Retete pentru copii

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Clătite cu măr

Cei care se bucură de privilegiul de a avea mere proaspete din propria curte sau grădină, cu siguranță se lovesc de situația multor fructe căzute pe pământ în această lună, iar noi venim cu o super idee de a le transforma într-o gustare pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Clătitele cu măr sunt o variantă perfectă pentru mic dejunurile dinaintea programului de școală sau pentru o gustare la birou.    Ingrediente:  2 mere 200 gr Făină superioară 000...

Citește mai mult

Image Clătite cu măr

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Magia iernii se simte mai bine când afară ninge, cu fulgi mari, pufoși și albi. Chiar dacă anul acesta ninsoarea s-a lăsat așteptată, o poți aduce în farfurie, pregătind o gustare dulce pentru cei iubiți.  Îți împărtășim secretul nostru pentru succesul rețetei: presari cocos din plin și obții un miracol sub forma unor bulgărași, numai buni de savurat acasă, în bucătăria caldă, cu arome îmbietoare și amintiri de povestit în jurul mesei. Ingrediente 1 cană...

Citește mai mult

Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Cârnăciori în aluat

Dacă ești în căutarea unei gustări rapide, delicioase și deloc simandicoase, pentru toți cei dragi, iată rețeta potrivită! Cârnăciorii în aluat au succes în orice moment al zilei și sunt cei mai gustoși când sunt proaspăt scoși din cuptor, iar aroma lor umple întreaga casă.  Ca treaba să meargă și mai ușor, pentru un extra ajutor, cheamă-i pe micii pofticioși, vor fi încântați să acopere bine cârnăciorii cu aluatul spiralat.   Timp de pregătire...

Citește mai mult

Image Cârnăciori în aluat

Apple crumble în pahar

40 minute

Apple crumble este una dintre cele mai simple și rapide idei de desert! În plus, este savuros și sățios, îmbinând textura cremoasă a spumei de smântână cu un crumble crocant și aromat. Deși acest desert poate fi montat și servit în multiple moduri, îți propunem astăzi să te bucuri de asocierea texturilor atât de diferite și în mod vizual – prin sticla unui pahar. Prepară apple crumble când ești în pană de idei sau când ai poftă de o gustare delicioasă și săn...

Citește mai mult

Image Apple crumble în pahar

Zucchini cake cu cacao

1 oră

Zucchini cake este o reinventare delicioasă și surprinzătoare a unui chec. Poate fi o idee minunată pentru copii, fiindcă adaugă o binevenită porție de legume unui preparat iubit în rol de desert. Se prepară extrem de ușor și rapid și poate fi realizat în multiple variante. Rețeta de astăzi propune o versiune de Zucchini cake cu cacao, dulce și aromat.   Timp de preparare: 1 oră Număr de porții: 15 felii   Ingrediente: 250 grame făină integral...

Citește mai mult

Image Zucchini cake cu cacao

Chec de mălai, cu struguri

30 minute

Spre deosebire de checul tradițional, preparat cu făină din grâu, checul de mălai are o textură surprinzătoare și un gust dulce, delicat. Fiind o bază suficient de versatilă, el poate fi asezonat cu diferite ingrediente, de la ciocolată, până la fructe confiate sau proaspete. În rețeta de astăzi, strugurii echilibrează checul de mălai oferind mici surprize dulci-acrișoare în fiecare bucățică savurată. Checul de mălai poate fi păstrat la temperatura camerei și consum...

Citește mai mult

Image Chec de mălai, cu struguri

Budincă de griș cu iaurt, căpșune și ananas

40 minute

Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert cremos, cu fructe de sezon, însă care nu necesită ore în șir petrecute în bucătărie? Trebuie să încerci această rețetă de budincă de griș cu iaurt și fructe, cu care vei aduce zâmbetul pe buze atât piticilor, cât și mămicilor și bunicilor adunați în jurul mesei. Fiind foarte ușor de preparat, îți rămâne timp suficient pentru a-l petrece împreună cu invitații la masă. Timp de preparare: 40 minute Număr de por...

Citește mai mult

Image Budincă de griș cu iaurt, căpșune și ananas

Brioșe cu măr și banane, pentru bebeluși

30 minute

Prepară brioșe cu măr și banane, din ingrediente naturale, pe care să le poți servi tuturor din familie - atât bebelușilor aflați în perioada de diversificare, cât și copiilor mai mari și chiar și adulților. Aceste brioșe sunt extrem de ușor de preparat, se fac din ingrediente sănătoase și sunt o gustare la îndemână, potrivită în orice moment al zilei. Timp de preparare: 30 minute Număr de porții: 15 Ingrediente: 150 g măr; 200 g banană; 2 ouă; ...

Citește mai mult

Image Brioșe cu măr și banane, pentru bebeluși

Quiche cu legume de primăvară

55 minute

Delicios, plin cu vitamine, ușor de preparat și pe gustul tuturor de acasă, acest quiche cu legume de primăvară va deveni cel mai solicitat preparat, indiferent de sezon. Timp de preparare: 55 minute Număr de porții: 6 Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; ½ linguriță sare; ¼ cană ulei de măsline; ¼ cană apă foarte rece.   Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline; 3 dovlecei; 5 căței de...

Citește mai mult

Image Quiche cu legume de primăvară

Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

1 oră și 30 minute

Pachețelele de primăvară cu legume sunt ideale pentru perioada postului și nu numai. Acestea pot fi servite ca gustare între mese, dar și ca aperitiv la una dintre mesele principale ale zilei. Unde mai pui că sunt ușor de preparat și pe gustul tuturor? Timp de preparare: 1 oră și jumătate Număr de porții: 26 Ingrediente: Pentru aluat: 1 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii; 3 linguri amidon de porumb; 1 ¼ cană apă; ¼ linguriță sare; 1-2 li...

Citește mai mult

Image Pachețele de primăvară cu legume (spring rolls)

Dutch baby - clătită olandeză

30 de minute

Dutch baby este o clătită olandeză, însă nu este tocmai o clătită clasică, ci mai degrabă o combinație între clătita americană și cea franțuzească, dar pregătită la cuptor. Se servește atât cu topping-uri dulci, cât și sărate, fiind un preparat excelent pentru brunch. Pentru a le face o surpriză plăcută celor dragi, pregătește-le dutch baby cu șuncă și Emmentaler într-o dimineață târzie de weekend. Sigur se vor bucura nespus cu un asemenea răsfăț! &nbs...

Citește mai mult

Image Dutch baby - clătită olandeză

Covrigi cu brânză Cheddar

50 de minute

Nu știi ce să mai mănânci dimineața, când ești mereu pe fugă? Ori vrei să le pui celor dragi la pachet o gustare sănătoasă și totodată sățioasă și nu mai ai idei? Ei bine, ar trebui să încerci această rețetă de covrigi cu Cheddar! Pufoși, gustoși și gata în mai puțin de o oră, covrigii cu cheddar sunt gustarea de care se vor bucura în aceeași măsură toți din familie, de la pitici până la bunici. Timp de preparare: 50 minute Număr de porții: 12 covri...

Citește mai mult

Image Covrigi cu brânză Cheddar

Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

2 ore și 40 de minute

Semla este o prăjitură suedeză, consumată tradițional în ziua de Lăsatul Secului. Chiar dacă la aspect se aseamănă cumva cu savarina clasică pe care o știm toți, semla este cât se poate de diferită – chifla nu este însiropată, iar umplutura nu este numai de frișcă, ci conține și pastă de marțipan. Iată o idee pentru un preparat cu care să îi surprinzi pe cei de acasă, un desert deosebit pe care ar trebui să-l încerci: rețeta de semla – va fi apreciată atât ...

Citește mai mult

Image Semla – Chifle dulci suedeze cu cremă de marțipan

Chec din fructe uscate

1 oră și 30 de minute

Un chec din fructe uscate poate fi servit în zi de sărbătoare, însă va fi la fel de apreciat și într-o zi oarecare, alături de o cafea cu caimac. Checul este gustos în orice variantă, însă dacă îl prepari cu fructe deshidratate, în mod cert vei reuși să îi impresionezi pe cei care îl vor savura. Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute Număr de porții: 8 Ingrediente: 1 linguriță bicarbonat de sodiu; 1 cană smântână; 1 cană cuburi de papaya con...

Citește mai mult

Image Chec din fructe uscate

Syrniki - clătite groase rusești

20 minute

Syrniki sunt un fel de clătite groase cu brânză, de origine ucrainiană, care se aseamănă foarte mult cu papanașii românești. Poți pregăti acest preparat dulce fie pentru mic dejun, fie pentru a-l servi ca desert. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru a prepara syrniki, ceea ce înseamnă că este un desert foarte rapid.   Timp de preparare: 20 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 2 căni telemea rasă; 4 ouă mari; ¾ cană + ½ cană Făină...

Citește mai mult

Image Syrniki - clătite groase rusești

Tartă cu nuci – de post

1 oră și 45 de minute

O tartă cu nuci îți va potoli pofta de dulce în zilele în care ții post. Mai mult decât atât, fiind extrem de hrănitoare, această tartă poate fi servită chiar și pe post de gustare între mese, nu neapărat ca desert. Chiar dacă este de post, poate fi servită cu succes și în zile de sărbătoare precum Crăciunul, aspectul și gustul acesteia fiind de nota 10.   Timp de preparare: 1 oră și 45 minute Număr de porții: 8 Ingrediente pentru aluat: ½ can...

Citește mai mult

Image Tartă cu nuci – de post

Funnel Cake sau gogoși la pâlnie

45 minute

Funnel cake sau gogoșile la pâlnie este un desert extrem de ușor de preparat, dar care arată incredibil de frumos, datorită tehnicii de turnare a gogoșilor în tigaie – cu pâlnia. Este un desert cu care vei impresiona pe oricine, de la bunici drăgătoși la copii pofticioși, așa că pune-ți șorțul de bucătărie preferat și află cum poți face vestita funnel cake sau gogoși la pâlnie la tine acasă. Timp de preparare: 45 minute Număr de porții: 4 gogoși mari sau ...

Citește mai mult

Image Funnel Cake sau gogoși la pâlnie

Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel

60 minute

Când ți se face poftă de ceva bun, întoarce-te cu gândul la vremurile copilăriei și la prăjiturile cu care obișnuia să te răsfețe bunica. Noi ne-am amintit cu drag de gustul napolitanelor făcute în casă, așa că ți-am pregătit o rețetă de prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel. Dacă vrei să prepari această prăjitură pentru cei dragi, ține cont de faptul că foile de napolitane de casă au nevoie să stea într-un loc uscat și răcoros timp de 24 de or...

Citește mai mult

Image Prăjitură în foi de napolitane cu nuci și caramel

Puișori din aluat

3 ore și 20 minute

Odată cu renașterea naturii, primăvara mai vine însoțită și de cântecele drăgălașe ale păsărilor. Noi am decis să ne lăsăm inspirați de acestea și să pregătim bunătăți la cuptor care sigur îi vor încânta pe cei mici, dar și pe adulți, deopotrivă. Astăzi îți propunem o rețetă simplă de puișori din aluat, de pregătit alături de cei dragi și savurat cu multă poftă. Timp de preparare: 3 ore și 20 minute Număr de porții: 8 pâinici Ingrediente: ...

Citește mai mult

Image Puișori din aluat

Tort aniversar cu frișcă și de fructe de pădure

1 oră

Se apropie ziua cuiva din familie? Ce ar fi o petrecere aniversară fără un tort învăluit în norișori de frișcă și decorat cu fructele de pădure preferate?! Timp de preparare: 1 oră Număr de porții: 12 felii Ingrediente: Pentru blat: 5 linguri de Făină 000 Raftul bunicii 5 ouă 5 linguri de zahăr 1 linguriță de coajă de lămâie rasă Un praf de sare Pentru umplutură și decor: 600 ml smântână pentru frișcă 90 g zahăr pudră ...

Citește mai mult

Image Tort aniversar cu frișcă și de fructe de pădure

Gogoși de post

60 minute

Îți amintești de zilele din apropierea Sărbătorilor, atunci când bunica te aștepta cu gogoși pufoase și calde, de post? În formă rotundă, de turtă sau fundițe, preparate la tigaie sau la cuptor, gogoșile vor rămâne mereu un desert delicios și parfumat care aduce zâmbetul pe buzele tuturor. Răsfață-i și tu pe cei dragi cu rețeta bunicii de gogoși de post pe care le poți servi simple sau umplute cu dulceață. Indiferent de ce alegi, ele rămân un desert apetisant car...

Citește mai mult

Image Gogoși de post

Fursecuri cu nuci

40 minute

Descoperă o rețetă de fursecuri cu nuci delicioase, la fel cum le făcea bunica. Aceste mici plăceri sunt potrivite pentru acele zile în care vrei să aduci un plus de dulce în casă, dar timpul este scurt. Ușor de preparat, vor fi bucuria oamenilor dragi. Răsfață-i pe cei de acasă cu fursecuri fragede, gustoase și parfumate. Ești gata să te apuci de gătit? Pune-ți șorțul preferat, urmărește pașii preluați din caietul cu rețete al bunicii și vei obține un desert care ...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu nuci

Prăjitură cu cireșe și vanilie

50 minute

Prăjitura cu cireșe este unul dintre cele mai iubite deserturi ale celor mici. Pufoasă, delicioasă și ușor de făcut, este preparatul ideal pentru a aduce un plus de savoare în zilele de weekend în care timpul vă permite să îi răsfățați pe cei dragi. Puteți realiza această simplă rețetă cu mai multe tipuri de fructe: vișine, caise sau prune. Fiind gata în doar câteva momente, este o prăjitură potrivită atunci când încă testezi terenul în bucătărie sau timpul nu...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu cireșe și vanilie

Fursecuri cu ciocolată

30 minute

Fursecurile cu cicolată sunt alegerea ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei mici cu un desert crocant și ușor de preparat. Parfumate, fragede și absolut delicioase, fursecurile cu ciocolată sunt foarte populare mai ales în bucătăria americană. De câte ori nu te-ai uitat la un film și ai vazut cum mamele pregătesc pentru cei mici fursecuri calde și  delicioase? Acum este rândul tău să le prepari celor dragi ție un desert care să îi înveselească și să...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu ciocolată

Cornulețe cu rahat

40 minute

Îți mai aduci aminte de vizitele la bunici și de cum erai întâmpinat cu o tavă plină de cornulețe proaspete cu rahat? Descoperă rețeta bunicii și prepară cornulețe aromate, fragede și gustoase care să aducă zâmbetul pe buzele celor dragi ție. Ia-ți șorțul preferat, pregătește-ți ingredientele, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea pe masă un desert delicios, care îți va aduce aminte de gustul copilăriei. Timp de pregătire: 40 de m...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu rahat

Cornulețe cu gem și nucă

45 minute

Fragede, parfumate și absolut delicioase, cornulețele cu gem sunt ideale pentru orice ocazie. Urmărește rețeta bunicii și află cum să obții în doar câțiva pași cornulețe gustoase care să aducă zâmbetul celor dragi ție. Surprinde-i cu o masă festivă și cu un desert minunat care să vă aducă pe toți împreună. Ți-ai pregătit deja șorțul preferat? Este timpul să te apuci de gătit. Timp de pregătire: 45 de minute Număr de porții: 32 de cornulețe Ingredi...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu gem și nucă

Budincă de griș

50 minute

Prepararea acestui desert te va duce cu un pas mai aproape de copilărie, amintindu-ți de duminicile petrecute cu bunicii. Ușor de pregătit și foarte gustoasă, budinca de griș este adorată mai ales de cei mici. Descoperă și tu cum să prepari un preparat parfumat, moale, care îi va face pe cei dragi să se îndrăgostească de la prima încercare. Timp de pregătire: 50 de minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 7 linguri de Griș din Grâu Raftul bunicii 4 linguri de...

Citește mai mult

Image Budincă de griș

Biscuiți cu unt

40 minute

Biscuiții cu unt reprezintă un preparat simplu și delicios pentru a te răsfăța pe tine și pe cei dragi.  Adorați atât de cei mici dar și de adulți, biscuiții cu unt sunt preparatul ideal pentru orice zi în care vrei să aduci zâmbetul pe buzele celor dragi. Prepară-i cu răbdare urmând pașii din rețetă și mai repede decât te-ai aștepta vei avea cu ce să servești oaspeții care vin la masă. Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 32 de bucăți In...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu unt

Baclava, regina deserturilor cu fistic

45 minute

Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus. Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat. Sfaturi pentru cea ...

Citește mai mult

Image Baclava, regina deserturilor cu fistic

Papanași prăjiți cu smântână și dulceață

50 minute

Papanașii prăjiți, cunoscuți și sub denumirea de papanași moldovenești, au devenit cel mai iubit desert tradițional românesc. În restaurante, cele mai multe comenzi de deserturi sunt cele de papanași cu smântână și dulceață din belșug. Însă papanașii din restaurant nu se pot compara cu cei preparați chiar de tine, acasă, din ingrediente naturale. Poți prepara acest desert românesc fie într-o zi de weekend, când sunt toți cei dragi acasă, fie în zi de sărbătoare...

Citește mai mult

Image Papanași prăjiți cu smântână și dulceață

Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

40 minute

Papanașii fierți își au originea în Muntenia. Aceștia se bucură de mai puțină popularitate decât varianta prăjită, specifică zonei Moldovei, însă sunt cel puțin la fel de gustoși. Dacă vrei să îi bucuri pe cei dragi cu un desert gustos, foarte diferit de prăjiturile clasice, ar trebui sa încerci rețeta de papanași fierți, cu brânză de vaci și pesmet cât cuprinde. Timp de pregătire: 40 minute Porții: 20 de papanași Ingrediente: 150 g de Griș din G...

Citește mai mult

Image Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

Macarons, bezele dulci și multicolore

2 ore și 30 minute

Asociate întotdeauna cu Parisul, celebrele macarons provin, de fapt, din Italia. De aici și numele, care în italiană înseamnă “aluat bun”. Ingredientul secret al acestui desert este făina de migdale. În ceea ce privește umplutura, există nenumărate posibilități. În rețeta de mai jos, vei regăsi pașii de urmat pentru a realiza o umplutură simplă, pe bază de lapte. Timp de pregătire: 2 ore și jumătate Număr de porții: 25 macarons Ingrediente: 3 albușu...

Citește mai mult

Image Macarons, bezele dulci și multicolore

Fursecuri fragede cu unt

40 minute

Îți amintești masa de sărbători de la bunici? Mai mult ca sigur pe ea se regăseau și fursecurile fragede, tăvălite în zahăr pudră, care ți se topeau în gură. Redescoperă alături de cei dragi acest desert pe cât de rapid de preparat, pe atât de gustos! Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 60 de fursecuri Ingrediente: 500 g Făină Superioară 650 Raftul Bunicii 400 g unt cu peste 80% grăsime (scoate-l din frigider cu cel puțin o jumătate de or...

Citește mai mult

Image Fursecuri fragede cu unt

Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

30 minute

În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion. Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă? Timp de pregătire: 30 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii 4 căni de alune prăjite ...

Citește mai mult

Image Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

Fursecuri de casă cu stafide

40 minute

Nu există aniversare sau sărbătoare în familie fără tradiționalele fursecuri cu stafide pe masă. Ce ai zice însă, dacă de data asta ai renunța să cumperi fursecurile de la cofetăria preferată și, mai degrabă, le-ai pregăti chiar tu. Bucuria familiei tale va fi de două ori mai mare, iar gustul fursecurilor cel puțin de două ori mai bun. Pentru a le potența gustul, servește-le la cafea, aromele acestora se vor împleti și se vor completa reciproc, iar rezultatul va fi ui...

Citește mai mult

Image Fursecuri de casă cu stafide

Fursecuri cu ceai verde și ciocolată albă

2 ore și 30 minute

Vrei să prepari un desert gustos, însă totodată și foarte sănătos? Încearcă rețeta de fursecuri cu ceai verde. Acestea conțin matcha, adică pudra de ceai verde despre care se știe că este foarte sănătoasă. Fursecurile cu ceai verde sunt foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. Pune-ți șorțul de bucătărie preferat și apucă-te prăjiturit. Sfaturi pentru cele mai bune fursecuri cu ceai verde Folosește matcha de calitate, cumparată dintr-un mag...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu ceai verde și ciocolată albă

Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

45 minute

Dorayaki este un desert japonez, care se aseamană cu clătitele americane (pancakes). Practic, sunt două clătite pufoase, lipite între ele cu pastă de fasole roșie – aspectul acestei prăjituri este unul de biscuit pufos, supradimensionat. În unele zone ale Japoniei, acest desert este cunoscut sub denumirea de mikasa. Copiii pasionați de desenele japoneze (manga) adoră acest desert deoarece multe dintre personajele principale consumă în mod frecvent dorayaki. Așadar, dacă...

Citește mai mult

Image Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei

45 minute

Există o mulțime de rețete de cornulețe, însă aceasta îți garantează că vei obține un desert cu gustul copilăriei, care îți va domoli dorul de bunica, de casa părintească ori de locul în care ai crescut. Sfaturi pentru cele mai fragede cornulețe Scoate untura și ouăle din frigider cu cel puțin o oră înainte de a prepara cornulețele, pentru ca acestea să ajungă la temperatura camerei. Dacă nu ai untură, poți folosi unt foarte gras, cu peste 80% grăsime. T...

Citește mai mult

Image Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei

Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

1 oră

Îți amintești de zilele în care bunica te întâmpina cu o felie de plăcintă cu dovleac caldă și gustoasă? Astăzi te aducem mai aproape de acele vremuri delicioase și te invităm să descoperi o rețetă de plăcintă de dovleac pe care să o prepari și tu pentru cei dragi. Pregătește-ți ingredientele, pune-ți un zâmbet larg pe față, urmărește pașii din rețeta bunicii și mai repede decât crezi, vei obține o plăcintă delicioasă și un adevărat răsfăț pentru ...

Citește mai mult

Image Plăcintă cu dovleac și scorțișoară

Melonpan, pâine tradițională japoneză

3 ore și 30 minute

Melonpan este o pâinică japoneză tradițională, presărată cu zahăr și acoperită de un strat consistent de biscuiți. Numele pe care îl poartă provine de la forma pe care pâinica o capătă după coacere, deoarece aduce foarte mult cu pepenele galben. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, melonpan este un preparat delicios și fraged, de care te vei îndrăgosti la prima gustare. Dacă te-ai convins deja de farmecul acestei rețete, ia-ți  șorțul  preferat, urmăreș...

Citește mai mult

Image Melonpan, pâine tradițională japoneză

Clătite pufoase

25 minute

Pe cât de ușor se prepară clătitele, pe atât de gustoase sunt. Un mare avantaj al acestui desert este că îl poți personaliza în funcție de gusturile tale sau ale celor din familie – unii le vor prefera cu dulceață, ceilalți cu diverse tipuri de gem sau cu cremă de ciocolată. Poate adulții vor prefera să mănânce clătitele fără umplutură, doar însiropate cu miere sau alături de fructe de sezon. Așadar, dacă ești în căutarea unui desert pe placul tuturor celor din...

Citește mai mult

Image Clătite pufoase

Clătite americane

20 minute

Preferatele celor mici, clătitele americane, cunoscute și sub denumirea de pancakes, sunt ușor de preparat și pot fi servite atât pe post de desert, cât și la micul dejun. Clătitele americane sunt desertul ideal pentru diminețile târzii de weekend, când pofta de ceva gătit în casă este și mai mare, iar timpul tău este mai flexibil. Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane nu necesită multă îndemânare pentru că pot fi întoarse cu spatula. Pufoase și sățioas...

Citește mai mult

Image Clătite americane

Chec pufos cu cacao

1 oră

Preferatul copiilor la micul dejun, alături de un pahar cu lapte, dar adorat și de adulți, mai ales în pauza de cafea, checul este acel gen de desert care nu trebuie să îți lipsească din casă. Dacă vrei să pregătești un desert rapid, care să nu necesite foarte multe ingrediente, dar nici mult timp, atunci checul pufos este alegerea potrivită. Urmează rețeta bunicii pas cu pas și vei obține un chec pufos și gustos, cum de mult nu ai mai mâncat! Timp de pregătire: 1 ...

Citește mai mult

Image Chec pufos cu cacao

Chec cu portocale, pufos și aromat

55 minute

Checul este un desert pe placul celor dragi ție? Surprinde-i cu o variantă reinterpretată, cu aromă de portocale și gust de vacanță. Pentru succes garantat, îți recomand să îl servești alături de un pahar de limonadă rece ori cu o cafea neagră, cu caimac din belșug. Timp de pregătire: 55 minute Porții: 1 chec Ingrediente: 250 g de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii 3 ouă mari 200 g de zahăr 150 g de unt topit 2 lingurițe de praf de copt 1 ...

Citește mai mult

Image Chec cu portocale, pufos și aromat

Brownies cu bucăți de ciocolată

35 minute

Brownies, celebrele negrese americane, sunt iubite în egală măsură de copii și de adulți. Așadar, fă o bucurie celor de acasă și pregătește-le o tavă de brownies cu care să le îndulcești zilele. Brownie-ul perfect este ușor crocant la exterior și foarte pufos în interior. Acesta trebuie să se topească în gură și să-ți lase o aromă pregnantă de ciocolată pe care să o ții minte mult timp de la savurarea prăjiturii. Dacă brownie-ul este prea uscat, gustul îș...

Citește mai mult

Image Brownies cu bucăți de ciocolată

Brioșe pufoase, desertul preferat al familiei

30 minute

Vrei un desert gustos, care să fie gata în 30 de minute și să nu necesite cine știe ce ingrediente? Prepară niște brioșe pufoase și fragede pentru toți ai casei! Rețeta brioșe pufoase este foarte simplă de urmat, compoziția clasică pentru aceste mini-delicii rumene se face foarte ușor și în plus, poate fi personalizată în funcție de gust și de ingredientele pe care le ai în bucătărie. Poți folosi fructe proaspete, congelate, dar și deshidratate, bucățele de cio...

Citește mai mult

Image Brioșe pufoase, desertul preferat al familiei

Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

30 minute

Se anunță musafiri la masă și nu știi ce desert rapid și gustos să prepari pentru a-i impresiona? Încearcă această rețetă de biscuiți cu migdale, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, și nici de mult timp, fiindcă micile delicii vor fi gata în cel mult jumătate de oră. O ceașcă de ceai sau de cafea, servită alături de acești biscuiți fragezi cu migdale, vor face atmosfera și mai plăcută, așa cum e de fiecare dată când ai oameni dragi la masă. Iar...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

Mălai dulce sau prăjitura bunicii

50 minute

Ai copilărit la bunici? Atunci sigur îți amintești gustul de mălai dulce, desertul cu care bunica te răsfăța mai ales în timpul vacanței de vară. Mălaiul dulce este un desert care cucerește prin simplitatea sa. Vestea bună este că se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un mălai dulce reușit. Îl poți servi alături de cei dragi, în variantă clasică, simplă, sau îi poți adăuga o notă mai modernă, punând l...

Citește mai mult

Image Mălai dulce sau prăjitura bunicii

Churros, mini-gogoși crocante cu sos de ciocolată

30 minute

Churros sunt niște gogoși deosebite ce își au originea în Spania. Deși rețeta originală tradițională este greu de identificat, există numeroase modalități de preparare a acestui desert apetisant. Ușoară și rapidă de făcut, rețeta churros este numai bună de încercat atunci când vrei să-i servești pe cei dragi cu un desert adus din însorita Spania. Urmează pașii din rețetă și uimește-i pe cei de acasă cu acest preparat gustos și crocant care să vă aducă pe to...

Citește mai mult

Image Churros, mini-gogoși crocante cu sos de ciocolată

Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie

1 oră

Îți aduci aminte de zilele copilăriei, când bunica te întâmpina cu o felie de chec pufoasă și aromată? Pentru că astăzi vrem să te aducem mai aproape de acele momente nostalgice, am pregătit pentru tine o rețetă de chec cu cacao pe care să o pregătești și tu pentru cei de acasă. Parfumat și gustos, checul este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare deserturi pe care le poți pregăti destul de repejor în bucătăria ta. Așa că, ia-ți șorțul preferat, pune-ți...

Citește mai mult

Image Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie

Baghrir, clătite marocane cu 1000 de găuri

35 minute

Clătitele marocane sunt unele dintre cele mai apetisante și parfumate rețete de clătite. Preparate într-un mod diferit de cele cu care ai fost obișnuită până acum, sunt un desert ideal pentru o masă în familie, când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert inedit. Ia-ți șorțul preferat și urmărește pașii din rețetă. Ești gata să te apuci de gătit? Timp de preparare: 35 de minute Număr de porții: 15-20 clătite Ingrediente: 200 g Făina Superioa...

Citește mai mult

Image Baghrir, clătite marocane cu 1000 de găuri

Turtă dulce de casă

20 minute

Spiritul sărbătorilor de iarnă este îmbibat în arome irezistibile de scorțișoară, măr și vin fiert. Atunci când vine vorba de prăjiturele, vedeta târgurilor de Crăciun este întodeauna turta dulce. Îndrăgită atât de copii, cât și de adulți, turta dulce este un desert ușor de făcut, foarte gustos și care poate fi găsită în cele mai drăgălașe forme, de la brăduți, la steluțe, omuleți sau chiar fulgi. Ce ar fi dacă anul acesta le-ai face o surpriză celor dragi...

Citește mai mult

Image Turtă dulce de casă

Tort de morcovi

2 ore

Ce este mai potrivit pentru răsfățul celor mici decât un tort de morcovi ușor și rapid de preparat? Pregătește-ți ingredientele necesare, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea un tort delicios și sănătos pe care să-l savurezi alături de cei dragi. Timp de preparare: 2 ore Număr de porții: 13 felii Ingrediente Pentru blat: 280 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii 225 ml ulei 1 pliculeț praf de copt 1/4 linguriță bicarb...

Citește mai mult

Image Tort de morcovi

Papanași moldovenești

30 de minute

Astăzi te aducem mai aproape de tradițiile dulci din zona Moldovei și te invităm să descoperi o rețetă gustoasă, care aduce zâmbetul pe fața celor dragi ție. Papanașii moldovenești sunt diferiți de cei clasici, în ceea ce privește forma și prepararea lor. În timp ce papanașii clasici sunt rotunzi și grandioși, cei moldovenești sunt ușor turtiți. La aceștia din urmă se folosește foarte puțin ulei la prăjire, în timp ce papanașii clasici sunt preparați în baie d...

Citește mai mult

Image Papanași moldovenești

Clătite de post

40 de minute

De câte ori nu te-a așteptat bunica în vizită cu un munte de clătite calde și umplute cu dulceață de casă? Un adevărat desert al copilăriei, clătitele sunt mereu o variantă rapidă și gustoasă de a-i răsfăța pe cei dragi. Le poți servi în diverse modalități fiind, în general, umplute cu ciocolată, vanilie, dulceață sau înghețată. Chiar și zilele de post pot fi mai dulci cu rețeta potrivită de clătite. Deși în majoritatea cazurilor clătitele sunt servite ...

Citește mai mult

Image Clătite de post

Griș din Grâu

Griș de Grâu Grișul este fără îndoială o gustare delicioasă, care poate fi servită atât la micul dejun, cât și după masa de prânz. Atunci când te gândești la griș de grâu, probabil aluneci cu gândul înapoi la copilărie, când așteptai cu sufletul la gură desertul preferat făcut după rețeta bunicii: griș cu lapte. Acum a venit însă rândul tău să-i răsfeți pe cei dragi cu bunătăți din griș! Iar pentru a recrea gustul inconfundabil din copilărie, ai nevoi...

Citește mai mult

Image Griș din Grâu

Cornulețe cu nucă

Dacă îți e dor de un desert cu gust de copilărie, pregătește degrabă aceste cornulețe cu nucă  fragede și dulci, așa cum numai în curtea bunicii găseai! Ingrediente Pentru aluat 2 căni de făină Raftul bunicii 000 1/2 cana unt 1/2 cană smantana 1 ou 1 pliculeț praf de copt 1 linguriță de drojdie proaspătă 1 linguriță de zahăr 30 ml lapte călduț Coaja de la o lămâie 1 varf cutit sare Pentru umplutură 300 g nuca macinata 100 g zahăr ¼ borcan ...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu nucă

Iepurași din aluat de chifle

Anul acesta, pregătește-le celor mici pentru masa de Paști niște pâinici nemaipomenit de drăgălașe: iepurași rumeniți și gustoși foc! Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute Număr de porții: 6-10 Ingrediente 330 g Făină 650 Raftul bunicii ¼ cub de drojdie proaspătă 180 ml lapte cald 55 g unt 1 ou bătut pentru uns 1 gălbenuș de ou 1 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare Câteva stafide pentru ochii iepurașilor Mod de prepar...

Citește mai mult

Image Iepurași din aluat de chifle

Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată. Timp de pregătire: 2 ore Număr de porții: 8 Ingrediente 500 g Făină Standard 650 Raftul bunicii 1 plic drojdie 2...

Citește mai mult

Image Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Brioșe cu mălai și broccoli

30 minute

Brioșe cu mălai și broccoli Pentru o gustare hrănitoare în pachețelul pentru școală ori pentru birou, pentru toți pofticioșii îndrăgostiți de brioșe, să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și legumele preferate. Pentru această rețetă, noi am ales broccoli, dar poate fi înlocuit cu orice alte legume ce-ți sunt pe plac. Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 80 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii 100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii...

Citește mai mult

Image Brioșe cu mălai și broccoli

Tartă cu legume

1 oră și 15 minute

Tartă cu legume   Timp de pregătire: 1h 15 minute Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 000 Raftul bunicii 100 g unt 1 ou 1 lingură de apă/lapte rece 2 g sare Pentru umplutură: 200 g ciuperci 1 dovlecel 1 vânătă mică 1 roșie 1 ardei gras 4 fire de ceapă verde 100 g smântână (24% grăsime) 1 legătură pătrunjel 1 lingură ulei 3 ouă sare piper Cum îi faci până și pe cei mai pretențioși dintre invitații tăi la prânz să se îndrăgos...

Citește mai mult

Image Tartă cu legume

Pachețele cu spanac și gorgonzola

45 minute

Pachețele cu spanac și gorgonzola Timp de pregătire: 45 minute Ingrediente: Pentru aluat 800 g făină 650 Raftul bunicii 1 pachețel de drojdie uscată/25 g drojdie proaspătă 300 ml lapte 3 ouă, din care unul pentru uns 10 g praf de copt 3 linguri ulei 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de zahăr Pentru umplutură 1 lingură făină 650 Raftul bunicii 150 g brânză gorgonzola 300 g spanac proaspăt 1 lingură de ulei 2 ouă Jumătăți de nucă Susan...

Citește mai mult

Image Pachețele cu spanac și gorgonzola

Gofre aromate

30 minute

GOFRE AROMATE Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g Făină 000 Raftul Bunicii 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt 4 ouă 10 g praf de copt 1 lingură ulei 1 linguriță scorțișoară coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală 1 esență de vanilie 1 vârf de cuțit de sare Cauți un desert pentru după-amiezi cu chef de călătorie (culinară, bineînțeles), care să împace toate gusturile celor din familie? Încearcă rețeta de gofre belgiene chiar...

Citește mai mult

Image Gofre aromate

Covrigi cu semințe de in și sare de mare

1 oră și 30 minute

COVRIGI CU SEMINȚE DE IN ȘI SARE DE MARE Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute Ingrediente: 1 kg Făină 650 Standard Raftul Bunicii 600 ml apă călduță 100g unt topit 60 g bicarbonat de sodiu 20 g drojdie uscată 2 linguri zahăr 2 lingurițe sare fină sare de mare 100 g semințe de in Mod de preparare: Colindătorii vrednici, talentați și pofticioși încep să vestească sărbătorile de iarnă odată cu Moș Nicolae. Întâmpină-i cu bucurie și cu cei ma...

Citește mai mult

Image Covrigi cu semințe de in și sare de mare

Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

20 minute

PITĂ CU PĂSTRĂV SĂLBATIC ȘI CASTRAVEȚI Timp de preparare: 20 de minute Pentru pită: 500 g făină 650 Raftul bunicii ½ pliculeț de drojdie uscată ½ linguriță de sare ½ linguriță de zahăr o linguriță de ulei de măsline 250 ml apă călduță Pentru pregătirea păstrăvului: 1 păstrăv sălbatic 1 castravete mic tăiat felii o lingură de maioneză 1 vârf de linguriță de hrean câteva frunzulițe de mărar tocat fin Mod de preparare: Începe cu ...

Citește mai mult

Image Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

Pâinică de luat la școală

50 minute

PÂINICĂ DE LUAT LA ȘCOALĂ Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: 750 gr făină 650 Raftul bunicii 400 ml apă călduță 1 pachețel de drojdie uscată 15 gr sare 70 gr de unt 75 gr semințe crude de dovleac, in, mac (alături de 75 gr făină și 2-3 gr de drojdie) Mod de preparare: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. Amestecă făina cu drojdia și apa, iar apoi frământă cu spor până devine un aluat omogen. Lasă-...

Citește mai mult

Image Pâinică de luat la școală

Biscuiți cu fulgi de porumb

60 minute

BISCUIȚI CU FULGI DE PORUMB Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: 250 g făină 650 Raftul Bunicii 2 ouă 100 g zahăr brun 1 plic zahăr vanilat 125 g unt 100 g alune de pădure/nuci/migdale 5 g praf de copt un praf de sare 100-125 g fulgi de porumb Fortza Mod de preparare: Începe lucrul cu untul pe care trebuie să îl topești la bain-marie, apoi lasă-l să se răcească. Între timp amestecă alunele cu două linguri de zahăr și macină-le fin. Pune făina ...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu fulgi de porumb

Biscuiți cu miere

40 minute

BISCUIȚI CU MIERE Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: 450 g făină 650 Raftul Bunicii 250 g zahăr 150 g miere de albine 3 ouă puțină scorţişoară puţin bicarbonat nuci zdrobite Mod de preparare: Amestecă ouăle cu zahărul și freacă bine de tot, apoi adaugă pe rând făina, bicarbonatul și mierea de albine călduță. Frământă cu spor această compoziție până ce vei obține un aluat omogen. Întinde o foaie de aluat și taie diverse forme vesele, p...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu miere

Cornuri cu ciocolată

105 minute

CORNURI CU CIOCOLATĂ Timp de preparare: 105 minute Ingrediente: 500g făină Raftul bunicii 000 pentru Cozonac 30g drojdie 100g zahăr 50g unt la temperatura camerei 1 păstaie de vanilie 200ml lapte 3 ouă 300g cremă de ciocolată din comerț Mod de preparare: Mai întâi încălzim laptele bun și hrănitor, cu grijă, așa încât să nu ajungă la temperatura de fierbere. Îl luăm la timp de pe foc și adăugăm drăgăstos drojdia și o linguriță de zahăr,...

Citește mai mult

Image Cornuri cu ciocolată

Prăjitură cu mere și morcov de post

60 minute

PRĂJITURĂ CU MERE ȘI MORCOV Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Raftul bunicii Făină 000 - cât cuprinde 17 linguri morcov ras (800 - 900 gr de morcovi) 17 linguri zahăr 17 linguri de ulei 1 linguriță bicarbonat stins într-o lingură de zeamă de lămâie mere și scorțișoară pentru umplutură Mod de preparare: Începeți cu răbdare prin a curăța morcovii, pe care îi dați apoi pe răzătoarea mică. Adăugați rând pe rând lingurile de zahăr, ames...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu mere și morcov de post

Chec cu banane

65 minute

CHEC CU BANANE Timp de preparare: 65 de minute Ingrediente: 250 g Raftul bunicii Făină 000 3 banane coapte 180 g zahăr brun sau brut 2 plicuri zahăr vanilat 200 ml ulei o linguriţă mică bicarbonat o linguriţă mică praf de copt un praf de sare o linguriţă coajă de lămâie rasă o jumătate de cană de nuci simple sau pecan Mod de preparare: Ne suflecăm mâinile și începem să pasăm cu drag bananele, într-un bol, peste care turnăm uleiul, zahărul bru...

Citește mai mult

Image Chec cu banane

Plăcintă roșcovană cu mere

50 minute

PLĂCINTĂ ROȘCOVANĂ CU MERE Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente:  300g Făină Superioară 000 Raftul bunicii 12 linguri de ulei vegetal 12 linguri de zahăr 12 linguri de suc de roșii 1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie 1,5 kg de mere rase 2 linguri de scorțișoară măcinată 6 linguri de zahăr brun 3 linguri de unt Mod de preparare: Pregătește un recipient de sticlă în care amestecă uleiul cu sucul de roșii, bicarbonatul st...

Citește mai mult

Image Plăcintă roșcovană cu mere