Retete simple

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Sos tartar de casă cu pește prăjit în mălai

Sosul tartar provine din bucătăria franceză și este un sos pe bază de maioneză și capere. Variantele mai moderne de tartar conțin și alte ingrediente precum castraveți murați ori pătrunjel. Dacă gătești pește prăjit sau pane, poți pregăti și un sos tartar pentru că va merge de minune. Și dacă cei dragi ție iubesc fructele de mare poți încerca sosul tartar – poți fi sigură că va fi foarte apreciat și vei primi doar laude! Timp de pregătire: 10 minute Num...

Citește mai mult

Image Sos tartar de casă cu pește prăjit în mălai

Salată de pui cu avocado și roșii

Iată o rețetă simplă și rapidă, pentru întreaga familie! Salată de pui, servită cu turtă de casă, preparată chiar de tine. Avantajul unei asemenea salate este că poate fi pusă și la pachet, pentru prânzul de a doua zi. Timp de pregătire: 20 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 1 piept de pui dezosat și fără piele 4 linguri de ulei de măsline 2 bucăți avocado, tăiați felii 4 linguri de oțet balsamic 4 linguri de pătrunjel, tocat mărunt ...

Citește mai mult

Image Salată de pui cu avocado și roșii

Ruladă aperitiv cu brânză și ciuperci

Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu un aperitiv pe cât de sofisticat, pe atât de ușor de preparat: o ruladă aperitiv cu brânză. Timp de pregătire: 30 de minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 10 linguri de Făină Standard 650 Raftul Bunicii 5 ouă 5 linguri de apă minerală un praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 2 cutii de cremă de brânză 10 ciuperci mari, proaspete 2 legături de mărar Mod de preparare Este recomandat sa scoți o...

Citește mai mult

Image Ruladă aperitiv cu brânză și ciuperci

Tort de clătite

Hai să îndulcim ziua cu o rețetă delicioasă de tort de clătite, care este și foarte ușor de preparat. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei obține un desert gustos cu care să îi răsfeți pe cei de acasă. Ești gata să le aduci zâmbetul pe buze cu un delicios tort de clătite? Atunci ia-ți șorțul preferat, pregătește-ți ingredientele necesare și ești gata să te apuci de treabă. Spor la gătit! Timp de pregă...

Citește mai mult

Image Tort de clătite

Piure de cartofi, cremos și gustos

Piureul de cartofi este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de garnituri pe care o poți folosi împreună cu diverse preparate. Descoperă în continuare o rețetă care va face diferența dintre un piure bun și unul de calitate. Urmărește pașii din rețetă și descoperă secretele unui piure de cartofi cremos și delicios. Sfaturi pentru o experiență culinară desăvârșită: Ai grijă ce tip de cartofi folosești pentru piure. În general, trebuie să eviți să folos...

Citește mai mult

Image Piure de cartofi, cremos și gustos

Omletă cu șuncă

Omleta cu șuncă este preparatul ideal pentru un mic dejun sățios și gustos.  Descoperă o rețetă simplă de omletă pe care să o pregătești în doar câteva minute și care să îți ofere necesarul de energie pentru întreaga dimineață. Urmează rețeta și cât ai clipi vei avea un preparat delicios. Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi omleta împreună cu o pâine caldă de casă preparată cu Făină Standard 650 Raftul bunicii. Timp de pregătire:...

Citește mai mult

Image Omletă cu șuncă

Lipie de casă, simplă și gustoasă

Descoperă rețeta bunicii și prepară lipii fragede și calde care să îți însoțească preparatele. Ești gata să te apuci de gătit? Pregătește-ți șorțul preferat, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi, vei avea lipii delicioase de casă care să aducă zâmbetul pe buzele celor din jur. Spor la gătit! Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 Ingrediente: 250 g Făină Standard 650 Raftul bunicii 125 ml apă călduță 1...

Citește mai mult

Image Lipie de casă, simplă și gustoasă

Fursecuri cu nuci

Descoperă o rețetă de fursecuri cu nuci delicioase, la fel cum le făcea bunica. Aceste mici plăceri sunt potrivite pentru acele zile în care vrei să aduci un plus de dulce în casă, dar timpul este scurt. Ușor de preparat, vor fi bucuria oamenilor dragi. Răsfață-i pe cei de acasă cu fursecuri fragede, gustoase și parfumate. Ești gata să te apuci de gătit? Pune-ți șorțul preferat, urmărește pașii preluați din caietul cu rețete al bunicii și vei obține un desert care ...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu ciocolată

Fursecurile cu cicolată sunt alegerea ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei mici cu un desert crocant și ușor de preparat. Parfumate, fragede și absolut delicioase, fursecurile cu ciocolată sunt foarte populare mai ales în bucătăria americană. De câte ori nu te-ai uitat la un film și ai vazut cum mamele pregătesc pentru cei mici fursecuri calde și  delicioase? Acum este rândul tău să le prepari celor dragi ție un desert care să îi înveselească și să...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu ciocolată

Clătite simple (clasice)

Clătitele sunt cel mai ușor și la îndemână desert pe care îl poți pregăti atunci când ai poftă de ceva dulce sau când ai musafiri. Este un preparat rapid, dar care te lasă să îți pui imaginația la încercare când vine vorba de servirea lor. Descoperă și tu rețeta bunicii și prepară cele mai pufoase și delicioase clătite. Indiferent de compoziția pe care o alegi pentru ele, vei obține un rezultat final care îi va bucura și satisface pe cei care îl servesc. Sfat...

Citește mai mult

Image Clătite simple (clasice)

Crutoane aromate cu chimen și usturoi

Crutoanele au foarte multe întrebuințări în bucătărie. Le poți folosi în servirea supelor creme, salatelor sau umpluturilor. Urmărește rețeta și descoperă cum să pregătești niște crutoane de casă parfumate și crocante, care să se potrivească perfect preparatelor tale. Pentru o experiență culinară desăvârșită poți să prepari chiar tu o pâine de casă folosind Făină Standard 650 Raftul bunicii. Poate acest proces va dura puțin mai mult, dar te asigurăm că rez...

Citește mai mult

Image Crutoane aromate cu chimen și usturoi

Cornulețe cu rahat

Îți mai aduci aminte de vizitele la bunici și de cum erai întâmpinat cu o tavă plină de cornulețe proaspete cu rahat? Descoperă rețeta bunicii și prepară cornulețe aromate, fragede și gustoase care să aducă zâmbetul pe buzele celor dragi ție. Ia-ți șorțul preferat, pregătește-ți ingredientele, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea pe masă un desert delicios, care îți va aduce aminte de gustul copilăriei. Timp de pregătire: 40 de m...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu rahat

Cornulețe cu gem și nucă

Fragede, parfumate și absolut delicioase, cornulețele cu gem sunt ideale pentru orice ocazie. Urmărește rețeta bunicii și află cum să obții în doar câțiva pași cornulețe gustoase care să aducă zâmbetul celor dragi ție. Surprinde-i cu o masă festivă și cu un desert minunat care să vă aducă pe toți împreună. Ți-ai pregătit deja șorțul preferat? Este timpul să te apuci de gătit. Timp de pregătire: 45 de minute Număr de porții: 32 de cornulețe Ingredi...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu gem și nucă

Budincă de griș

Prepararea acestui desert te va duce cu un pas mai aproape de copilărie, amintindu-ți de duminicile petrecute cu bunicii. Ușor de pregătit și foarte gustoasă, budinca de griș este adorată mai ales de cei mici. Descoperă și tu cum să prepari un preparat parfumat, moale, care îi va face pe cei dragi să se îndrăgostească de la prima încercare. Timp de pregătire: 50 de minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 7 linguri de Griș din Grâu Raftul bunicii 4 linguri de...

Citește mai mult

Image Budincă de griș

Biscuiți cu unt

Biscuiții cu unt reprezintă un preparat simplu și delicios pentru a te răsfăța pe tine și pe cei dragi.  Adorați atât de cei mici dar și de adulți, biscuiții cu unt sunt preparatul ideal pentru orice zi în care vrei să aduci zâmbetul pe buzele celor dragi. Prepară-i cu răbdare urmând pașii din rețetă și mai repede decât te-ai aștepta vei avea cu ce să servești oaspeții care vin la masă. Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 32 de bucăți In...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu unt

Baclava, regina deserturilor cu fistic

Supranumită și regina deserturilor turcești, baclavaua este o delicatesă culinară irezistibilă cu o tradiție răspândită și pe meleagurile Greciei. În această zonă, se spune că baclavaua trebuie pregătită cu 33 de foi de plăcintă, număr ce face trimitere la anii de viață ai lui Iisus. Dacă vrei și tu să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă internațională și un gust nou, urmărește cu drag pașii pentru prepararea unui dulce greu de uitat. Sfaturi pentru cea ...

Citește mai mult

Image Baclava, regina deserturilor cu fistic

Prăjitură cu fructe

Surprinde-i pe cei dragi și pregătește-le o prăjitură cu fructe savuroasă, dar care nu te va ține foarte mult timp în bucătărie pentru preparare. Poți alege vișine, caise, căpșune sau orice alt tip de fruct dorești. Timp de pregătire: 35 minute Număr de porții: o tavă Ingrediente: 250 g de Făină Superioară 000 de la Raftul Bunicii 200 g de zahăr 1 pliculeț de zahăr vanilat 1 kg de cireșe/ vișine/ caise/ căpșune (fructele pot fi și congelate) ...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu fructe

Plăcintă ardelenească

În zona Ardealului, toate gospodinele știu să facă plăcintă cu varză, coaptă după metoda tradițională, direct pe plită, sau în tigaie de fontă. În varianta mai modernă, se poate coace și în tigăi antiaderente, pe ochiul de la aragaz. Plăcinta ardelenească se poate servi atât ca fel principal, cât și pe post de gustare – indiferent de momentul zilei, vei observa că imediat ce pui platoul cu plăcinte pe masă, acesta se golește. Încearcă rețeta noastră de pl...

Citește mai mult

Image Plăcintă ardelenească

Păstrăv prăjit în crustă de mălai, cu mămăligă și mujdei de usturoi

Îți amintești de peștele prăjit pe care îl punea mereu bunica pe masă în zilele cu dezlegare la Pește din timpul postului? Acesta era întotdeauna servit alături de întreaga familie, cu mămăligă fierbinte și mujdei de usturoi. Dacă ți s-a făcut poftă de un preparat ca pe vremuri, pregătește pentru următoarea masă păstrăv prăjit în mălai, mujdei iute de usturoi și o mămăligă vârtoasă. Acest preparat nu doar că este foarte gustos, ci este gata și extrem de re...

Citește mai mult

Image Păstrăv prăjit în crustă de mălai, cu mămăligă și mujdei de usturoi

Papanași prăjiți cu smântână și dulceață

Papanașii prăjiți, cunoscuți și sub denumirea de papanași moldovenești, au devenit cel mai iubit desert tradițional românesc. În restaurante, cele mai multe comenzi de deserturi sunt cele de papanași cu smântână și dulceață din belșug. Însă papanașii din restaurant nu se pot compara cu cei preparați chiar de tine, acasă, din ingrediente naturale. Poți prepara acest desert românesc fie într-o zi de weekend, când sunt toți cei dragi acasă, fie în zi de sărbătoare...

Citește mai mult

Image Papanași prăjiți cu smântână și dulceață

Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

Papanașii fierți își au originea în Muntenia. Aceștia se bucură de mai puțină popularitate decât varianta prăjită, specifică zonei Moldovei, însă sunt cel puțin la fel de gustoși. Dacă vrei să îi bucuri pe cei dragi cu un desert gustos, foarte diferit de prăjiturile clasice, ar trebui sa încerci rețeta de papanași fierți, cu brânză de vaci și pesmet cât cuprinde. Timp de pregătire: 40 minute Porții: 20 de papanași Ingrediente: 150 g de Griș din G...

Citește mai mult

Image Papanași fierți cu brânză de vaci și pesmet

Ouă umplute, aperitiv rapid și gustos

În copilărie mama și bunica pregăteau platouri de aperitive cu ouă umplute în zilele de sărbătoare. Dacă îți este dor de gustul vremurilor acelea, poți să te apuci de gătit și să îi bucuri pe cei apropiați indiferent de ziua și perioada anului. Timp de pregătire: 35 minute Număr de porții: 12 Ingrediente: 6 ouă mari 3 linguri de maioneză 1 linguriță de muștar Dijon 1 linguriță de oțet de mere sare și piper, după gust boia de ardei dulc...

Citește mai mult

Image Ouă umplute, aperitiv rapid și gustos

Orez cu legume

Bucură-i pe cei dragi cu o masă simplă, dar foarte gustoasă. Orezul cu legume poate fi servit atât pe post de fel principal, cât și sub formă de garnitură, alături de un pește suculent, făcut la cuptor, ori lângă un șnițel fraged de pui. Așadar, dacă vrei să primești laude la masă, însă nu ai mult timp la dispoziție, prepară un orez cu legume. Fă repede și o salată de ardei copți și succesul este garantat! Vestea bună este că poți face mai multe porții în...

Citește mai mult

Image Orez cu legume

Mici de casă cu pâine la cuptor

Când vine vorba de grătarele în familie sau cu prietenii, micii sunt nelipsiți. Cu muștar și pâine de casă, aceștia reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Însă, dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, ai putea să pregătești chiar tu pasta de mici, în loc să cumperi una din supermarket. Mai jos ai informațiile necesare pentru a o pregăti. Varianta clasică de mici este cea din carne de vită și oaie, însă pentru a te asigura că micii sunt...

Citește mai mult

Image Mici de casă cu pâine la cuptor

Mămăliga în straturi

Mămăliga în straturi, cunoscută în popor sub denumirile de “taci și înghite” sau “tort de mămăligă”, îți va alina dorul de copilărie și te va ajuta să aduci zâmbetul pe buze celor dragi, la masa de prânz sau la cină. Nu ai nevoie de mult timp și nici de ingrediente pompoase pentru a găti acest preparat. Așadar, pune-ți șorțul de bucătărie și apucă-te de gătit. Timp pregătire: 40 minute Porții: 6 Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul B...

Citește mai mult

Image Mămăliga în straturi

Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește. În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare. Timp de pregătire: 45 minute Număr de porții: 20 Ingrediente: 4 bucăți de piept de pui dezosat 20 de ciu...

Citește mai mult

Image Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă

Hummus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

Preparat oriental, hummusul a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. Acesta este consumat, de cele mai multe ori pe post de aperitiv, alături de turte de casă, lipii sau chiar cu bețe de țelină, ardei gras și morcov. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat diferit, înlocuiește clasica salată de vinete cu un bol de hummus. Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 8 porții Ingrediente: 1 conservă de năut, spălat ...

Citește mai mult

Image Hummus cremos cu legume proaspete și lipii de casă

Fursecuri fragede cu unt

Îți amintești masa de sărbători de la bunici? Mai mult ca sigur pe ea se regăseau și fursecurile fragede, tăvălite în zahăr pudră, care ți se topeau în gură. Redescoperă alături de cei dragi acest desert pe cât de rapid de preparat, pe atât de gustos! Timp de pregătire: 40 minute Număr de porții: 60 de fursecuri Ingrediente: 500 g Făină Superioară 650 Raftul Bunicii 400 g unt cu peste 80% grăsime (scoate-l din frigider cu cel puțin o jumătate de or...

Citește mai mult

Image Fursecuri fragede cu unt

Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

În tradiția chinezilor, se obișnuiește să se consume aceste fursecuri în special de Anul Nou. Se spune că aduc noroc și voie bună și nu este permis să lipsească de pe masa de revelion. Ne putem însă bucura de gustul lor în tot restul anului. Așadar, de ce nu îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare rapidă și delicioasă? Timp de pregătire: 30 minute Număr de porții: 4 Ingrediente: 2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii 4 căni de alune prăjite ...

Citește mai mult

Image Fursecuri chinezești cu arahide, dulcele crocant de pe masa de Revelion

Fursecuri de casă cu stafide

Nu există aniversare sau sărbătoare în familie fără tradiționalele fursecuri cu stafide pe masă. Ce ai zice însă, dacă de data asta ai renunța să cumperi fursecurile de la cofetăria preferată și, mai degrabă, le-ai pregăti chiar tu. Bucuria familiei tale va fi de două ori mai mare, iar gustul fursecurilor cel puțin de două ori mai bun. Pentru a le potența gustul, servește-le la cafea, aromele acestora se vor împleti și se vor completa reciproc, iar rezultatul va fi ui...

Citește mai mult

Image Fursecuri de casă cu stafide

File de somon în crustă aurie de mălai

Îți este poftă de un pește gustos, crocant la exterior și cremos la interior? Prepară file de somon în crustă aurie și servește-l alături de o salată verde – mai mult ca sigur cei dragi ție vor fi încântați de alegerea inspirată pe care ai făcut-o. Nu ai inspirație ce să gătești pentru cină, iar timpul nu este nici el de partea ta? Această rețetă este mai mult decât potrivită pentru că se prepară în mai puțin de o jumătate de oră. Timp de pregătire: 30 ...

Citește mai mult

Image File de somon în crustă aurie de mălai

Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Dorayaki este un desert japonez, care se aseamană cu clătitele americane (pancakes). Practic, sunt două clătite pufoase, lipite între ele cu pastă de fasole roșie – aspectul acestei prăjituri este unul de biscuit pufos, supradimensionat. În unele zone ale Japoniei, acest desert este cunoscut sub denumirea de mikasa. Copiii pasionați de desenele japoneze (manga) adoră acest desert deoarece multe dintre personajele principale consumă în mod frecvent dorayaki. Așadar, dacă...

Citește mai mult

Image Dorayaki, clătite japoneze umplute cu pastă de fasole roșie

Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei

Există o mulțime de rețete de cornulețe, însă aceasta îți garantează că vei obține un desert cu gustul copilăriei, care îți va domoli dorul de bunica, de casa părintească ori de locul în care ai crescut. Sfaturi pentru cele mai fragede cornulețe Scoate untura și ouăle din frigider cu cel puțin o oră înainte de a prepara cornulețele, pentru ca acestea să ajungă la temperatura camerei. Dacă nu ai untură, poți folosi unt foarte gras, cu peste 80% grăsime. T...

Citește mai mult

Image Cornulețe fragede umplute cu gem, minunile copilăriei

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Ciupercile umplute se numără printre cele mai ușoare de pregătit și gustoase aperitive pentru o masă festivă. Zemoase, înnobilate cu cașcaval și mirodenii, ciupercile umplute sunt un preparat apreciat atât de copii, cât și de adulți. Astăzi te invităm să descoperi rețeta bunicii de ciuperci umplute și să afli cum poți să prepari rapid un aperitiv gustos, care să aducă zâmbetul pe fețele celor dragi ție. Timp de pregătire: 40 de minute Număr de porții: 5 ...

Citește mai mult

Image Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Tochitură dobrogeană

Tochitura dobrogeană este un preparat tradițional românesc pe bază de carne de porc ce se servește alături de o mămăligă cremoasă, un ou prăjit și  brânză de vaci proaspătă. Rețetele de tochituri variază de la o zonă la alta, dar cert este că gospodinele din toate colțurile țării își dau silința să aducă zâmbetul celor din familie cu acest preparat gustos ce are o tradiție îndelungată, care s-a transmis din generație în generație, până în zilele noastre....

Citește mai mult

Image Tochitură dobrogeană

Paste bolognese

Ușor de făcut și absolut delicioase, pastele bolognese se află printre cele mai căutate rețete italienești. Marii bucătari italienești duc o adevărată luptă pentru a păstra rețeta de paste bolognese cât mai aproape de cea tradițională. Deși mulți bucătari preferă să folosească în acest preparat carne de pui, cheia rețetei originale constă în carnea de vită tocată. Dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat gustos și ușor de făcut, pregătește-...

Citește mai mult

Image Paste bolognese

Pâine împletită în 3 cu semințe de mac sau de susan

Nimic nu se poate compară cu mirosul de pâine caldă, care inundă casa după ce bagi aluatul la cuptor. Așa cum nimic nu se compară cu senzația plăcută pe care ți-o oferă frământatul aluatului cu mâinile tale. Întoarce-te în timp, în vremuri liniștite și fericite, preparând o pâine împletită de casă, pe care o vei savura în compania celor pe care îi iubești. Timp de pregătire: 1 oră și jumătate Număr de porții: 1 pâine Ingrediente: 700 g de Făin...

Citește mai mult

Image Pâine împletită în 3 cu semințe de mac sau de susan

Pâine de casă rumenită și pufoasă

Nu e niciun preparat de casă mai simplu și mai iubit decât pâinea pufoasă la interior, cu coaja crocantă și cu gustul vremurilor de demult. Fă-le o bucurie celor dragi și întâmpină-i acasă cu miros de pâine proaspată, abia scoasă din cuptor. Mai mult ca sigur gestul tău va fi apreciat. Puteți servi pâinea de casă ca atare, dar și alături de o sumedenie de mâncăruri, începând de la brânză cu roșii și până la ciorba acrită cu borș de țară. Dacă vrei ca p...

Citește mai mult

Image Pâine de casă rumenită și pufoasă

Melonpan, pâine tradițională japoneză

Melonpan este o pâinică japoneză tradițională, presărată cu zahăr și acoperită de un strat consistent de biscuiți. Numele pe care îl poartă provine de la forma pe care pâinica o capătă după coacere, deoarece aduce foarte mult cu pepenele galben. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, melonpan este un preparat delicios și fraged, de care te vei îndrăgosti la prima gustare. Dacă te-ai convins deja de farmecul acestei rețete, ia-ți  șorțul  preferat, urmăreș...

Citește mai mult

Image Melonpan, pâine tradițională japoneză

Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

Khachapuri este o rețetă de plăcintă din Georgia cu aluat de pâine și umplutură de brânză. Gustos, inedit și ușor de făcut, acest preparat este ideal pentru zilele în care vrei să le oferi celor dragi o experiență culinară desăvârșită și cu puțin efort. Așa că, dacă vrei să descoperi cum să prepari o delicioasă plăcintă georgiană, pune-ți un zâmbet larg pe buze, adună-ți ingredientele și apucă-te de treabă. Mai repede decât crezi, vei obține un prepara...

Citește mai mult

Image Khachapuri, plăcinta-bărcuță umplută cu mozzarella și brânză feta

Clătite pufoase

Pe cât de ușor se prepară clătitele, pe atât de gustoase sunt. Un mare avantaj al acestui desert este că îl poți personaliza în funcție de gusturile tale sau ale celor din familie – unii le vor prefera cu dulceață, ceilalți cu diverse tipuri de gem sau cu cremă de ciocolată. Poate adulții vor prefera să mănânce clătitele fără umplutură, doar însiropate cu miere sau alături de fructe de sezon. Așadar, dacă ești în căutarea unui desert pe placul tuturor celor din...

Citește mai mult

Image Clătite pufoase

Clătite americane

Preferatele celor mici, clătitele americane, cunoscute și sub denumirea de pancakes, sunt ușor de preparat și pot fi servite atât pe post de desert, cât și la micul dejun. Clătitele americane sunt desertul ideal pentru diminețile târzii de weekend, când pofta de ceva gătit în casă este și mai mare, iar timpul tău este mai flexibil. Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane nu necesită multă îndemânare pentru că pot fi întoarse cu spatula. Pufoase și sățioas...

Citește mai mult

Image Clătite americane

Chec pufos cu cacao

Preferatul copiilor la micul dejun, alături de un pahar cu lapte, dar adorat și de adulți, mai ales în pauza de cafea, checul este acel gen de desert care nu trebuie să îți lipsească din casă. Dacă vrei să pregătești un desert rapid, care să nu necesite foarte multe ingrediente, dar nici mult timp, atunci checul pufos este alegerea potrivită. Urmează rețeta bunicii pas cu pas și vei obține un chec pufos și gustos, cum de mult nu ai mai mâncat! Timp de pregătire: 1 ...

Citește mai mult

Image Chec pufos cu cacao

Chec cu portocale, pufos și aromat

Checul este un desert pe placul celor dragi ție? Surprinde-i cu o variantă reinterpretată, cu aromă de portocale și gust de vacanță. Pentru succes garantat, îți recomand să îl servești alături de un pahar de limonadă rece ori cu o cafea neagră, cu caimac din belșug. Timp de pregătire: 55 minute Porții: 1 chec Ingrediente: 250 g de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii 3 ouă mari 200 g de zahăr 150 g de unt topit 2 lingurițe de praf de copt 1 ...

Citește mai mult

Image Chec cu portocale, pufos și aromat

Cartofi la cuptor în crustă de mălai

De la mic la mare, toată lumea iubește cartofii, mai ales dacă sunt crocanți și aromatizați. Această rețetă de cartofi copți în crustă aurie de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii este ideală pentru serile în care vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat simplu, dar totodată gustos și de efect. Cartofii la cuptor pot fi consumați ca fel principal, alături de o salată sănătoasă, din legume proaspete, dar și pe post de garnitură care însoțește o friptură...

Citește mai mult

Image Cartofi la cuptor în crustă de mălai

Burrito mexican

Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican. Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei. Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă: Poți folosi orice ingrediente dorești, ...

Citește mai mult

Image Burrito mexican

Brownies cu bucăți de ciocolată

Brownies, celebrele negrese americane, sunt iubite în egală măsură de copii și de adulți. Așadar, fă o bucurie celor de acasă și pregătește-le o tavă de brownies cu care să le îndulcești zilele. Brownie-ul perfect este ușor crocant la exterior și foarte pufos în interior. Acesta trebuie să se topească în gură și să-ți lase o aromă pregnantă de ciocolată pe care să o ții minte mult timp de la savurarea prăjiturii. Dacă brownie-ul este prea uscat, gustul îș...

Citește mai mult

Image Brownies cu bucăți de ciocolată

Brioșe pufoase, desertul preferat al familiei

Vrei un desert gustos, care să fie gata în 30 de minute și să nu necesite cine știe ce ingrediente? Prepară niște brioșe pufoase și fragede pentru toți ai casei! Rețeta brioșe pufoase este foarte simplă de urmat, compoziția clasică pentru aceste mini-delicii rumene se face foarte ușor și în plus, poate fi personalizată în funcție de gust și de ingredientele pe care le ai în bucătărie. Poți folosi fructe proaspete, congelate, dar și deshidratate, bucățele de cio...

Citește mai mult

Image Brioșe pufoase, desertul preferat al familiei

Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

Se anunță musafiri la masă și nu știi ce desert rapid și gustos să prepari pentru a-i impresiona? Încearcă această rețetă de biscuiți cu migdale, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, și nici de mult timp, fiindcă micile delicii vor fi gata în cel mult jumătate de oră. O ceașcă de ceai sau de cafea, servită alături de acești biscuiți fragezi cu migdale, vor face atmosfera și mai plăcută, așa cum e de fiecare dată când ai oameni dragi la masă. Iar...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși

Mălai dulce sau prăjitura bunicii

Ai copilărit la bunici? Atunci sigur îți amintești gustul de mălai dulce, desertul cu care bunica te răsfăța mai ales în timpul vacanței de vară. Mălaiul dulce este un desert care cucerește prin simplitatea sa. Vestea bună este că se prepară foarte ușor, așa că nu ai nevoie de multă pricepere în bucătărie pentru a face un mălai dulce reușit. Îl poți servi alături de cei dragi, în variantă clasică, simplă, sau îi poți adăuga o notă mai modernă, punând l...

Citește mai mult

Image Mălai dulce sau prăjitura bunicii

Churros, mini-gogoși crocante cu sos de ciocolată

Churros sunt niște gogoși deosebite ce își au originea în Spania. Deși rețeta originală tradițională este greu de identificat, există numeroase modalități de preparare a acestui desert apetisant. Ușoară și rapidă de făcut, rețeta churros este numai bună de încercat atunci când vrei să-i servești pe cei dragi cu un desert adus din însorita Spania. Urmează pașii din rețetă și uimește-i pe cei de acasă cu acest preparat gustos și crocant care să vă aducă pe to...

Citește mai mult

Image Churros, mini-gogoși crocante cu sos de ciocolată

Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie

Îți aduci aminte de zilele copilăriei, când bunica te întâmpina cu o felie de chec pufoasă și aromată? Pentru că astăzi vrem să te aducem mai aproape de acele momente nostalgice, am pregătit pentru tine o rețetă de chec cu cacao pe care să o pregătești și tu pentru cei de acasă. Parfumat și gustos, checul este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare deserturi pe care le poți pregăti destul de repejor în bucătăria ta. Așa că, ia-ți șorțul preferat, pune-ți...

Citește mai mult

Image Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie

Baghrir, clătite marocane cu 1000 de găuri

Clătitele marocane sunt unele dintre cele mai apetisante și parfumate rețete de clătite. Preparate într-un mod diferit de cele cu care ai fost obișnuită până acum, sunt un desert ideal pentru o masă în familie, când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert inedit. Ia-ți șorțul preferat și urmărește pașii din rețetă. Ești gata să te apuci de gătit? Timp de preparare: 35 de minute Număr de porții: 15-20 clătite Ingrediente: 200 g Făina Superioa...

Citește mai mult

Image Baghrir, clătite marocane cu 1000 de găuri

Turtă dulce de casă

Spiritul sărbătorilor de iarnă este îmbibat în arome irezistibile de scorțișoară, măr și vin fiert. Atunci când vine vorba de prăjiturele, vedeta târgurilor de Crăciun este întodeauna turta dulce. Îndrăgită atât de copii, cât și de adulți, turta dulce este un desert ușor de făcut, foarte gustos și care poate fi găsită în cele mai drăgălașe forme, de la brăduți, la steluțe, omuleți sau chiar fulgi. Ce ar fi dacă anul acesta le-ai face o surpriză celor dragi...

Citește mai mult

Image Turtă dulce de casă

Supă cremă de praz

Astăzi te invităm să încerci o rețetă oltenească sănătoasă și gustoasă. Supa cremă de praz este un deliciu culinar, mai ales pentru cei care iubesc supele. Poate fi servită alături de crutoane crocante făcute acasă cu Făina Standard 650 Raftul Bunicii, astfel încât să ai o experiență culinară completă și inedită. Dacă ți-am stârnit curiozitatea și vrei să le pregătești alor tăi o masă pe cât de sățioasă, pe atât de delicioasă, urmează pașii din reț...

Citește mai mult

Image Supă cremă de praz

Papanași moldovenești

Astăzi te aducem mai aproape de tradițiile dulci din zona Moldovei și te invităm să descoperi o rețetă gustoasă, care aduce zâmbetul pe fața celor dragi ție. Papanașii moldovenești sunt diferiți de cei clasici, în ceea ce privește forma și prepararea lor. În timp ce papanașii clasici sunt rotunzi și grandioși, cei moldovenești sunt ușor turtiți. La aceștia din urmă se folosește foarte puțin ulei la prăjire, în timp ce papanașii clasici sunt preparați în baie d...

Citește mai mult

Image Papanași moldovenești

Clătite de post

De câte ori nu te-a așteptat bunica în vizită cu un munte de clătite calde și umplute cu dulceață de casă? Un adevărat desert al copilăriei, clătitele sunt mereu o variantă rapidă și gustoasă de a-i răsfăța pe cei dragi. Le poți servi în diverse modalități fiind, în general, umplute cu ciocolată, vanilie, dulceață sau înghețată. Chiar și zilele de post pot fi mai dulci cu rețeta potrivită de clătite. Deși în majoritatea cazurilor clătitele sunt servite ...

Citește mai mult

Image Clătite de post

Griș din Grâu

Griș de Grâu Grișul este fără îndoială o gustare delicioasă, care poate fi servită atât la micul dejun, cât și după masa de prânz. Atunci când te gândești la griș de grâu, probabil aluneci cu gândul înapoi la copilărie, când așteptai cu sufletul la gură desertul preferat făcut după rețeta bunicii: griș cu lapte. Acum a venit însă rândul tău să-i răsfeți pe cei dragi cu bunătăți din griș! Iar pentru a recrea gustul inconfundabil din copilărie, ai nevoi...

Citește mai mult

Image Griș din Grâu

Faina Superioara 000

Făina Superioară 000 Făina albă este unul dintre acele ingrediente esențiale pe care orice gospodină desăvârșită îl are în bucătărie, întrucât este folosită la pâine, prăjituri, checuri, torturi, tarte, plăcinte și alte produse de patiserie sau deserturi savuroase. O poți cumpăra din comerț la un preț mai mult decât decent. Pentru a obține bunătăți de casă apetisante, este foarte important să cunoști originea și proprietățile calitative ale făinii cu car...

Citește mai mult

Image Faina Superioara 000

Gogoși pufoase – rețete rapide și ușoare

Gogoșile au aromă de copilărie și gust de „nu m-am săturat, mai vreau încă una”. În fiecare weekend în care o vizitai pe bunica, simțeai de cum intrai pe ușă mirosul dulce al vaniliei și știai că ți se pregătește ceva bun: gogoși. Și nu orice fel de gogoși, ci gogoși pufoase, cu un gust irezistibil și un miros dulce-vanilat. Acum, a venit rândul tău să-i răsfeți pe cei apropiați cu un desert care necesită puține ingrediente, timp mediu de preparare și mult ...

Citește mai mult

Image Gogoși pufoase – rețete rapide și ușoare

Iepurași din aluat de chifle

Anul acesta, pregătește-le celor mici pentru masa de Paști niște pâinici nemaipomenit de drăgălașe: iepurași rumeniți și gustoși foc! Timp de pregătire: 1 oră și 20 de minute Număr de porții: 6-10 Ingrediente 330 g Făină 650 Raftul bunicii ¼ cub de drojdie proaspătă 180 ml lapte cald 55 g unt 1 ou bătut pentru uns 1 gălbenuș de ou 1 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare Câteva stafide pentru ochii iepurașilor Mod de prepar...

Citește mai mult

Image Iepurași din aluat de chifle

Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Usturoiul verde dă savoare bunătăților de primăvară, iar în combinație cu busuiocul imprimă un gust proaspăt, delicat și reconfortant oricărui preparat. Printre bunătățile de casă care pot fi și mai gustoase cu ajutorul acestui mix se numără, desigur, și pâinea. Nu lăsa primăvara să treacă fără să încerci această rețetă minunată. Timp de pregătire: 2 ore Număr de porții: 8 Ingrediente 500 g făină 650 Raftul bunicii 1 plic drojdie 200 g ustu...

Citește mai mult

Image Pâine de casă cu busuioc și usturoi verde

Griș cu lapte - rețete și secrete pentru o preparare perfectă

Astăzi ne poartă gândul la unul dintre cele mai simple dar delicioase deserturi ale copilăriei: griș cu lapte, pregătit cu drag atât de bunica, atunci când mergeam în vizită la ea, cât și de mama, când voia să ne răsfețe cu ceva bun și ușor de făcut. Chiar dacă acum suntem părinți sau bunici la rândul nostru, câteodată ne aducem aminte de copilărie și încercăm să recreăm gusturi pe care timpul nu ni le-a putut șterge din amintiri, în ciuda numărului mare de ani ...

Citește mai mult

Image Griș cu lapte - rețete și secrete pentru o preparare perfectă

Tartă cu ton și spanac

Nu toate serile sunt răbdătoare cu noi. Uneori suntem atât de grăbiți sau obosiți, încât mâncăm pe fugă ce nimerim. Dar unele seri sunt minunate și trebuie să profităm cât mai mult de orele pe care le putem petrece împreună cu cei dragi. Și ce poate să-i adune pe toți la un loc, mai mult decât o cină specială? Pentru asemenea momente  în familie, îți propunem o tartă de ton cu spanac în aluat fraged, o adevărată încântare: Ingrediente Pentru aluat: 3...

Citește mai mult

Image Tartă cu ton și spanac

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești   Ingrediente: 250 g de Mălai Extra Gold Raftul bunicii Apă Sare 1 lingură de ulei/untură Mod de preparare. Fie vremea cât de rea, parcă nimic nu încălzește mai mult sufletul românului decât o supă delicioasă și hrănitoare, de legume ori pui. În loc de pâine sau mămăligă, pentru un gust bogat și o textură crocantă, prepară, din 250 g de Mălai Extra Gold de la Raftul bunicii, sare și ...

Citește mai mult

Image Zabic – aurul din supele desprinse din basmele românești

Brioșe-trandafir cu măr

Brioșe-trandafir cu măr   Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa? Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...

Citește mai mult

Image Brioșe-trandafir cu măr

Găluște cu brânză de vaci și mere

Găluște cu brânză de vaci și mere   Merele proaspăt culese din livadă sunt excelente pentru o gustare între mese, dar și pentru umplutura delicioasă a găluștelor aburinde, cu aluat din brânză de vaci. Cu puțină inspirație din rețeta de mai jos, cu măiestria ta în bucătărie, toți din familie vor găsi o minunăție de desert în farfurie. Spor la pregătit găluștele cu mere! Timp de pregătire: 40 minute Ingrediente: 150 g Griș din Grâu Raftul bunicii ...

Citește mai mult

Image Găluște cu brânză de vaci și mere

Brioșe cu mălai și broccoli

Brioșe cu mălai și broccoli Pentru o gustare hrănitoare în pachețelul pentru școală ori pentru birou, pentru toți pofticioșii îndrăgostiți de brioșe, să ai la-ndemână Mălaiul Extra Gold de la Raftul bunicii și legumele preferate. Pentru această rețetă, noi am ales broccoli, dar poate fi înlocuit cu orice alte legume ce-ți sunt pe plac. Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 80 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii 100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii...

Citește mai mult

Image Brioșe cu mălai și broccoli

Cârnăciori de casă în aluat

Cârnăciori de casă în aluat   Calzi ori reci, pentru gustări pe fugă ori pe-ndelete, la iarbă verde sau ca aperitiv, pentru când e foamea prea mare ori doar ai poftă de ceva bun, pentru toate, cârnăciorii în aluat sunt perfecți. Pentru a-i pregăti rapid și cu spor, urmărește indicațiile de mai jos. Timp de pregătire:  40 minutes Ingrediente: 500 g făină 650 Raftul bunicii 250 ml lapte călduț 7 g drojdie uscată 25 g unt 1 unt 10 g sare ...

Citește mai mult

Image Cârnăciori de casă în aluat

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan   TIMP DE PREGĂTIRE: 40 minute Ingrediente 300 g mălai Extra Gold Raftul bunicii 600 ml apă 1 linguriță sare 2 linguri de unt 3 căni de parmezan ras 1 lingură ulei de măsline sau ulei vegetal Cartofi pai cu o formă perfectă sau o altă gustare, scoasă din tipare? Urmează pașii de mai jos și descoperă ce poți face cu Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii și alte ingrediente la-ndemână. Mod de preparar...

Citește mai mult

Image Bastonașe de mămăligă cu sare de mare și parmezan

Chec cu lămâie

Chec cu lămâie   Timp de pregătire: 1 oră  Ingrediente: Pentru blat: 250 g făină 000 Raftul bunicii 200 g zahăr 200 g unt la temperatura camerei 100 g smântână 1 plic praf de copt ½ linguriță de bicarbonat de sodiu 2 g sare 3 ouă Sucul de la 1 lămâie Coaja rasă de la 2 lămâi Pentru sirop: Esență de vanilie 50 g zahăr Sucul de la 1 lămâie 1 lingură zahăr pudră Când viața îți dă lâmâi, pe lângă limonadă, pregătește un chec cu...

Citește mai mult

Image Chec cu lămâie

Pachețele cu spanac și gorgonzola

Pachețele cu spanac și gorgonzola Timp de pregătire: 45 minute Ingrediente: Pentru aluat 800 g făină 650 Raftul bunicii 1 pachețel de drojdie uscată/25 g drojdie proaspătă 300 ml lapte 3 ouă, din care unul pentru uns 10 g praf de copt 3 linguri ulei 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de zahăr Pentru umplutură 1 lingură făină 650 Raftul bunicii 150 g brânză gorgonzola 300 g spanac proaspăt 1 lingură de ulei 2 ouă Jumătăți de nucă Susan...

Citește mai mult

Image Pachețele cu spanac și gorgonzola

Gnocchi delicioși

Gnocchi delicioși Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g făină 650 Raftul bunicii 1 kg cartofi 1 ou 1 vârf de cuțit de sare Cu smântână și prosciutto, cu sos proaspăt de roșii și busuioc ori cu parmezan ras, gnocchi sunt o alegere excelentă pentru un prânz aromat și mult lăudat de cei dragi. Alege să faci un sos după bunul vostru plac, iar în ceea ce privește modul lor de preparare, urmează pașii simpli din rețeta noastră. Mod de preparare: ...

Citește mai mult

Image Gnocchi delicioși

Gofre aromate

GOFRE AROMATE Timp de pregătire: 30 minute Ingrediente: 300 g Făină 000 Raftul Bunicii 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt 4 ouă 10 g praf de copt 1 lingură ulei 1 linguriță scorțișoară coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală 1 esență de vanilie 1 vârf de cuțit de sare Cauți un desert pentru după-amiezi cu chef de călătorie (culinară, bineînțeles), care să împace toate gusturile celor din familie? Încearcă rețeta de gofre belgiene chiar...

Citește mai mult

Image Gofre aromate

Lipii savuroase la tine acasă

LIPII SAVUROASE LA TINE ACASĂ Timp de preparare: 1 oră Ingrediente: 1 kg făină 650 Raftul Bunicii 2 plicuri drojdie uscată 6 linguri ulei 1 linguriță zahăr 1 vârf de cuțit de sare 500-600 ml apă călduță Simple sau pline-ochi cu verdețuri, mixuri de carne pregătită la grill, cu salate variate, cu humus sau salată de vinete, lipiile sunt perfecte pentru gustări surprinzătoare, care să-ți scoată după-amiaza din anonimat. Mod de preparare: Amestecă fă...

Citește mai mult

Image Lipii savuroase la tine acasă

Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii și găluște cu prune

CUBULEȚE DE MĂMĂLIGUȚĂ CU BRÂNZĂ ȘI ROȘII ȘI GĂLUȘTE CU PRUNE Timp de preparare: 1 oră și 40 minute Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii Ingrediente: 300 g Mălai Extra Gold Raftul Bunicii 1 l apă 1 linguriță sare Ingrediente pentru ornat Roșii cherry Biluțe de mozzarella Usturoi Busuioc Găluște cu prune Ingrediente: 150-200 g făină 000 Raftul Buncii 50 g Griș Raftul Bunicii 500 g cartofi 500 g prune mici 150 g pesmet 1 linguriță...

Citește mai mult

Image Cubulețe de mămăliguță cu brânză și roșii și găluște cu prune

Turtă dulce cu dragoste

TURTĂ DULCE CU DRAGOSTE   Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente pentru turtă dulce 500 g făină 650 Raftul Bunicii 1 ou întreg și un gălbenuș 100 g zahăr brun și alb 100 ml lapte 100 g unt 5 linguri miere scorțisoară măcinată nucșoară măcinată cuișoare măcinate anason măcinat (opțional) bucăți de ciocolată (opțional) 1 linguriță bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 1 vârf de cuțit sare Ingrediente pentru glazură 150 g zahăr pud...

Citește mai mult

Image Turtă dulce cu dragoste

Brioșe epice cu ciocolată

BRIOȘE EPICE CU CIOCOLATĂ Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 100 g făină 000 Raftul Bunicii 200 g ciocolată 150 g ciocolată pentru ornat 120 g zahăr brun 120 g unt 4 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță esență de vanilie 1 vârf de cuțit sare Mod de preparare: Cum să faci din fiecare zi o ocazie de răsfăț? Brioșele pufoase, aromate și pline de ciocolată din rețeta noastră sunt răspunsul rapid și delicios pentru fiecare pofticios și pa...

Citește mai mult

Image Brioșe epice cu ciocolată

Pizza și negrese-inimioare

PIZZA ȘI NEGRESE-INIMIOARE Timp de preparare: 1 oră și 10 minute Pizza în formă de inimă Ingrediente: făină 650 Raftul Bunicii 1 plic de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă 300 ml apă călduță 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de cuțit sare 1 linguriță zahăr ingrediente pentru topping, la alegere Negrese-inimioare  Ingrediente: 500 g făină 000 Raftul Bunicii 500 ml lapte 350 g zahăr 200 g unt 100 g cacao 10 g praf de copt 5 ouă es...

Citește mai mult

Image Pizza și negrese-inimioare

Fursecuri dulci-sărate

FURSECURI DULCI-SĂRATE Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente necesare pentru aproximativ 24 de bucăți: 150 g făină 000 Raftul bunicii 200 g marţipan (pastă fină de migdale și zahăr) 80 g zahăr pudră 1 ou 50 g migdale sărate mărunțite 1 lingură lichior Amaretto câteva picături de apă de trandafiri 1 gălbenuş de ou 65 g migdale sărate Mod de preparare: Fie că iubești mai mult gustările dulci sau pe cele sărate, ori nu te poți decide între ele,...

Citește mai mult

Image Fursecuri dulci-sărate

Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

PITĂ CU PĂSTRĂV SĂLBATIC ȘI CASTRAVEȚI Timp de preparare: 20 de minute Pentru pită: 500 g făină 650 Raftul bunicii ½ pliculeț de drojdie uscată ½ linguriță de sare ½ linguriță de zahăr o linguriță de ulei de măsline 250 ml apă călduță Pentru pregătirea păstrăvului: 1 păstrăv sălbatic 1 castravete mic tăiat felii o lingură de maioneză 1 vârf de linguriță de hrean câteva frunzulițe de mărar tocat fin Mod de preparare: Începe cu ...

Citește mai mult

Image Pită cu păstrăv sălbatic și castraveți

Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

RULOURI DE PIZZA CU MOZZARELA ȘI SPANAC Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: Ce ai nevoie: 200 gr făină 650 Raftul bunicii 100 ml apă călduță 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare 1/4 cub de drojdie mozzarella rasă după gust sos de roșii câteva frunze de spanac baby Mod de preparare: Ce ai de făcut: Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade. Prepară un amestec omogen din...

Citește mai mult

Image Rulouri de pizza cu mozzarela și spanac

Brioșe aperitiv

BRIOȘE APERITIV Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: De ce ai nevoie (pentru 10 bucăți): 160 gr făină 000 Raftul bunicii un praf de sare 1 pliculeț praf de copt 2 ouă 50 ml ulei de măsline 150 gr cașcaval/ brânză telemea 100 gr șuncă/ mușchi file cubulețe de ardei gras sau gogoșar mărar, pătrunjel (opțional) roșioare pentru decor Mod de preparare: Ce ai de făcut: Foarte puține, de fapt! Într-un vas, așază cu grijă făina, praful ...

Citește mai mult

Image Brioșe aperitiv

Cornuri sărate minunate

CORNURI SĂRATE MINUNATE Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente:  50 gr făină 000 Raftul bunicii 6 gr sare 10 gr drojdie uscată 35 gr zahăr 150 ml lapte călduț 180 ml apă călduță 2 ouă 50 gr unt moale sau chiar lichid, însă răcit Mod de preparare: Începe cu aluatul. Într-un castron, cerne făina și fă-i o adâncitură în mijloc, cât să se cuibărească acolo drojdia uscată și zahărul. Adaugă apa călduță și amestecă cu grijă, până când...

Citește mai mult

Image Cornuri sărate minunate

Grisine cu parmezan

GRISINE CU PARMEZAN Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: 2 căni și jumătate + încă 2 linguri de făină 650 Raftul bunicii 3 linguri de unt 3/4 cană de lapte 3/4 linguriță de drojdie uscată activă 3/4 linguriță de sare de mare 1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat 1/2 cană parmezan proaspăt ras Semințe de susan și mac Mod de preparare: Dacă afară e foarte cald și-ai vrea mai degrabă să te uiți la un film acasă cu cei mici, hai să-ți sp...

Citește mai mult

Image Grisine cu parmezan

Mini-pateuri cu cașcaval

MINI PATEURI CU CAȘCAVAL Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: 1 cană de făină albă 650 Raftul bunicii 3/4 cană de apă 70g de unt O jumătate de linguriță de sare 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 1/8 linguriță de nucșoară măcinată 4 ouă mari 3/4 cană de cașcaval ras 1 lingură de pătrunjel tăiat mărunt O jumătate de cană de parmezan ras Mod de preparare: Dacă ți-e poftă de o gustare sărată, rețeta aceasta este pentru ti...

Citește mai mult

Image Mini-pateuri cu cașcaval

Biscuiți cu griș

BISCUIȚI CU GRIȘ Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: 125 g făină Raftul bunicii 650 125 g griș Raftul bunicii 100 g zahăr 1 ou 1 plic praf de copt 1 fiolă de esență de rom 50 g unt o linguriță de scorțișoară Mod de preparare: Amestecă ingredientele cele necesare în ordinea în care sunt menționate în lista de ingrediente cu multă grijă, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, până se omogenizează într-un aluat cleios lipicios. Apoi, ...

Citește mai mult

Image Biscuiți cu griș

Cornulețe cu gem

CORNULEȚE CU GEM Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente:  800 g făină Raftul bunicii 650 (cât cuprinde, se face un aluat mai tare) 250 g untură din frigider 250 g smântână din frigider 25 g drojdie proaspătă o jumătate linguriță sare 1-2 linguri esență rom sau vanilie rahat sau magiun zahăr pudră Mod de preparare: Mai întâi toarnă tacticos făina într-un bol. Cu mâna, faci puțin loc în mijloc și adaugă untura, smântâna, drojdia, esențele ...

Citește mai mult

Image Cornulețe cu gem

Biscuiți oglinjoare

OGLINJOARE Timp de preparare: 15 minute Ingrediente:  300 g făină Raftul bunicii 000 200 g unt 80% grăsime, scos din frigider cu o oră înainte 100 g zahăr pudră 1 ou întreg extract sau miez de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat un strop de sare 2 vârfuri de cuțit de praf de cuișoare ½ linguriță de praf de scorțișoară 2 vârfuri de cuțit de praf de cardamom Pentru umplutură: gem de cireșe, caise, zmeură, coacăze, peltea sau dulceață de gutui sau cremă d...

Citește mai mult

Image Biscuiți oglinjoare

Minciunele cu miere și scorțisoară

MINCIUNELE CU MIERE ȘI SCORȚIȘOARĂ   Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: 300 g de făină 000 Raftul Bunicii 2 ouă 100 g de unt 100 ml lapte bătut 50 g de zahăr 10 g de praf de copt 1 linguriță de sare coaja de la o lămâie 150 ml ulei de floarea soarelui 3 linguri de miere de salcâm 1 lingură de zahăr pudră 1 lingură de scorțișoară Mod de preparare: Frământă cu dragoste un aluat din făină, praf de copt, zahăr, sare, ouă, lapte ...

Citește mai mult

Image Minciunele cu miere și scorțisoară

Lapte cu tocmagi

LAPTE CU TOCMAGI Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: Pentru 4 porții: 150 g de făină 000 Raftul Bunicii 1 ou 3 linguri de apă 1 litru de lapte 1 linguriță de sare 2 linguri de zahăr 1 linguriță de scorțișoară măcinată Mod de preparare: Dacă ai decis să renunți la celebrele cereale cu lapte în favoarea variantei autentice românești, atunci suflecă-ți mânecile și apucă-te de frământat! Tocmagii sunt tăițeii de casă pe care bunicile din...

Citește mai mult

Image Lapte cu tocmagi

Griș cu lapte și dulceață

GRIȘ CU LAPTE ȘI DULCEAȚĂ Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: Pentru 4 porții: 100 g de griș Raftul Bunicii 500 ml lapte integral 2 linguri de zahăr câteva linguri de dulceață de vișine Mod de preparare: Alege o cratiță norocoasă și în ea pune la fiert laptele cu două linguri de zahăr. Când aproape dă în clocot, adaugă grișul, într-o ploaie măruntă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul cu un tel. Mai lasă-l un minut, două, să se îngro...

Citește mai mult

Image Griș cu lapte și dulceață

Urs ciobănesc

URS CIOBĂNESC Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 150 g Mălai Raftul bunicii Extra Gold 400 ml de apă 1 linguriță de sare 250 de grame de caș de oaie ceapă verde roșioare pentru servit Mod de preparare: Alege cu grijă ceaunul în care vei fierbe mămăliga și pune apa cu sarea la fiert. Când dă în clocot, începe ninsoarea cu mălaiul auriu Raftul bunicii! Adaugă-l puțin câte puțin, amestecând cu multă hărnicie cu un tel. Apoi lasă mămăligu...

Citește mai mult

Image Urs ciobănesc

Sărățele cu brânză de oaie

SĂRĂȚELE CU BRÂNZĂ DE OAIE Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 500 g de făină 650 Raftul Bunicii 300 g de telemea de oaie 2 ouă 150 g de smântână 100 g de unt 2 lingurițe de sare (în cazul în care brânza nu este suficient de sărată) 3-4 linguri de semințe de chimen Mod de preparare: Primul pas este să dai brânza prin răzătoare sau o poți frământa conștiincios cu puțină sare, în cazul în care consideri că nu e suficient de sărată. Ada...

Citește mai mult

Image Sărățele cu brânză de oaie

Papanași cu brânză necrescuți

PAPANAȘI CU BRÂNZĂ NECRESCUȚI Timp de preparare: 25 de minute Ingrediente: 150 g de făină 000 Raftul Bunicii 50 g de griș Raftul Bunicii 450 g de brânză dulce de vaci 2 ouă 80 g de zahăr 20 g de zahăr cu vanilie 1 linguriță de sare 30 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit Mod de preparare: Primul pas este să alegi un bol încăpător în care să amesteci toate ingredientele de mai sus, mai puțin uleiul. Pe acesta din urmă îl vei încinge într-o tiga...

Citește mai mult

Image Papanași cu brânză necrescuți

Prăjitură cu vișine

PRĂJITURA CU VIȘINE Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente: 400 g de făină Raftul Bunicii 000 500 g de vișine fără sâmburi 200 g de unt 200 g de chefir 4 ouă 150 g de zahăr 20 g de zahăr cu vanilie 10 g praf de copt 1 linguriță de sare Mod de preparare: Dacă îți place să pregătești rețetele vechi, ale bunicii, folosind mijloace moderne, atunci utilizează cu încredere robotul de bucătărie în care ai investit jumătate din salariu și câteva ec...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu vișine

Mămăliguță cu tocăniță de ciuperci

MĂMĂLIGUȚĂ CU TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: Pentru mămăligă: 500 g mălai Raftul bunicii 1.5 L de apă 15g sare, 200g parmezan ras 3 fire de cimbrișor proaspăt 125g unt gras sare și piper proaspăt râșnite Pentru tocăniță: 250g ciuperci proaspete 3 căței de usturoi 2 fire de cimbrișor 40g unt sare și piper proaspăt râșnite 800g ardei gras 500g brânză de capră Mod de preparare: ...

Citește mai mult

Image Mămăliguță cu tocăniță de ciuperci

Prăjitură cu mere și morcov de post

PRĂJITURĂ CU MERE ȘI MORCOV Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: Raftul bunicii Făină 000 - cât cuprinde 17 linguri morcov ras (800 - 900 gr de morcovi) 17 linguri zahăr 17 linguri de ulei 1 linguriță bicarbonat stins într-o lingură de zeamă de lămâie mere și scorțișoară pentru umplutură Mod de preparare: Începeți cu răbdare prin a curăța morcovii, pe care îi dați apoi pe răzătoarea mică. Adăugați rând pe rând lingurile de zahăr, ames...

Citește mai mult

Image Prăjitură cu mere și morcov de post

Fursecuri cu unt și vanilie

FURSECURI CU UNT ŞI VANILIE Timp de preparare: 60 de minute Ingrediente: 320g făină Raftul bunicii 000 200g unt 120g zahăr 2 lingurițe extract de vanilie 3 galbenușuri Mod de preparare: Vei iubi această rețetă pentru că o poți pregăti în cantități mari și păstra la congelator pentru acele momente în care ai poftă de-un fursec cald și aromat, dar nu ai prea mult timp la dispoziție ca să îl prepari. Atunci doar vei încinge cuptorul și în câteva minute ...

Citește mai mult

Image Fursecuri cu unt și vanilie

Pizza rapidă cu prosciutto și rucola

PIZZA RAPIDĂ CU PROSCIUTTO ȘI RUCOLA Timp de preparare: 35 de minute Ingrediente: 300g de făină Raftul bunicii 650 1 vârf de sare ½ pliculeț de drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 300ml apă călduță 200g mozzarella 4-5 linguri pastă de roșii 70g prosciutto crudo 1 mână de rucola Mod de preparare: De ce să comanzi pizza când o poți prepara mai rapid decât i-ar lua curierului să o livreze. Iată ce ai de făcut: Pornește repejor cuptorul și, c...

Citește mai mult

Image Pizza rapidă cu prosciutto și rucola

Chifle cu unt și dulceață

CHIFLE CU UNT ȘI DULCEAȚĂ Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 350g de făină Raftul bunicii 000 1 vârf de sare 1 linguriță de praf de copt 80g unt, tăiat în cuburi 3 linguri de zahăr tos 170ml lapte călduț 1 linguriță de extract de vanilie 1 ou bătut, pentru glazurat unt și dulceață sau gemul preferat, pentru servit (noi am folosit dulceață de zmeură) Mod de preparare: Ziua bună se cunoaște de dimineață, așa că de ce să nu începi cu u...

Citește mai mult

Image Chifle cu unt și dulceață

Mămăliguță cremoasă cu spanac

MĂMĂLIGUȚĂ CREMOASĂ CU SPANAC Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 150 g Raftul bunicii Mălai Extra Gold 250 ml de apă 250 ml smântână pentru gătit ½ linguriță sare 3-4 linguri de parmezan ras (opțional) 300g de baby spanac 30g de rondele de praz 3-4 linguri de ulei de măsline ouă de prepeliță (opțional) Mod de preparare: Suflecaţi mânecile şi puneți la fiert într-o oală încăpătoare apa cu smântâna și sarea. Când începe să fiarb...

Citește mai mult

Image Mămăliguță cremoasă cu spanac

Plăcintă roșcovană cu mere

PLĂCINTĂ ROȘCOVANĂ CU MERE Timp de preparare: 50 de minute Ingrediente:  300g Raftul bunicii Făină 000 12 linguri de ulei vegetal 12 linguri de zahăr 12 linguri de suc de roșii 1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie 1,5 kg de mere rase 2 linguri de scorțișoară măcinată 6 linguri de zahăr brun 3 linguri de unt Mod de preparare: Mai întâi, puneţi un zâmbet larg pe buze. Pregătiţi, apoi, un recipient de sticlă în care amestecați uleiul cu suc...

Citește mai mult

Image Plăcintă roșcovană cu mere