguri zahăr 17 linguri de ulei 1 linguriță bicarbonat stins într-o lingură de zeamă de lămâie mere și scorțișoară pentru umplutură Mod de preparare: Începeți cu răbdare prin a curăța morcovii, pe care îi dați apoi pe răzătoarea mică. Adăugați rând pe rând lingurile de zahăr, ames...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu mere și morcov de post

Gogoși de post cu gem de căpșune

GOGOȘI CU GEM DE CĂPȘUNE Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 500 g Raftul bunicii Făină 000 200 ml apă 2 linguri de zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriță sare coaja rasă de la o portocală 1 linguriță esență de vanilie un pachet mic de drojdie proaspătă 1 linguriță zahăr ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pentru a avea cele mai pufoase și dospite gogoși, preparăm întâi maiaua din drojdie, o linguriță de zahăr și două linguri apă căl...

Citește mai mult

Image Gogoși de post cu gem de căpșune

Chec cu banane

CHEC CU BANANE Timp de preparare: 65 de minute Ingrediente: 250 g Raftul bunicii Făină 000 3 banane coapte 180 g zahăr brun sau brut 2 plicuri zahăr vanilat 200 ml ulei o linguriţă mică bicarbonat o linguriţă mică praf de copt un praf de sare o linguriţă coajă de lămâie rasă o jumătate de cană de nuci simple sau pecan Mod de preparare: Ne suflecăm mâinile și începem să pasăm cu drag bananele, într-un bol, peste care turnăm uleiul, zahărul bru...

Citește mai mult

Image Chec cu banane

Negresă de post cu nuci și gem

NEGRESĂ CU NUCI ȘI GEM Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Pentru aluat: 200 g Raftul bunicii Făină 000 1 linguriță bicarbonat 1 vârf de cuțit de sare 100 g zahăr brun sau brut 1 plic zahăr vanilat 1 lingură plină de cacao 100 g nucă tocata 3 linguri gem de prune sau de caise 200 ml apă călduță 50 ml ulei 70 g ciocolată neagră de post Pentru frosting: 100 g zahăr brun sau brut; 1 lingură cacao; 50 ml apă; 3-4 linguri nucă tocată Mod d...

Citește mai mult

Image Negresă de post cu nuci și gem