În copilărie mama și bunica pregăteau platouri de aperitive cu ouă umplute în zilele de sărbătoare. Dacă îți este dor de gustul vremurilor acelea, poți să te apuci de gătit și să îi bucuri pe cei apropiați indiferent de ziua și perioada anului.
Timp de pregătire: 35 minute
Număr de porții: 12
Ingrediente:
Mod de preparare
Pentru a face ouăle umplute nu este nevoie decât de dragoste și un zâmbet larg pe buze. Acestea se prepară foarte ușor, deci poți începe să urmărești rețeta pentru a avea rapid aperitive delicioase.
Pune o cratiță cu apă pe foc. După ce apa clocotește, lasă focul la intensitate mai mică și așază ouăle în cratiță cu ajutorul unei linguri de lemn. Mărește din nou intensitatea focului și lasă-le să fiarbă în jur de 15 minute, astfel încât să fii sigură că gălbenușul va fi tare.
Între timp, pregătește un vas cu apă în care pune multe cuburi de gheață. După ce ouăle sunt fierte, mută-le în recipientul cu apă rece.
Dacă s-au răcit, curăță-le și taie-le pe jumătate. Cu ajutorul unei linguri, scoate gălbenușurile și pune-le într-un castron.
Pisează gălbenușurile cu ajutorul unei furculițe, apoi amestecă-le voios cu maioneză, muștar și oțet de mere. La final, nu uita să asezonezi cu sare și piper.
Folosește-te de pos realizat din hârtie de copt sau de o lingură pentru a umple jumătățile de ou cu amestecul cremos preparat anterior. Decorează ouăle umplute cu boia de ardei dulce și cu puțin pătrunjel.
Le poți mânca imediat ce sunt preparate, însă pot fi depozitate în frigider încă 2 zile, dacă nu sunt consumate toate.
Ouăle umplute sunt greu de digerat și pot cauza neplăceri dacă sunt consumate ca atare. Poți servi însă ouăle umplute cu o felie de pâine proaspătă, de casă, abia scoasă din cuptor.
Cum se face pâinea de casă?
Pentru a prepara o pâine gustoasă de casă ai nevoie de câteva ingrediente:
Mod de preparare pâine de casă
Într-un bol încăpător, dizolvă drojdia și ½ linguriță de zahăr în apa caldă. După ce se formează bule la suprafața apei, adaugă restul de zahăr, sarea, dar și 3 căni de Făină Standard 650 Raftul Bunicii. Completează compoziția cu ulei, apoi adaugă treptat făina rămasă, frământând ușor cu mâinile.
Pune aluatul pe masa de lucru pe care, în prealabil, presară din belșug Făină Standard 650 Raftul Bunicii. Frământă-l în jur de 8-10 minute, până când devine elastic. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să se odihnească timp de 1 oră și jumătate.
Împarte aluatul în două și modelează-l în forma dorită, apoi așază pâinicile în tava acoperită în prealabil cu hârtie de copt. Învelește pâinile cu un ștergar și mai lasă-le să crească în voie o oră.
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și bagă tava cu aluat. După 35 de minute, pâinea ar trebui să fie coaptă. Dacă a căpătat o nuanță aurie, este numai bună de mâncat.
Poftă bună!
Banane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.