Ruladă aperitiv cu brânză și ciuperci

Icon print Print

Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu un aperitiv pe cât de sofisticat, pe atât de ușor de preparat: o ruladă aperitiv cu brânză.

Timp de pregătire: 30 de minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 10 linguri de Făină Standard 650 Raftul Bunicii
  • 5 ouă
  • 5 linguri de apă minerală
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 cutii de cremă de brânză
  • 10 ciuperci mari, proaspete
  • 2 legături de mărar

Mod de preparare

Este recomandat sa scoți ouăle de la frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a începe să pregătești rulada, astfel încât acestea să ajungă la temperatura camerei.

Ia două castroane, așază-le pe masa de lucru și separă albușurile de gălbenușuri. Bate viguros albușurile, până când acestea capătă aspectul unei spume dense. Adaugă, treptat, unul câte unul, celelalte ingrediente: gălbenușurile, Făina Standard 650 Raftul Bunicii, dar și apa rece și un praf de sare, având grijă să le omogenizezi bine.

Pune compoziția obținută într-o cratiță termorezistentă mai mare și dă-o la cuptor, la o temperatură de cel mult 180 de grade. După ce foaia pentru ruladă este coaptă, scoate-o din cuptor și pune-o pe un prosop curat, să se odihneasă în voie până când termini de preparat umplutura.

Spală ciupercile și curăță-le de coajă. Le poți tăia în cubulețe mici și trebuie să le tragi apoi la tigaie, fără unt sau ulei. Ciupercile își vor lăsa multă apă – când aceasta se evaporă, le poți scoate pe o farfurie. Mărunțește mărarul spălat bine-bine înainte și încorporează-l, alături de ciuperci, în crema de brânză.

Dacă simți nevoia, poți pune și puțină sare în umplutura pentru ruladă, după gust.

Așază foaia de ruladă pe masa de lucru și întinde umplutura, cu ajutorul unei linguri, pe toată suprafața acesteia. Pornind de la un capăt, rulează strâns foaia, ca și cum ai face o clătită, asigurându-te că nu se rupe. Rulada obținută trebuie să o ții la frigider până când o vei servi. O poți tăia după bunul plac, pe diagonală sau rondele drepte, și o poți orna adăugând câteva fire de mărar.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie