Prăjitura tăvălită prin fulgi de nucă de cocos

Icon print Print

Vrei sa îi răsfeți pe cei dragi cu o prăjitură gustoasă, dar totodată ușor de preparat? Tăvălita este soluția – iată cum o poți prepara!

Sfaturi pentru o prăjitură tăvălită pufoasă

Este foarte important să nu deschizi cuptorul în primele 20 de minute după ce ai băgat tava cu compoziția de tăvălită. În acest interval, prăjitura va crește, iar aerul rece care intră când deschizi cuptorul va opri acest proces.

Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute

Porții: 1 tavă

Ingrediente:

  • 200 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă mari
  • 4 linguri de ulei
  • 1 pliculeț de praf de copt

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte (poate fi și vegetal)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 esență de rom
  • 200 g de fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

Într-un bol încăpător, amestecă făina Raftul bunicii cu praful de copt. Separat, în alt recipient, bate albușurile până se creează o spumă și apoi adaugă zahărul, continuând să mixezi. Când s-a întărit, poți să încorporezi gălbenușurile și uleiul pe rând, fără a te opri din mixat.

Ia o tavă, acoper-o cu hârtie de copt, toarnă aluatul în ea și apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lasă tăvălita să se coacă în jur de 20 de minute și fă testul scobitorii – dacă aceasta rămâne uscată și curată după ce o introduci în aluatul prăjiturii, înseamnă că tăvălita este gata; dacă nu, mai las-o puțin la cuptor și repetă până când nu se mai lipește deloc pe scobitoare.

Scoate tăvălita din cuptor și las-o să se odihnească, apoi tai-o cubulețe.

Prepară glazura prin care vei tăvăli pandișpanul făcut la cuptor. Topește untul la foc mic, împreună cu laptele, zahărul, dar și cu pudra de cacao. După ce acest amestec devine omogen, ia-l de pe foc, adaugă esența de rom, apoi lasă-l la răcit.

Întinde fulgii de nucă de cocos pe o farfurie și ia câte un cubuleț de prăjitură, dă-l prin glazură, apoi tăvălește-l prin cocos. Repetă acest proces până când toate bucățile de prăjitură sunt glazurate.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie