fbpx

Mămăligă la grill cu roșii și rozmarin – de post

Icon print Print

Mămăliga este un preparat extrem de hrănitor, dar totodată și foarte gustos. Ușor și rapid de preparat, aceasta poate fi ideală pentru masa de prânz, dar și pentru cina ta din zilele de post. Încearcă această rețetă de mămăligă la grill cu roșii și rozmarin și cu siguranță nu vei da greș!

 

Timp de preparare: 45 minute

Număr de porții: 4

Ingrediente pentru roșiile coapte:

  • 350 g roșii cherry;
  • 2 linguri oțet balsamic;
  • 3 căței usturoi zdrobiți;
  • 1-2 linguri ulei de floarea soarelui;
  • ½ linguriță zahăr;
  • sare și piper, după gust;
  • 2 lingurițe rozmarin.

 

Ingrediente pentru mămăliga la grill:

  • 1 cană Mălai Extra Gold Raftul Bunicii;
  • 2 ½ cană apă;
  • 1 ½ cană supă de legume;
  • ¾ linguriță sare;
  • 1 lingură unt vegan;
  • ulei de floarea soarelui pentru uns grătarul;
  • 180 g parmezan vegan.

 

Mod de preparare

Cu acest preparat simplu și rapid, nu au cum să nu îi impresionezi pe cei dragi!

Începe prin a pune mămăliga la fiert. Într-o cratiță sau într-un ceaun, pune apa cu sare, dar și supa de legume, la foc mediu. Lasă-le să se încălzează în tihnă, iar după ce începe să clocotească, pune treptat mălaiul în ploaie, amestecând cu întruna lingura de lemn. Lasă apoi focul mic și fierbe amestecând ocazional, pentru a preveni lipirea mămăligii, dar și ca să te asiguri că nu se fac cocoloașe și mămăliga va avea o textură fină.

După ce mămăliga este fiartă, ia-o de pe foc și încorporează în ea parmezanul vegan ras, dar și untul. Transferă apoi mămăliga într-o tavă, pe care o vei da la congelator preț de 15 minute, după ce o lași să se răcească ușor.

Între timp, te poți ocupa de roșiile coapte. Preîncălzește cuptorul la 230℃. Așază roșiile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, acoperă-le cu ulei de floarea soarelui, cu usturoiul zdrobit, zahăr, sare și piper. Presară pe deasupra lor și cele 2 linguri de rozmarin. Coace-le timp de 10-15 minute – când sunt gata, vei vedea că se înmoaie la interior. Scoate tava din cuptor și las-o deoparte.

După ce mămăliga a stat la congelator, tai-o în 8 felii egale. Încinge o tigaie de tip grill la foc mediu.

Unge cu ulei de floarea soarelui bucățile de mămăligă pe o parte, apoi așază-le în tigaia încinsă și lasă-le să se coacă preț de cel puțin 8 minute – este important să nu le miști deloc în acest timp. Cu o spatulă, întoarce-le și pe partea cealaltă și mai lasă-le 2-3 minute, după care scoate-le pe o farfurie.

Servește feliile de mămăligă la grill acoperite cu roșiile coapte cu rozmarin și bucură-te de aromele îmbietoare ale acestui preparat, înainte să se răcească!

Poftă bună!

Prăjitură cu mere și vanilie

2 ore

VEZI REȚETA
Image Prăjitură cu mere și vanilie

Plăcintă de pui la oală

1,5 ore

VEZI REȚETA
Image Plăcintă de pui la oală

Gulaș în cuib de pâine

2,5 ore

VEZI REȚETA
Image Gulaș în cuib de pâine