Pandișpan cu vișine și vanilie

Icon print Print

Astăzi te aducem mai aproape de vremurile copilăriei. Îți aduci aminte de gustul fermecător al pandișpanului cu vișine pregătit de bunica?

Iată un desert pufos și gustos care obișnuia să fie unul dintre cele mai dorite preparate dulci ale copilăriei. Pe cât este de savuros, pe atât de ușor este de făcut, iar partea frumoasă este că aceeași rețetă o poți înnobila cu orice fruct dorești, iar rezultatul va fi la fel de bun. Așa că, ia-ți șorțul preferat și descoperă rețeta delicioasă de pandișpan cu vișine. Încântă-i pe cei dragi cu un desert de casă nemaipomenit de gustos.

Timp de pregătire: 1 oră și 15 minute

Ingrediente:

  • 7 linguri Făina Superioară 000 Raftul bunicii (dintre care o lingură o vei folosi pentru a acoperi vișinele)
  • 500 g vișine
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 păstaie de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Spală vișinele foarte bine sub jet de apă rece. Curăță-le apoi, cu grijă, de sâmburi și de codițe. Scurge-le bine și pune-le deoparte într-un vas.

În două boluri separă cu grijă, albușurile de gălbenușuri. Într-un bol încăpător, începe să mixezi albușurile împreună cu un praf de sare, până când obții o spumă tare și consistentă, care stă zdravănă în castron. Adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi bine până când obții o bezea lucioasă.

Este rândul gălbenușurilor să intre în horă; adaugă peste acestea miezul păstăii de vanilie și amestecă-le foarte bine până când devin o compoziție omogenă. Folosind o spatulă, încorporează cu grijă gălbenușurile în bezea, amestecând de jos în sus, pentru a păstra cât mai mult consistența aerate a compoziției. Presară făina în ploaie, puțin câte puțin, și continuă să amesteci ușor până se omogenizează.

Tapetează o tavă cu puțin ulei și hârtie pentru copt, apoi toarnă cu grijă aluatul cremos obținut. Cu ajutorul unei spatule, nivelează ușor compoziția pe întreaga suprafață a tăvii. Tăvălește vișinele prin făină și scutură excesul, pentru ca acestea să se așeze bine în compoziție.  Adaugă cu îndemânare vișinele în aluat, astfel încât să acoperi toată suprafața prăjiturii. Nu-i așa că-i tare arătoasă?

Încălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și lasă prăjitura să se coacă aproximativ 30 de minute, până când se rumenește frumos, iar parfumul ei îmbietor începe să îți umple bucătăria. Pentru a fi sigură că prăjitura este complet făcută, poți face testul scobitorii.

După ce este gata, scoate-o din cuptor și las-o puțin la răcit, îi va prinde bine puțină odihnă. Înnobilează prăjitura și presară peste ea un strat generos de zahăr pudră.

Grăbește-te și cheamă-i pe cei dragi la masă pentru a vă bucura de un delicios pandișpan cu vișine, pufos și parfumat, perfect pentru un moment de răsfăț în familie!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie