Retete ieftine

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Măr copt în foietaj

Măr copt în foietaj Ingrediente:  250 gr făină Raftul Bunicii Superioară 000 250 gr unt ½ linguriță sare 100 ml apă rece 2-3 mere mari  2-3 linguri de zahăr brun 1 linguriță de scorțișoară măcinată 1 ou (pentru uns) Zahăr pudră (pentru decor, opțional) Mod de preparare:  Cerne făina Raftul Bunicii într-un bol mare și adaugă sarea, amestecând ușor pentru a le combina. Taie untul în bucăți mici și adaugă-l în făină, apoi î...

Citește mai mult

Image Măr copt în foietaj

Tartă cu prune

Cum zilele friguroase au început să bată pe la uși, e timpul să ne încălzim bucătăria cu preparate calde, proaspăt scoase din cuptor. De aceea, am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă de tartă cu prune și scorțișoară, suculentă și aromată, perfectă pentru a încheia glorios o cină în familie.  Înainte de toate, să vedem de ce ai nevoie:    Ingrediente Pentru aluat O tavă rotundă 350 gr Făină 000 raftul Bunicii 150 gr unt 25-30 g...

Citește mai mult

Image Tartă cu prune

Cârnăciori în aluat

Dacă ești în căutarea unei gustări rapide, delicioase și deloc simandicoase, pentru toți cei dragi, iată rețeta potrivită! Cârnăciorii în aluat au succes în orice moment al zilei și sunt cei mai gustoși când sunt proaspăt scoși din cuptor, iar aroma lor umple întreaga casă.  Ca treaba să meargă și mai ușor, pentru un extra ajutor, cheamă-i pe micii pofticioși, vor fi încântați să acopere bine cârnăciorii cu aluatul spiralat.   Timp de pregătire...

Citește mai mult

Image Cârnăciori în aluat

Brioșe din griș cu legume

Cum îi bucuri și pe cei mici și pe cei mari în același timp? Cu o gustare delicioasă, sățioasă și plină de legume aromate, numai bună de luat la pachet. Îți propunem o rețetă de brioșe din griș cu legume pe care o poți pregăti fie dimineața, iar casa se va umple de mireasma încântătoare a bunătăților proaspete, fie seara, în tihnă. Ele vor rămâne la fel de gustoase și chiar sunt mai bune reci! Pregătește mai multe pentru ca toți cei dragi să le poată lu...

Citește mai mult

Image Brioșe din griș cu legume

Gofre cu făină integrală

Fie că le preferi dulci sau sărate, gofrele sunt preparatul perfect atunci când vrei să le pregătești o surpriză gustoasă celor dragi. Fiind un preparat simplu și rapid, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente, poți adapta rețeta astfel încât să fie pe placul tuturor.  Crocante la exterior, dar pufoase în interior, pot fi servite ca mic dejun, ca desert sau ca o gustare potrivită pentru orice moment al zilei. Timp de preparare: 30 minute Număr de porții: 4-6...

Citește mai mult

Image Gofre cu făină integrală

Faină integrală din grâu

Făină integrală din grâu Făina integrală din grâu este potrivită pentru gospodinele care iubesc să gătească pentru cei dragi mese delicioase și nutritive. Făina integrală din grâu de tip 1850 de la Raftul Bunicii conține puterea bobului de grâu cu toate componentele sale benefice: fibre, proteine și vitamine. Produsele coapte au o culoare tipică, mai închisă și gust sățios. E potrivită pentru un meniu alimentar diversificat și poate fi folosită la o varietate de bu...

Citește mai mult

Image Faină integrală din grâu

Covrigi bavarezi

1, 5 ore

Covrigii bavarezi sunt extrem de ușor de preparat și sunt foarte versatili. Pot fi serviți calzi, reci, ca atare sau alături de alte mâncăruri sau gustări. Specificul covrigilor bavarezi este trecerea lor prin apă cu bicarbonat de sodiu, ca parte a procesului de preparare. Acest lucru îi face să fie foarte fragezi, cu o textură aerată dar crocantă la exterior. Rețeta de astăzi este potrivită chiar și în post, fiindcă nu conține ouă sau lactate. Așadar, poți prepara ace...

Citește mai mult

Image Covrigi bavarezi

Vinete pane cu mălai

40 min

Pe timpul verii, vinetele sunt vedete în bucătăria românească și nu numai. Salată de vinete face orice gospodină, însă dacă vrei cu adevărat să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit, încearcă rețeta indiană de vinete pane, în crustă aurie de mălai. Timp de preparare: 40 minute Număr de porții: 4 porții Ingrediente: 15 felii de vânătă (ai nevoie de o vânătă mare sau de 2 mici); ulei pentru prăjit; apă; sare, după gust; 4 linguri...

Citește mai mult

Image Vinete pane cu mălai

Brioșe cu măr și banane, pentru bebeluși

30 minute

Prepară brioșe cu măr și banane, din ingrediente naturale, pe care să le poți servi tuturor din familie - atât bebelușilor aflați în perioada de diversificare, cât și copiilor mai mari și chiar și adulților. Aceste brioșe sunt extrem de ușor de preparat, se fac din ingrediente sănătoase și sunt o gustare la îndemână, potrivită în orice moment al zilei. Timp de preparare: 30 minute Număr de porții: 15 Ingrediente: 150 g măr; 200 g banană; 2 ouă; ...

Citește mai mult

Image Brioșe cu măr și banane, pentru bebeluși

Quiche cu legume de primăvară

55 minute

Delicios, plin cu vitamine, ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă, acest quiche cu legume de primăvară va deveni cel mai solicitat preparat, indiferent de sezon. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; ½ linguriță sare; ¼ cană ulei de măsline; ¼ cană apă foarte rece.   Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline; 3 dovlecei; 5 căței de...

Citește mai mult

Image Quiche cu legume de primăvară

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

1 oră și 30 minute

Pachețelele de primăvară cu legume sunt ideale pentru perioada postului și nu numai. Acestea pot fi servite ca gustare între mese, dar și ca aperitiv la una dintre mesele principale ale zilei. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor? Timp de preparare: 1 oră și jumătate Număr de porții: 26 Ingrediente: Pentru aluat: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 3 linguri amidon de porumb; 1 ¼ cană apă; ¼ linguriță sare; 1-2 li...

Citește mai mult

Image Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

45 de minute

Ciorba de burtă este una dintre preferatele românilor, mai ales după petreceri sau în zile de sărbătoare. Dacă vrei să îi bucuri pe cei din familie cu o ciorbă la fel de gustoasă chiar și în post, încearcă ciorba de burtă vegană, făcută cu ciuperci pleurotus, care este extrem de gustoasă în compania unor crutoane preparate în casă. Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 8 Ingrediente ciorbă de burtă vegană: 500 g ciuperci pleurotus; 1 ceapă m...

Citește mai mult

Image Ciorbă de burtă vegană și crutoane din pâine de casă

Dutch baby - clătită olandeză

30 de minute

Dutch baby este o clătită olandeză, însă nu este tocmai o clătită clasică, ci mai degrabă o combinație între clătita americană și cea franțuzească, dar pregătită la cuptor. Se servește atât cu topping-uri dulci, cât și sărate, fiind un preparat excelent pentru brunch. Pentru a le face o surpriză plăcută celor dragi, pregătește-le dutch baby cu șuncă și Emmentaler într-o dimineață târzie de weekend. Sigur se vor bucura nespus cu un asemenea răsfăț! &nbs...

Citește mai mult

Image Dutch baby - clătită olandeză

Covrigi cu brânză Cheddar

50 de minute

Nu știi ce să mai mănânci dimineața, când ești mereu pe fugă? Ori vrei să le pui celor dragi la pachet o gustare sănătoasă și totodată sățioasă și nu mai ai idei? Ei bine, ar trebui să încerci această rețetă de covrigi cu Cheddar! Pufoși, gustoși și gata în mai puțin de o oră, covrigii cu cheddar sunt gustarea de care se vor bucura în aceeași măsură toți din familie, de la pitici până la bunici. Timp de preparare: 50 minute Număr de porții: 12 covri...

Citește mai mult

Image Covrigi cu brânză Cheddar

Pâine cu mălai

4 ore

Vrei să îi surprinzi plăcut pe cei dragi? Așteaptă-i acasă cu o pâine caldă aurie, abia scoasă din cuptor, făcută cu mălai. La fel de hrănitoare ca pâinea cu făină de grâu, însă cu un gust mult mai deosebit, pâinea cu mălai poate fi servită alături de multe preparate culinare. Timp de preparare: 4 ore Număr de porții: 20 Ingrediente: 1 lingură drojdie uscată; ¼ cană apă caldă; ½ lingură Făina Standard 650 Raftul bunicii; ½ kg Mălai Extra...

Citește mai mult

Image Pâine cu mălai

Syrniki - clătite groase rusești

20 minute

Syrniki sunt un fel de clătite groase cu brânză, de origine ucrainiană, care se aseamănă foarte mult cu papanașii românești. Poți pregăti acest preparat dulce fie pentru mic dejun, fie pentru a-l servi ca desert. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a prepara syrniki, ceea ce înseamnă că este un desert foarte rapid.   Timp de preparare: 20 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 2 căni telemea rasă; 4 ouă mari; ¾ cană + ½ cană Făină...

Citește mai mult

Image Syrniki - clătite groase rusești

Tartă cu nuci – de post

1 oră și 45 de minute

O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert. Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.   Timp de preparare: 1 oră și 45 minute Număr de porții: 8 Ingrediente pentru aluat: ½ can...

Citește mai mult

Image Tartă cu nuci – de post

Mămăligă la grill cu roșii și rozmarin - de post

45 de minute

Mămăliga este un preparat extrem de hrănitor, dar totodată și foarte gustos. Ușor și rapid de preparat, aceasta poate fi ideală pentru masa de prânz, dar și pentru cina ta din zilele de post. Încearcă această rețetă de mămăligă la grill cu roșii și rozmarin și cu siguranță nu vei da greș!   Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 4 Ingrediente pentru roșiile coapte: 350 g roșii cherry; 2 linguri oțet balsamic; 3 căței usturoi zdrob...

Citește mai mult

Image Mămăligă la grill cu roșii și rozmarin - de post

Budincă din pâine

45 de minute

Vrei să prepari un desert gustos și hrănitor, însă nu ai foarte multe ingrediente la îndemână? Încearcă budinca din pâine – nu numai că vei obține un desert pe cinste, însă totodată vei folosi și pâinea întărită, pe care nu o mai consumi.   Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 6   Ingrediente: 2 căni lapte; 2 linguri unt; 1 linguriță esență de vanilie; 1/3 cană zahăr; un praf de sare; 6 căni pâine mai veche, ...

Citește mai mult

Image Budincă din pâine

Tartă delicioasă de pere

40 de minute

O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare. Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.   Timp de preparare: 40 de minute Număr de porții: 12 felii Ingrediente Pentru aluat: 3 linguri unt, la temperatura camerei; ½ cană zahăr; ¾ li...

Citește mai mult

Image Tartă delicioasă de pere

Gogoși berlineze

2 ore și 20 de minute

Cui nu îi plac gogoșile? Un răsfăț pufos și aromat, care pur și simplu vine de minune să ne alinte în orice moment al zilei! Spre deosebire de gogoșile clasice, cu care suntem noi obișnuiți, gogoșile berlineze sunt umplute din belșug cu gem și tăvălite prin zahăr pudră. Încearcă și tu o rețetă simplă ca bună ziua! Timp de preparare: 2 ore și 20 de minute Număr de porții: 12 Ingrediente Pentru aluat: 1 ½ linguriță de drojdie uscată; ½ cană...

Citește mai mult

Image Gogoși berlineze

Piure de cartofi, cremos și gustos

30 minute

Piureul de cartofi este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de garnituri pe care o poți folosi împreună cu diverse preparate. Descoperă în continuare o rețetă care va face diferența dintre un piure bun și unul de calitate. Urmărește pașii din rețetă și descoperă secretele unui piure de cartofi cremos și delicios. Sfaturi pentru o experiență culinară desăvârșită: Ai grijă ce tip de cartofi folosești pentru piure. În general, trebuie să eviți să folos...

Citește mai mult

Image Piure de cartofi, cremos și gustos

Negresă glazurată cu ciocolată amăruie

50 minute

Îți amintești când bunica te întâmpina cu o negresă pufoasă și gustoasă? Astăzi te provocăm să urmezi rețeta care va aduce zâmbetul pe buzele celor dragi, un desert ușor de făcut, ieftin și care îți va răsfăța papilele gustative. Timp de pregătire: 50 de minute Număr de porții: 12 bucăți Ingrediente 250 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii 250 ml lapte 200 zahăr 50 g cacao 100 g unt topit 5 g praf de copt 2 pliculețe zahăr vanilat...

Citește mai mult

Image Negresă glazurată cu ciocolată amăruie

Lipie de casă, simplă și gustoasă

40 minute

Descoperă rețeta bunicii și prepară lipii fragede și calde care să îți însoțească preparatele. Ești gata să te apuci de gătit? Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi, vei avea lipii delicioase de casă care să aducă zâmbetul pe buzele celor din jur. Spor la gătit! Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 Ingrediente: 250 g Făină Standard 650 Raftul bunicii 125 ml apă călduță 1...

Citește mai mult

Image Lipie de casă, simplă și gustoasă

Clătite simple (clasice)

30 minute

Clătitele sunt cel mai ușor și la îndemână desert pe care îl poți pregăti atunci când ai poftă de ceva dulce sau când ai musafiri. Este un preparat rapid, dar care te lasă să îți pui imaginația la încercare când vine vorba de servirea lor. Descoperă și tu rețeta bunicii și prepară cele mai pufoase și delicioase clătite. Indiferent de compoziția pe care o alegi pentru ele, vei obține un rezultat final care îi va bucura și satisface pe cei care îl servesc. Sfat...

Citește mai mult

Image Clătite simple (clasice)

Budincă de griș

50 minute

Prepararea acestui desert te va duce cu un pas mai aproape de copilărie, amintindu-ți de duminicile petrecute cu bunicii. Ușor de pregătit și foarte gustoasă, budinca de griș este adorată mai ales de cei mici. Descoperă și tu cum să prepari un preparat parfumat, moale, care îi va face pe cei dragi să se îndrăgostească de la prima încercare. Timp de pregătire: 50 de minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 7 linguri de Griș din Grâu Raftul bunicii 4 linguri de...

Citește mai mult

Image Budincă de griș

Prăjitura tăvălită prin fulgi de nucă de cocos

1 oră și 10 minute

Vrei sa îi răsfeți pe cei dragi cu o prăjitură gustoasă, dar totodată ușor de preparat? Tăvălita este soluția – iată cum o poți prepara! Sfaturi pentru o prăjitură tăvălită pufoasă Este foarte important să nu deschizi cuptorul în primele 20 de minute după ce ai băgat tava cu compoziția de tăvălită. În acest interval, prăjitura va crește, iar aerul rece care intră când deschizi cuptorul va opri acest proces. Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute Po...

Citește mai mult

Image Prăjitura tăvălită prin fulgi de nucă de cocos

Ouă umplute și pâine de casă, aperitiv rapid și gustos

35 minute

În copilărie mama și bunica pregăteau platouri de aperitive cu ouă umplute în zilele de sărbătoare. Dacă îți este dor de gustul vremurilor acelea, poți să te apuci de gătit și să îi bucuri pe cei apropiați indiferent de ziua și perioada anului. Timp de pregătire: 35 minute Număr de porții: 12 Ingrediente: 6 ouă mari 3 linguri de maioneză 1 linguriță de muștar Dijon 1 linguriță de oțet de mere sare și piper, după gust boia de ardei dulc...

Citește mai mult

Image Ouă umplute și pâine de casă, aperitiv rapid și gustos

Orez cu legume

30 minute

Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui. Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat! Vestea bună este că poți face mai multe porții în...

Citește mai mult

Image Orez cu legume

Mămăliga în straturi

40 minute

Mămăliga în straturi, cunoscută în popor sub denumirile de “taci și înghite” sau “tort de mămăligă”, îți va alina dorul de copilărie și te va ajuta să aduci zâmbetul pe buze celor dragi, la masa de prânz sau la cină. Nu ai nevoie de mult timp și nici de ingrediente pompoase pentru a găti acest preparat. Așadar, pune-ți șorțul de bucătărie și apucă-te de gătit. Timp pregătire: 40 minute Porții: 6 Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul B...

Citește mai mult

Image Mămăliga în straturi

Fursecuri fragede cu unt

40 minute

Îți amintești masa de sărbători de la bunici? Mai mult ca sigur pe ea se regăseau și fursecurile fragede, tăvălite în zahăr pudră, care ți se topeau în gură. Redescoperă alături de cei dragi acest desert pe cât de rapid de preparat, pe atât de gustos! Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 60 de fursecuri Ingrediente: 500 g Făină Superioară 650 Raftul Bunicii 400 g unt cu peste 80% grăsime (scoate-l din frigider cu cel puțin o jumătate de or...

Citește mai mult

Image Fursecuri fragede cu unt

Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

30 minute

În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion. Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă? Timp de pregătire: 30 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii 4 căni de alune prăjite ...

Citește mai mult

Image Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

Fursecuri de casă cu stafide

40 minute

Nu există aniversare sau sărbătoare în familie fără tradiționalele fursecuri cu stafide pe masă. Ce ai zice însă, dacă de data asta ai renunța să cumperi fursecurile de la cofetăria preferată și, mai degrabă, le-ai pregăti chiar tu. Bucuria familiei tale va fi de două ori mai mare, iar gustul fursecurilor cel puțin de două ori mai bun. Pentru a le potența gustul, servește-le la cafea, aromele acestora se vor împleti și se vor completa reciproc, iar rezultatul va fi ui...

Citește mai mult

Image Fursecuri de casă cu stafide

Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei

45 minute

Există o mulțime de rețete de cornulețe, însă aceasta îți garantează că vei obține un desert cu gustul copilăriei, care îți va domoli dorul de bunica, de casa părintească ori de locul în care ai crescut. Sfaturi pentru cele mai fragede cornulețe Scoate untura și ouăle din frigider cu cel puțin o oră înainte de a prepara cornulețele, pentru ca acestea să ajungă la temperatura camerei. Dacă nu ai untură, poți folosi unt foarte gras, cu peste 80% grăsime. T...

Citește mai mult

Image Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

40 minute

Ciupercile umplute se numără printre cele mai ușoare de pregătit și gustoase aperitive pentru o masă festivă. Zemoase, înnobilate cu cașcaval și mirodenii, ciupercile umplute sunt un preparat apreciat atât de copii, cât și de adulți. Astăzi te invităm să descoperi rețeta bunicii de ciuperci umplute și să afli cum poți să prepari rapid un aperitiv gustos, care să aducă zâmbetul pe fețele celor dragi ție. Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 ...

Citește mai mult

Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Pâine de casă rumenită și pufoasă

2 ore și 30 minute

Nu e niciun preparat de casă mai simplu și mai iubit decât pâinea pufoasă la interior, cu coaja crocantă și cu gustul vremurilor de demult. Fă-le o bucurie celor dragi și întâmpină-i acasă cu miros de pâine proaspată, abia scoasă din cuptor. Mai mult ca sigur gestul tău va fi apreciat. Puteți servi pâinea de casă ca atare, dar și alături de o sumedenie de mâncăruri, începând de la brânză cu roșii și până la ciorba acrită cu borș de țară. Dacă vrei ca p...

Citește mai mult

Image Pâine de casă rumenită și pufoasă

Melonpan, pâine tradițională japoneză

3 ore și 30 minute

Melonpan este o pâinică japoneză tradițională, presărată cu zahăr și acoperită de un strat consistent de biscuiți. Numele pe care îl poartă provine de la forma pe care pâinica o capătă după coacere, deoarece aduce foarte mult cu pepenele galben. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, melonpan este un preparat delicios și fraged, de care te vei îndrăgosti la prima gustare. Dacă te-ai convins deja de farmecul acestei rețete, ia-ți  șorțul  preferat, urmăreș...

Citește mai mult

Image Melonpan, pâine tradițională japoneză

Clătite pufoase

25 minute

Pe cât de ușor se prepară clătitele, pe atât de gustoase sunt. Un mare avantaj al acestui desert este că îl poți personaliza în funcție de gusturile tale sau ale celor din familie – unii le vor prefera cu dulceață, ceilalți cu diverse tipuri de gem sau cu cremă de ciocolată. Poate adulții vor prefera să mănânce clătitele fără umplutură, doar însiropate cu miere sau alături de fructe de sezon. Așadar, dacă ești în căutarea unui desert pe placul tuturor celor din...

Citește mai mult

Image Clătite pufoase

Clătite americane

20 minute

Preferatele celor mici, clătitele americane, cunoscute și sub denumirea de pancakes, sunt ușor de preparat și pot fi servite atât pe post de desert, cât și la micul dejun. Clătitele americane sunt desertul ideal pentru diminețile târzii de weekend, când pofta de ceva gătit în casă este și mai mare, iar timpul tău este mai flexibil. Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane nu necesită multă îndemânare pentru că pot fi întoarse cu spatula. Pufoase și sățioas...

Citește mai mult

Image Clătite americane

Chec pufos cu cacao

1 oră

Preferatul copiilor la micul dejun, alături de un pahar cu lapte, dar adorat și de adulți, mai ales în pauza de cafea, checul este acel gen de desert care nu trebuie să îți lipsească din casă. Dacă vrei să pregătești un desert rapid, care să nu necesite foarte multe ingrediente, dar nici mult timp, atunci checul pufos este alegerea potrivită. Urmează rețeta bunicii pas cu pas și vei obține un chec pufos și gustos, cum de mult nu ai mai mâncat! Timp de pregătire: 1 ...

Citește mai mult

Image Chec pufos cu cacao

Chec cu portocale, pufos și aromat

55 minute

Checul este un desert pe placul celor dragi ție? Surprinde-i cu o variantă reinterpretată, cu aromă de portocale și gust de vacanță. Pentru succes garantat, îți recomand să îl servești alături de un pahar de limonadă rece ori cu o cafea neagră, cu caimac din belșug. Timp de pregătire: 55 minute Porții: 1 chec Ingrediente: 250 g de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii 3 ouă mari 200 g de zahăr 150 g de unt topit 2 lingurițe de praf de copt 1 ...

Citește mai mult

Image Chec cu portocale, pufos și aromat

Cartofi la cuptor în crustă de mălai

1 oră

De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect. Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură...

Citește mai mult

Image Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Burrito mexican

20 minute

Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican. Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei. Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă: Poți folosi orice ingrediente dorești, ...

Citește mai mult

Image Burrito mexican

Brownies cu bucăți de ciocolată

35 minute

Brownies, celebrele negrese americane, sunt iubite în egală măsură de copii și de adulți. Așadar, fă o bucurie celor de acasă și pregătește-le o tavă de brownies cu care să le îndulcești zilele. Brownie-ul perfect este ușor crocant la exterior și foarte pufos în interior. Acesta trebuie să se topească în gură și să-ți lase o aromă pregnantă de ciocolată pe care să o ții minte mult timp de la savurarea prăjiturii. Dacă brownie-ul este prea uscat, gustul îș...

Citește mai mult

Image Brownies cu bucăți de ciocolată

Brioșe pufoase, desertul preferat al familiei

30 minute

Vrei un desert gustos, care să fie gata în 30 de minute și să nu necesite cine știe ce ingrediente? Prepară niște brioșe pufoase și fragede pentru toți ai casei! Rețeta brioșe pufoase este foarte simplă de urmat, compoziția clasică pentru aceste mini-delicii rumene se face foarte ușor și în plus, poate fi personalizată în funcție de gust și de ingredientele pe care le ai în bucătărie. Poți folosi fructe proaspete, congelate, dar și deshidratate, bucățele de cio...

Citește mai mult

Image Brioșe pufoase, desertul preferat al familiei

Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

30 minute

Se anunță musafiri la masă și nu știi ce desert rapid și gustos să prepari pentru a-i impresiona? Încearcă această rețetă de biscuiți cu migdale, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, și nici de mult timp, fiindcă micile delicii vor fi gata în cel mult jumătate de oră. O ceașcă de ceai sau de cafea, servită alături de acești biscuiți fragezi cu migdale, vor face atmosfera și mai plăcută, așa cum e de fiecare dată când ai oameni dragi la masă. Iar...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

Mălai dulce sau prăjitura bunicii

50 minute

Ai copilărit la bunici? Atunci sigur îți amintești gustul de mălai dulce, desertul cu care bunica te răsfăța mai ales în timpul vacanței de vară. Mălaiul dulce este un desert care cucerește prin simplitatea sa. Vestea bună este că se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un mălai dulce reușit. Îl poți servi alături de cei dragi, în variantă clasică, simplă, sau îi poți adăuga o notă mai modernă, punând l...

Citește mai mult

Image Mălai dulce sau prăjitura bunicii

Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie

1 oră

Îți aduci aminte de zilele copilăriei, când bunica te întâmpina cu o felie de chec pufoasă și aromată? Pentru că astăzi vrem să te aducem mai aproape de acele momente nostalgice, am pregătit pentru tine o rețetă de chec cu cacao pe care să o pregătești și tu pentru cei de acasă. Parfumat și gustos, checul este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare deserturi pe care le poți pregăti destul de repejor în bucătăria ta. Așa că, ia-ți șorțul preferat, pune-ți...

Citește mai mult

Image Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie

Prăjitură cu mere

1 oră

Prăjitura cu mere este una dintre rețetele clasice ale bunicii care îți aduce aminte cu nostalgie de perioada copilăriei. Este un desert nepretențios, ieftin și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți. Ce ai zice dacă de data aceasta ai pregăti chiar tu acest preparat învăluit de emoția copilăriei și presărat cu amintiri dulci? Urmărește rețeta bunicii și gătește pentru cei dragi o rețetă gustoasă de prăjitură cu mere, care să aducă z...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu mere

Papanași moldovenești

30 de minute

Astăzi te aducem mai aproape de tradițiile dulci din zona Moldovei și te invităm să descoperi o rețetă gustoasă, care aduce zâmbetul pe fața celor dragi ție. Papanașii moldovenești sunt diferiți de cei clasici, în ceea ce privește forma și prepararea lor. În timp ce papanașii clasici sunt rotunzi și grandioși, cei moldovenești sunt ușor turtiți. La aceștia din urmă se folosește foarte puțin ulei la prăjire, în timp ce papanașii clasici sunt preparați în baie d...

Citește mai mult

Image Papanași moldovenești

Clătite de post

40 de minute

De câte ori nu te-a așteptat bunica în vizită cu un munte de clătite calde și umplute cu dulceață de casă? Un adevărat desert al copilăriei, clătitele sunt mereu o variantă rapidă și gustoasă de a-i răsfăța pe cei dragi. Le poți servi în diverse modalități fiind, în general, umplute cu ciocolată, vanilie, dulceață sau înghețată. Chiar și zilele de post pot fi mai dulci cu rețeta potrivită de clătite. Deși în majoritatea cazurilor clătitele sunt servite ...

Citește mai mult

Image Clătite de post

Griș din Grâu

Griș de Grâu Grișul este fără îndoială o gustare delicioasă, care poate fi servită atât la micul dejun, cât și după masa de prânz. Atunci când te gândești la griș de grâu, probabil aluneci cu gândul înapoi la copilărie, când așteptai cu sufletul la gură desertul preferat făcut după rețeta bunicii: griș cu lapte. Acum a venit însă rândul tău să-i răsfeți pe cei dragi cu bunătăți din griș! Iar pentru a recrea gustul inconfundabil din copilărie, ai nevoi...

Citește mai mult

Image Griș din Grâu

Gogoși pufoase – rețete rapide și ușoare

40 minute

Gogoșile au aromă de copilărie și gust de „nu m-am săturat, mai vreau încă una”. În fiecare weekend în care o vizitai pe bunica, simțeai de cum intrai pe ușă mirosul dulce al vaniliei și știai că ți se pregătește ceva bun: gogoși. Și nu orice fel de gogoși, ci gogoși pufoase, cu un gust irezistibil și un miros dulce-vanilat. Acum, a venit rândul tău să-i răsfeți pe cei apropiați cu un desert care necesită puține ingrediente, timp mediu de preparare și mult ...

Citește mai mult

Image Gogoși pufoase – rețete rapide și ușoare

Cornulețe cu nucă

Dacă îți e dor de un desert cu gust de copilărie, pregătește degrabă aceste cornulețe cu nucă  fragede și dulci, așa cum numai în curtea bunicii găseai! Ingrediente Pentru aluat 2 căni de făină Raftul bunicii 000 1/2 cana unt 1/2 cană smantana 1 ou 1 pliculeț praf de copt 1 linguriță de drojdie proaspătă 1 linguriță de zahăr 30 ml lapte călduț Coaja de la o lămâie 1 varf cutit sare Pentru umplutură 300 g nuca macinata 100 g zahăr ¼ borcan ...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu nucă

Iepurași din aluat de chifle

Anul acesta, pregătește-le celor mici pentru masa de Paști niște pâinici nemaipomenit de drăgălașe: iepurași rumeniți și gustoși foc! Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute Număr de porții: 6-10 Ingrediente 330 g Făină 650 Raftul bunicii ¼ cub de drojdie proaspătă 180 ml lapte cald 55 g unt 1 ou bătut pentru uns 1 gălbenuș de ou 1 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare Câteva stafide pentru ochii iepurașilor Mod de prepar...

Citește mai mult

Image Iepurași din aluat de chifle

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

20 minute

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești   Ingrediente: 250 g de Mălai Extra Gold Raftul bunicii Apă Sare 1 lingură de ulei/untură Mod de preparare. Fie vremea cât de rea, parcă nimic nu încălzește mai mult sufletul românului decât o supă delicioasă și hrănitoare, de legume ori pui. În loc de pâine sau mămăligă, pentru un gust bogat și o textură crocantă, prepară, din 250 g de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii, sare și ...

Citește mai mult

Image Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

Brioșe-trandafir cu măr

30 minute

Brioșe-trandafir cu măr   Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa? Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...

Citește mai mult

Image Brioșe-trandafir cu măr

Găluște cu brânză de vaci și mere

40 minute

Găluște cu brânză de vaci și mere   Merele proaspăt culese din livadă sunt excelente pentru o gustare între mese, dar și pentru umplutura delicioasă a găluștelor aburinde, cu aluat din brânză de vaci. Cu puțină inspirație din rețeta de mai jos, cu măiestria ta în bucătărie, toți din familie vor găsi o minunăție de desert în farfurie. Spor la pregătit găluștele cu mere! Timp de pregătire: 40 minute Ingrediente: 150 g Griș din Grâu Raftul bunicii ...

Citește mai mult

Image Găluște cu brânză de vaci și mere

Brioșe cu mălai și broccoli

30 minute

Brioșe cu mălai și broccoli Pentru o gustare hrănitoare în pachețelul pentru școală ori pentru birou, pentru toți pofticioșii îndrăgostiți de brioșe, să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și legumele preferate. Pentru această rețetă, noi am ales broccoli, dar poate fi înlocuit cu orice alte legume ce-ți sunt pe plac. Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 80 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii 100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii...

Citește mai mult

Image Brioșe cu mălai și broccoli

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

40 minute

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan   TIMP DE PREGĂTIRE: 40 minute Ingrediente 300 g mălai Extra Gold Raftul bunicii 600 ml apă 1 linguriță sare 2 linguri de unt 3 căni de parmezan ras 1 lingură ulei de măsline sau ulei vegetal Cartofi pai cu o formă perfectă sau o altă gustare, scoasă din tipare? Urmează pașii de mai jos și descoperă ce poți face cu Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii și alte ingrediente la-ndemână. Mod de preparar...

Citește mai mult

Image Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

Pachețele cu spanac și gorgonzola

45 minute

Pachețele cu spanac și gorgonzola Timp de pregătire: 45 minute Ingrediente: Pentru aluat 800 g făină 650 Raftul bunicii 1 pachețel de drojdie uscată/25 g drojdie proaspătă 300 ml lapte 3 ouă, din care unul pentru uns 10 g praf de copt 3 linguri ulei 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de zahăr Pentru umplutură 1 lingură făină 650 Raftul bunicii 150 g brânză gorgonzola 300 g spanac proaspăt 1 lingură de ulei 2 ouă Jumătăți de nucă Susan...

Citește mai mult

Image Pachețele cu spanac și gorgonzola

Turtă dulce cu dragoste

30 minute

TURTĂ DULCE CU DRAGOSTE   Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente pentru turtă dulce 500 g făină 650 Raftul Bunicii 1 ou întreg și un gălbenuș 100 g zahăr brun și alb 100 ml lapte 100 g unt 5 linguri miere scorțisoară măcinată nucșoară măcinată cuișoare măcinate anason măcinat (opțional) bucăți de ciocolată (opțional) 1 linguriță bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 1 vârf de cuțit sare Ingrediente pentru glazură 150 g zahăr pud...

Citește mai mult

Image Turtă dulce cu dragoste

Brioșe epice cu ciocolată

30 minute

BRIOȘE EPICE CU CIOCOLATĂ Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 100 g făină 000 Raftul Bunicii 200 g ciocolată 150 g ciocolată pentru ornat 120 g zahăr brun 120 g unt 4 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță esență de vanilie 1 vârf de cuțit sare Mod de preparare: Cum să faci din fiecare zi o ocazie de răsfăț? Brioșele pufoase, aromate și pline de ciocolată din rețeta noastră sunt răspunsul rapid și delicios pentru fiecare pofticios și pa...

Citește mai mult

Image Brioșe epice cu ciocolată

Covrigi cu semințe de in și sare de mare

1 oră și 30 minute

COVRIGI CU SEMINȚE DE IN ȘI SARE DE MARE Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute Ingrediente: 1 kg Făină 650 Standard Raftul Bunicii 600 ml apă călduță 100g unt topit 60 g bicarbonat de sodiu 20 g drojdie uscată 2 linguri zahăr 2 lingurițe sare fină sare de mare 100 g semințe de in Mod de preparare: Colindătorii vrednici, talentați și pofticioși încep să vestească sărbătorile de iarnă odată cu Moș Nicolae. Întâmpină-i cu bucurie și cu cei ma...

Citește mai mult

Image Covrigi cu semințe de in și sare de mare

Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

25 minute

RULOURI DE PIZZA CU MOZZARELA ȘI SPANAC Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: Ce ai nevoie: 200 gr făină 650 Raftul bunicii 100 ml apă călduță 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare 1/4 cub de drojdie mozzarella rasă după gust sos de roșii câteva frunze de spanac baby Mod de preparare: Ce ai de făcut: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. Prepară un amestec omogen din...

Citește mai mult

Image Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

Brioșe aperitiv

20 minute

BRIOȘE APERITIV Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: De ce ai nevoie (pentru 10 bucăți): 160 gr făină 000 Raftul bunicii un praf de sare 1 pliculeț praf de copt 2 ouă 50 ml ulei de măsline 150 gr cașcaval/ brânză telemea 100 gr șuncă/ mușchi file cubulețe de ardei gras sau gogoșar mărar, pătrunjel (opțional) roșioare pentru decor Mod de preparare: Ce ai de făcut: Foarte puține, de fapt! Într-un vas, așază cu grijă făina, praful ...

Citește mai mult

Image Brioșe aperitiv

Cornuri sărate minunate

40 minute

CORNURI SĂRATE MINUNATE Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente:  50 gr făină 000 Raftul bunicii 6 gr sare 10 gr drojdie uscată 35 gr zahăr 150 ml lapte călduț 180 ml apă călduță 2 ouă 50 gr unt moale sau chiar lichid, însă răcit Mod de preparare: Începe cu aluatul. Într-un castron, cerne făina și fă-i o adâncitură în mijloc, cât să se cuibărească acolo drojdia uscată și zahărul. Adaugă apa călduță și amestecă cu grijă, până când...

Citește mai mult

Image Cornuri sărate minunate

Grisine cu parmezan

60 minute

GRISINE CU PARMEZAN Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: 2 căni și jumătate + încă 2 linguri de făină 650 Raftul bunicii 3 linguri de unt 3/4 cană de lapte 3/4 linguriță de drojdie uscată activă 3/4 linguriță de sare de mare 1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat 1/2 cană parmezan proaspăt ras Semințe de susan și mac Mod de preparare: Dacă afară e foarte cald și-ai vrea mai degrabă să te uiți la un film acasă cu cei mici, hai să-ți sp...

Citește mai mult

Image Grisine cu parmezan

Mini-pateuri cu cașcaval

50 minute

MINI PATEURI CU CAȘCAVAL Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: 1 cană de făină albă 650 Raftul bunicii 3/4 cană de apă 70g de unt O jumătate de linguriță de sare 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 1/8 linguriță de nucșoară măcinată 4 ouă mari 3/4 cană de cașcaval ras 1 lingură de pătrunjel tăiat mărunt O jumătate de cană de parmezan ras Mod de preparare: Dacă ți-e poftă de o gustare sărată, rețeta aceasta este pentru ti...

Citește mai mult

Image Mini-pateuri cu cașcaval

Biscuiți cu griș

35 minute

BISCUIȚI CU GRIȘ Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: 125 g făină Raftul bunicii 650 125 g griș Raftul bunicii 100 g zahăr 1 ou 1 plic praf de copt 1 fiolă de esență de rom 50 g unt o linguriță de scorțișoară Mod de preparare: Amestecă ingredientele cele necesare în ordinea în care sunt menționate în lista de ingrediente cu multă grijă, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, până se omogenizează într-un aluat cleios lipicios. Apoi, ...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu griș

Biscuiți cu fulgi de porumb

60 minute

BISCUIȚI CU FULGI DE PORUMB Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: 250 g făină 650 Raftul Bunicii 2 ouă 100 g zahăr brun 1 plic zahăr vanilat 125 g unt 100 g alune de pădure/nuci/migdale 5 g praf de copt un praf de sare 100-125 g fulgi de porumb Fortza Mod de preparare: Începe lucrul cu untul pe care trebuie să îl topești la bain-marie, apoi lasă-l să se răcească. Între timp amestecă alunele cu două linguri de zahăr și macină-le fin. Pune făina ...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu fulgi de porumb

Minciunele cu miere și scorțisoară

25 minute

MINCIUNELE CU MIERE ȘI SCORȚIȘOARĂ   Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: 300 g de făină 000 Raftul Bunicii 2 ouă 100 g de unt 100 ml lapte bătut 50 g de zahăr 10 g de praf de copt 1 linguriță de sare coaja de la o lămâie 150 ml ulei de floarea soarelui 3 linguri de miere de salcâm 1 lingură de zahăr pudră 1 lingură de scorțișoară Mod de preparare: Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte ...

Citește mai mult

Image Minciunele cu miere și scorțisoară

Lapte cu tocmagi

20 minute

LAPTE CU TOCMAGI Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: Pentru 4 porții: 150 g de făină 000 Raftul Bunicii 1 ou 3 linguri de apă 1 litru de lapte 1 linguriță de sare 2 linguri de zahăr 1 linguriță de scorțișoară măcinată Mod de preparare: Dacă ai decis să renunți la celebrele cereale cu lapte în favoarea variantei autentice românești, atunci suflecă-ți mânecile și apucă-te de frământat! Tocmagii sunt tăițeii de casă pe care bunicile din...

Citește mai mult

Image Lapte cu tocmagi

Griș cu lapte și dulceață

15 minute

GRIȘ CU LAPTE ȘI DULCEAȚĂ Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: Pentru 4 porții: 100 g de griș Raftul Bunicii 500 ml lapte integral 2 linguri de zahăr câteva linguri de dulceață de vișine Mod de preparare: Alege o cratiță norocoasă și în ea pune la fiert laptele cu două linguri de zahăr. Când aproape dă în clocot, adaugă grișul, într-o ploaie măruntă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul cu un tel. Mai lasă-l un minut, două, să se îngro...

Citește mai mult

Image Griș cu lapte și dulceață

Clătite cu brânză

35 minute

CLĂTITE CU BRÂNZĂ Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: 250 g de făină 000 Raftul Bunicii 1 linguriță de sare 5 ouă 500 ml lapte la temperatura camerei 40 g de unt topit ulei pentru uns tigaia 300 g de brânză de vaci 50 g de zahăr coaja de la o lămâie 150 g de smântână cu 30 la sută grăsime Mod de preparare: Primul pas este să faci aluatul pentru clătite. Sparge 3 ouă, bate-le cu o linguriță de sare și cu mult simț de răspundere. Apoi toar...

Citește mai mult

Image Clătite cu brânză

Urs ciobănesc

45 minute

URS CIOBĂNESC Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 150 g Mălai Raftul bunicii Extra Gold 400 ml de apă 1 linguriță de sare 250 de grame de caș de oaie ceapă verde roșioare pentru servit Mod de preparare: Alege cu grijă ceaunul în care vei fierbe mămăliga și pune apa cu sarea la fiert. Când dă în clocot, începe ninsoarea cu mălaiul auriu Raftul bunicii! Adaugă-l puțin câte puțin, amestecând cu multă hărnicie cu un tel. Apoi lasă mămăligu...

Citește mai mult

Image Urs ciobănesc

Sărățele cu brânză de oaie

30 minute

SĂRĂȚELE CU BRÂNZĂ DE OAIE Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 500 g de făină 650 Raftul Bunicii 300 g de telemea de oaie 2 ouă 150 g de smântână 100 g de unt 2 lingurițe de sare (în cazul în care brânza nu este suficient de sărată) 3-4 linguri de semințe de chimen Mod de preparare: Primul pas este să dai brânza prin răzătoare sau o poți frământa conștiincios cu puțină sare, în cazul în care consideri că nu e suficient de sărată. Ada...

Citește mai mult

Image Sărățele cu brânză de oaie

Papanași cu brânză necrescuți

25 minute

PAPANAȘI CU BRÂNZĂ NECRESCUȚI Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: 150 g de făină 000 Raftul Bunicii 50 g de griș Raftul Bunicii 450 g de brânză dulce de vaci 2 ouă 80 g de zahăr 20 g de zahăr cu vanilie 1 linguriță de sare 30 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit Mod de preparare: Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul. Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tiga...

Citește mai mult

Image Papanași cu brânză necrescuți

Prăjitură cu vișine

50 minute

PRĂJITURA CU VIȘINE Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: 400 g de făină Raftul Bunicii 000 500 g de vișine fără sâmburi 200 g de unt 200 g de chefir 4 ouă 150 g de zahăr 20 g de zahăr cu vanilie 10 g praf de copt 1 linguriță de sare Mod de preparare: Dacă îți place să pregătești rețetele vechi, ale bunicii, folosind mijloace moderne, atunci utilizează cu încredere robotul de bucătărie în care ai investit jumătate din salariu și câteva ec...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu vișine

Alivancă

60 minute

ALIVANCĂ Timp de preparare: 60 de minute  Ingrediente: 400 de grame Raftul bunicii Mălai Extra Gold 1 kg de smântână cu 30% grăsime 2 ouă 200 gr de zahăr 10 gr praf de copt 10 gr zahăr cu vanilie 1 linguriță de sare 120 ml ulei Mod de preparare: Într-un bol generos pune smântâna, cele două ouă, uleiul, zahărul și zahărul cu vanilie. Amestecă-le bine cu un tel norocos și apoi pune mâna pe vedeta preparatului nostru, mălaiul. Toarnă-l puțin câte ...

Citește mai mult

Image Alivancă

Fursecuri cu unt și vanilie

60 minute

FURSECURI CU UNT ŞI VANILIE Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: 320g făină Raftul bunicii 000 200g unt 120g zahăr 2 lingurițe extract de vanilie 3 galbenușuri Mod de preparare: Vei iubi această rețetă pentru că o poți pregăti în cantități mari și păstra la congelator pentru acele momente în care ai poftă de-un fursec cald și aromat, dar nu ai prea mult timp la dispoziție ca să îl prepari. Atunci doar vei încinge cuptorul și în câteva minute ...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu unt și vanilie

Chifle cu unt și dulceață

20 minute

CHIFLE CU UNT ȘI DULCEAȚĂ Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 350g de făină Raftul bunicii 000 1 vârf de sare 1 linguriță de praf de copt 80g unt, tăiat în cuburi 3 linguri de zahăr tos 170ml lapte călduț 1 linguriță de extract de vanilie 1 ou bătut, pentru glazurat unt și dulceață sau gemul preferat, pentru servit (noi am folosit dulceață de zmeură) Mod de preparare: Ziua bună se cunoaște de dimineață, așa că de ce să nu începi cu u...

Citește mai mult

Image Chifle cu unt și dulceață

Negresă de post cu nuci și gem

60 minute

NEGRESĂ CU NUCI ȘI GEM Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Pentru aluat: 200 g Făină Superioară pentru prăjituri Raftul bunicii 1 linguriță bicarbonat 1 vârf de cuțit de sare 100 g zahăr brun sau brut 1 plic zahăr vanilat 1 lingură plină de cacao 100 g nucă tocata 3 linguri gem de prune sau de caise 200 ml apă călduță 50 ml ulei 70 g ciocolată neagră de post Pentru frosting: 100 g zahăr brun sau brut; 1 lingură cacao; 50 ml apă; 3-4 ling...

Citește mai mult

Image Negresă de post cu nuci și gem

Mămăliguță cremoasă cu spanac

30 minute

MĂMĂLIGUȚĂ CREMOASĂ CU SPANAC Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 150 g Raftul bunicii Mălai Extra Gold 250 ml de apă 250 ml smântână pentru gătit ½ linguriță sare 3-4 linguri de parmezan ras (opțional) 300g de baby spanac 30g de rondele de praz 3-4 linguri de ulei de măsline ouă de prepeliță (opțional) Mod de preparare: Suflecaţi mânecile şi puneți la fiert într-o oală încăpătoare apa cu smântâna și sarea. Când începe să fiarb...

Citește mai mult

Image Mămăliguță cremoasă cu spanac