fbpx

Ciuperci umplute cu mămăligă și sos pesto

Icon print Print

Ciupercile umplute se numără printre cele mai ușoare de pregătit și gustoase aperitive pentru o masă festivă. Zemoase, înnobilate cu cașcaval și mirodenii, ciupercile umplute sunt un preparat apreciat atât de copii, cât și de adulți.

Astăzi te invităm să descoperi rețeta bunicii de ciuperci umplute și să afli cum poți să prepari rapid un aperitiv gustos, care să aducă zâmbetul pe fețele celor dragi ție.

Timp de pregătire: 40 de minute

Număr de porții: 5

Ingrediente:

  • 120 g Mălai Extra Gold Raftul bunicii
  • 600 ml apă
  • 500 g ciuperci mari
  • 100 g parmezan
  • 250 g roșii cherry
  • 150 ml sos pesto
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de unt sau ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pasul 1

Să începem cu multă voie bună! Ia-ți șorțul de bucătărie preferat, suflecă-ți bine mânecile și hai să ne apucăm de gătit rețeta de ciuperci umplute cu mămăligă și îmbrăcate în sos pesto.

Pentru început, spală foarte bine ciupercile sub jet de apă rece. Curăță-le cu grijă de codițe, pe care apoi le poți toca mărunt, într-un bol separat. După ce ai procedat în acest fel cu toate ciupercuțele, presară sare pe fiecare pălărie a acestora și apoi lasă-le puțin timp la scurs.

Pasul 2

Între timp, pune la fiert cele 600 de ml de apă într-un ceaun încăpător. Atunci când apa începe să clocotească în voie, pune o lingură de ulei, un praf de piper și un praf de sare.

Începe apoi să cerni cu dragoste Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii peste apă, observând cum mămăliga începe să capete consistență și menține ceaunul la foc mediu. Ai grijă ca imediat după ce adaugi Mălaiul Extra Gold, care se fierbe ușor, să amesteci cu putere și energic mămăliga.

Până este gata mămăliga, ia un bol de dimensiuni medii și toacă rondele cei 2 ardei capia, după care pune feliuțele deoparte. Vei avea nevoie de ele pentru umplerea ciupercilor.

După ce ai obținut o mămăligă aurie și frumoasă, oprește focul și adaugă în ea parmezanul ras și cozile de la ciuperci tocate. Amestecă bine-bine ingredientele.

Pasul 3

Acum ai ajuns la cea mai distractivă parte a rețetei: montarea preparatului. Ia fiecare pălărie de ciupercă și așază câte o jumătate de roșie cherry, puțină mămăligă amestecată cu parmezan și cozile de la ciuperci tăiate, rondelele obținute din cei 2 ardei capia mărunțiți și apoi îmbracă totul în aroma sosului pesto.

Pasul 4

După ce ai terminat de umplut toate ciupercile, pregătește o tavă încăpătoare tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt. Pune apoi toate ciupercile umplute la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute.

Ciupercile umplute se servesc fierbinți, adăugând deasupra lor puțin unt sau ulei, iar dacă dorești să le conferi mai multă aromă, le mai poți decora cu încă puțin sos pesto.

Și uite așa, în numai 4 pași simpli, ai obținut un aperitiv care să dea startul unui prânz copios în familie.

Poftă bună!

Mini clafoutis cu fructe de pădure

VEZI REȚETA
Image Mini clafoutis cu fructe de pădure

Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane

VEZI REȚETA
Image Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic