Negresă glazurată cu ciocolată amăruie

Icon print Print

Îți amintești când bunica te întâmpina cu o negresă pufoasă și gustoasă? Astăzi te provocăm să urmezi rețeta care va aduce zâmbetul pe buzele celor dragi, un desert ușor de făcut, ieftin și care îți va răsfăța papilele gustative.

Timp de pregătire: 50 de minute

Număr de porții: 12 bucăți

Ingrediente

  • 250 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
  • 250 ml lapte
  • 200 zahăr
  • 50 g cacao
  • 100 g unt topit
  • 5 g praf de copt
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • sare

Pentru glazura negresei:

  • 50 g ciocolată amăruie
  • 100 ml smântână dulce
  • 200 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Ți-ai pregătit șorțul? Noi suntem sigură că vei fi întâmpinată cu zâmbete din partea celor dragi, iar cu cât adaugi mai multă dragoste în mâncare, cu atât aceasta va fi mai gustoasă. Spor la gătit!

Pentru început, într-un bol generos, amestecă toate ingredientele uscate precum: făina Superioară 000 Raftul bunicii, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, un praf de sare și cacaua, și încorporează-le bine, pentru a te asigura de succesul prăjiturii.

Într-un vas separat, amestecă laptele, ouăle și untul topit. Omogenizează foarte bine compoziția, apoi toarn-o cu grijă peste amestecul din bol, amestecând constant. Cu ajutorul unei linguri mari, continuă să amesteci până când obții o cremă consistentă și fină.

Pregătește o tavă tapetată cu puțin ulei și foaie de copt și toarnă întreaga compoziție pe fundul tăvii, având grijă să o uniformizezi bine; te poți folosi de un cuțit pentru a nivela compoziția. Încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius și lasă prăjitura să se rumenească frumos, timp de aproximativ 45 de minute. Din când în când, verifică prăjitura pentru a te asigura că se coace frumos, iar dacă e nevoie, o poți roti pentru a se rumeni bine pe toate părțile.

După ce prăjitura este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcorească. În acest răstimp, poți să prepari glazura care va desărvârși această negresă.

Într-o crăticioară, topește bucățelele de ciocolată împreună cu smântâna dulce, având grijă să amesteci încontinuu pentru a nu se arde și nici să nu dea în clocot.

Lasă glazura la răcit pentru câteva minute, doar cât să nu fie foarte fierbinte, apoi este timpul să înnobilezi negresa.

Toarnă cu grijă glazura peste prăjitură, iar cu ajutorul unei linguri sau spatula, nivelează glazura, astfel încât să acoperi toată suprafața. Opțional, poți presăra fulgi de cocos sau de migdale pe deasupra. Este foarte important să aștepți aproximativ o oră înainte să o tai, răstimp în care negresa se va odihni, iar glazura se va așeza mai bine și se va întări, formând o peliculă de ciocolată delicioasă.

Cheamă-i pe cei dragi la masă și răsfățați-vă cu o prăjitură gustoasă și pufoasă. Nu-i așa că a fost ușor de preparat?

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie