fbpx

Prăjitură cu cireșe și vanilie

Icon print Print

Prăjitura cu cireșe este unul dintre cele mai iubite deserturi ale celor mici. Pufoasă, delicioasă și ușor de făcut, este preparatul ideal pentru a aduce un plus de savoare în zilele de weekend în care timpul vă permite să îi răsfățați pe cei dragi.

Puteți realiza această simplă rețetă cu mai multe tipuri de fructe: vișine, caise sau prune. Fiind gata în doar câteva momente, este o prăjitură potrivită atunci când încă testezi terenul în bucătărie sau timpul nu este niciodată suficient pentru a sta să faci prăjituri care cer foarte mult timp și atenție. Cu toate acestea, rezultatul este unul reușit și adorat.

Încearcă și tu rețeta bunicii de prăjitură cu cireșe și adună-i pe cei dragi în jurul mesei pentru a-i servi cu un desert parfumat, pufos și delicios.

Sfaturi pentru o prăjitură de cireșe perfectă

Folosește ingrediente la temperatura camerei.

Dacă nu găsești lapte bătut, îl poți înlocui cu iaurt îndoit cu apă.

Nu tăia prăjitura imediat după ce ai scos-o de la cuptor, deoarece se va sfărâma. Așteaptă până când aceasta se răcește complet, apoi o poți tăia în forma dorită.

Pudrează prăjitura cu zahăr pentru un plus de gust.

Timp de pregătire: 50 de minute

Număr de portii: 12

Ingrediente

  • 380 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
  • 500 g cireșe
  • 250 ml lapte bătut
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 10 g praf de copt
  • 3 ouă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Dacă ai făcut rost de toate ingredientele și ești gata să începi prepararea acestei prăjituri delicioase, ia-ți șorțul preferat, pune-ți un zâmbet larg pe față și apucă-te de treabă.

Scoate din dulap un bol mare, un mixer, adaugă untul și peste acesta pune zahărul.  Mixează-le cu spor 4-5 minute. După ce ingredientele s-au încorporat și au devenit o cremă omogenă,  adaugă ouăle, coaja de lămâie și semințele din păstaia de vanilie, apoi continuă să mixezi compoziția foarte bine.

Separat pregătește un bol în care pune Făina Superioară 000 Raftul bunicii, praful de copt și sarea, apoi amestecă toate ingredientele cu pasiune pentru a obține la final un mix perfect. Ia câte puțin din amestecul de ingrediente uscate și adaugă-l, alături de laptele bătut, peste compoziția mixată, având grijă să încorporezi cu grijă toate elementele încât amestecul final să fie perfect. Adaugă ca ultim pas zeama de lămâie și gata, te poți opri din mixat.

Într-o tavă pe care o tapetezi în prealabil cu ulei și foaie de copt, toarnă întreaga compoziție și deasupra ai grijă să o uniformizezi puțin. După ce ai terminat, este timpul să adaugi cireșele. Așează-le cu grijă peste aluat, astfel încât acestea să se scufunde ușor, apoi poți băga tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

După ce bucătăria ta începe să fie înnobilată de parfumul îmbietor al prăjiturii, verifică dacă este gata cu ajutorul unei scobitori de lemn, la fel cum făcea și bunica, apoi o poți scoate de la cuptor. Nu uita să nu începi să o feliezi imediat ce o scoți de la copt, altfel se va sfărâma. Așa că, este de preferat să mai ai puțină răbdare, chiar dacă pofta este mare. După ce s-a răcit o poți acoperi cu zahăr fin pudrat și taia în forma preferată.

În doar câțiva pași, ai reuși să obții o prăjitură pufoasă, parfumată și delicioasă care să îți răsfețe papilele gustative atât ție cât și oamenilor dragi pe care îi chemi la masă. Poftă bună să aveți și timp de calitate petrecut împreună!

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură

Banana Bread

VEZI REȚETA
Image Banana Bread

Coroniță cu camembert

VEZI REȚETA
Image Coroniță cu camembert