Vrei sa îi răsfeți pe cei dragi cu o prăjitură gustoasă, dar totodată ușor de preparat? Tăvălita este soluția – iată cum o poți prepara!
Sfaturi pentru o prăjitură tăvălită pufoasă
Este foarte important să nu deschizi cuptorul în primele 20 de minute după ce ai băgat tava cu compoziția de tăvălită. În acest interval, prăjitura va crește, iar aerul rece care intră când deschizi cuptorul va opri acest proces.
Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute
Porții: 1 tavă
Ingrediente:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare
Într-un bol încăpător, amestecă făina Raftul bunicii cu praful de copt. Separat, în alt recipient, bate albușurile până se creează o spumă și apoi adaugă zahărul, continuând să mixezi. Când s-a întărit, poți să încorporezi gălbenușurile și uleiul pe rând, fără a te opri din mixat.
Ia o tavă, acoper-o cu hârtie de copt, toarnă aluatul în ea și apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lasă tăvălita să se coacă în jur de 20 de minute și fă testul scobitorii – dacă aceasta rămâne uscată și curată după ce o introduci în aluatul prăjiturii, înseamnă că tăvălita este gata; dacă nu, mai las-o puțin la cuptor și repetă până când nu se mai lipește deloc pe scobitoare.
Scoate tăvălita din cuptor și las-o să se odihnească, apoi tai-o cubulețe.
Prepară glazura prin care vei tăvăli pandișpanul făcut la cuptor. Topește untul la foc mic, împreună cu laptele, zahărul, dar și cu pudra de cacao. După ce acest amestec devine omogen, ia-l de pe foc, adaugă esența de rom, apoi lasă-l la răcit.
Întinde fulgii de nucă de cocos pe o farfurie și ia câte un cubuleț de prăjitură, dă-l prin glazură, apoi tăvălește-l prin cocos. Repetă acest proces până când toate bucățile de prăjitură sunt glazurate.
Poftă bună!
Mini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETARulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.