fbpx

Tort de clătite

Icon print Print

Hai să îndulcim ziua cu o rețetă delicioasă de tort de clătite, care este și foarte ușor de preparat. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei obține un desert gustos cu care să îi răsfeți pe cei de acasă.

Ești gata să le aduci zâmbetul pe buze cu un delicios tort de clătite? Atunci ia-ți șorțul preferat, pregătește-ți ingredientele necesare și ești gata să te apuci de treabă. Spor la gătit!

Timp de pregătire: 80 de minute

Ingrediente

Pentru clătite:

  • 400 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 1 l lapte
  • 150 g unt topit
  • 10 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • esență de vanilie

Pentru umplutură:

  • 1 borcan de cremă de ciocolată

Pentru glazură și decor:

  • 400 g ciocolată neagră
  • 4 linguri smânână pentru frișcă
  • 100 g alune

Mod de preparare:

Pentru început, ia un bol mare și bate ouăle foarte bine până când se omogenizează complet. Adaugă treptat, în ploaie, Făina Superioară 000 Raftul bunicii și, cu ajutorul unui tel, amestecă bine compoziția. Dacă odată ce începi să presari făina observi că se formează cocoloașe, nu te îngrijora, treptat, cu cât amesteci mai bine, ele se vor incorpora în compoziție. Trebuie să obții o compoziție lichidă, însă mai groasă.

Separat, într-un bol mai micut, amestecă untul topit împreună cu laptele. Încorporează-l și pe acesta în compoziție și continuă să amesteci până la omogenizare. Adaugă apoi zahărul și esența de vanilie.

Pregătește o tigaie și adaugă puțin unt sau un strop de ulei, încălzind-o la foc mediu. Cu ajutorul unui polonic, începe să iei din aluat și să formezi prima clătită în tigaie. Prăjește-o bine pe ambele părți, apoi răstoarn-o într-o farfurie mare. Procedează la fel până când termini toată compoziția. Dacă vrei să se păstreze moi până când le termini pe toate, le poți acoperi cu o foaie de aluminiu sau un ștergar curat, să se păstreze aburinde.

Acum că ai obținut niște clătite vesele și pufoase, urmează cea mai delicioasă parte a rețetei. Pentru a umple tortul de clătite, ai nevoie de borcanul tău preferat de cremă de ciocolată. Dacă ești curajoasă, poți chiar opta pentru prepararea propriei tale creme de ciocolată. Orice decizie ai lua, tortul de clătite va fi la fel de gustos.

Pentru a-l monta, ia fiecare foaie de clătită și unge-o uniform cu un strat consistent de ciocolată. Pune-le unele peste altele și procedează în acest fel cu toate clătitele, până când obții un tort. Ține minte că, ultima foaie de clătită nu trebuie unsă cu cremă, deoarece peste aceasta vei turna glazura.

Decorarea tortului de clătite

Ai obținut un turn semeț și delicios de clătite, însă nu am terminat încă. Urmează ultimul pas: decorul. Ia o olicică și topește la bain-marie ciocolata neagră, împreună cu smântâna pentru frișcă. După ce ai obținut o cremă lichidă și apetisantă, toarn-o cu grijă peste tortul de clătite, asigurându-te că acoperi uniform suprafața acestuia.

Deasupra glazurii, presară o mână de alune. Le poți prăji puțin într-o tigaie, pentru un gust și mai intens.

Nu-i așa că a fost ușor, iar rezultatul este unul extrem de apetisant? Adună-i pe cei dragi în jurul mesei și bucurați-vă de un dulce cu ciocolată.

Poftă bună!

Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

VEZI REȚETA
Image Bomboane fulgi de nea, cu nucă de cocos

Quiche cu broccoli și costiță

VEZI REȚETA
Image Quiche cu broccoli și costiță

Chec de Crăciun, cu fructe confiate

VEZI REȚETA
Image Chec de Crăciun, cu fructe confiate