fbpx

Budincă de griș

Icon print Print

Prepararea acestui desert te va duce cu un pas mai aproape de copilărie, amintindu-ți de duminicile petrecute cu bunicii. Ușor de pregătit și foarte gustoasă, budinca de griș este adorată mai ales de cei mici. Descoperă și tu cum să prepari un preparat parfumat, moale, care îi va face pe cei dragi să se îndrăgostească de la prima încercare.

Timp de pregătire: 50 de minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 7 linguri de Griș din Grâu Raftul bunicii
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 ou
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/2 l lapte
  • esență de vanilie
  • zahăr pentru îndulcit laptele

Mod de preparare:

Pentru început, pregătește două boluri micuțe și separă albușurile de gălbenușuri. Ia bolul în care sunt gălbenușurile, adaugă zahărul și începe să le mixezi cu putere. Peste aceastea, începe să adaugi treptat Grișul din Grâu Raftul bunicii și praful de copt.

Acum este timpul să bați albușurile până când obții o spumă consistentă, pe care să o încorporezi cu grijă în compoziția de griș.

Într-o tavă tapetată în prealabil cu puțin ulei și hârtie de copt toarnă compoziția de budincă și bag-o la cuptor. Timp de 20 de minute nu deschide ușa cuptorului pentru că budinca se va lăsa și desertul tău se va strica.

Cât timp tava stă liniștită în cuptor, ia o oală și încălzește laptele. Îndulcește-l cu puțin zahăr, apoi adaugă și esența de vanilie.

După ce prăjitura ta s-a rumenit frumos, iar în bucătărie miroase irezistibil, scoate tava de la cuptor și las-o puțin să se răceacă înainte de a turna laptele îndulcit pe întreaga suprafață a acesteia.

Iată cum doar în câțiva pași ai reușit să obții un desert care te va ajuta să redescoperi gustul copilăriei. I-ai chemat pe cei dragi la masă? Este timpul să va bucurați impreună de acest preparat parfumat și gustos.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj