O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert.
Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.
Timp de preparare: 1 oră și 45 minute
Număr de porții: 8
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Pune-ți șorțul preferat de bucătărie, suflecă-ți mânecile și apucă-te să prepari aluatul pentru tartă.
Amestecă într-un bol încăpător Făina Superioară 000 Raftul bunicii, zahărul, dar și sarea. Adaugă apoi și laptele de cocos, frământând bine cu mâinile până când se formează o cocă moale. Poți adăuga puțin lapte de cocos suplimentar dacă aluatul nu are textura dorită. Dă la rece bila de aluat timp de 20-30 de minute, să se odihnească și să „se așeze”.
Acoperă masa de lucru cu făină și întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Transferă apoi foaia de aluat într-o tavă circulară, de tartă, presând-o cu ajutorul degetelor. Introdu tava cu aluat la congelator și las-o acolo o jumătate de ceas. Aluatul va fi mult mai fraged după ce o vei coace!
Între timp, preîncălzește cuptorul la 180℃ și pregătește umplutura pentru tartă. Pune la foc mic o crăticioară în care vei încălzi laptele de cocos, alături de zahăr și siropul de arțar. Dă focul mai mare și după ce începe să clocotească, mai lasă 4 minute, amestecând încontinuu. Imediat ce iei crăticioara de pe foc, încorporează esența de vanilie, dar și pe cea de rom, precum și nucile și semințele de dovleac.
După ce scoți tava cu aluat din congelator, așază deasupra, într-un strat uniform, curmalele, după care continuă cu sosul de caramel cu nuci și semințe preparat.
Introdu tarta în cuptorul preîncălzit și coace-o timp de 45 de minute. Dacă ți se pare că la un moment dat caramelul de la suprafața tartei se arde, poți acoperi cu folie de aluminiu, să o mai protejeze și să permită aluatului să se coacă.
Lasă tarta să se răcească complet, apoi ține-o la frigider câteva ore, ideal chiar peste noapte, după care o poți savura din plin alături de dragi.
Poftă bună!
Aperitiv - Morcovi de Paște simpatici și delicioși
VEZI REȚETABrioșe cu pizza 🍕
VEZI REȚETAMăr copt în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.