Carne si fripturi
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Mini tarte cu carne
1 oră
În vestul Europei, mince pies sunt un preparat traditional foarte popular, fiind umplute cu un mix savuros de fructe uscate și condimente de iarnă. Rețeta noastră de mini tarte cu carne este inspirată de acestea, însă îmbină aroma dulce a fructelor confiate cu carnea tocată.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de o tava specială pentru brioșe și de aproximativ o oră pentru preparare și coacere. Îi poți implica și pe cei mici, mai ales pentru umplerea și închiderea ta...
Citește mai mult
Tochitură de porc cu mămăligă
60 minute
Tochitura de porc este un preparat traditional extrem de iubit, iar vestea bună este că e și ușor de gătit. Așadar, dacă îți e dor de o mâncare ca la mama acasă, pregătește tochitura și pune de-o mămăligă – vei aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor de la masă.
Timp de pregătire: 60 minute
Porții: 4
Ingrediente:
600 g carne de porc
300 g cârnați afumați
4 linguri de pastă de roșii
3 linguri de ulei
5 căței de usturoi
1 ceapă
sare, pi...
Citește mai mult
Tochitură bucovineană
60 minute
In Bucovina, tochitura se pregătește din carne de porc, fără sos, și se servește cu ouă ochiuri, mămăligă din belșug și brânză rasă pe deasupra. Tochitura cu sos roșu este servită în zona Dobrogei, dar și în Ardeal. Toate tipurile de tochitură sunt la fel de gustoase și merită încercate.
Dacă vrei să îi bucuri pe cei de acasă cu un preparat tradițional, gustos și foarte sățios, prepare-le o tochitură bucovineană cu mai multe tipuri de carne de porc, pentru o ...
Citește mai mult
Tocăniță de pui
50 minute
O tocăniță de pui, servită cu o mămăligă cremoasă, nu numai că este foarte gustoasă, însă se prepară rapid și ușor. Acest fel de mâncare este adorat de toată lumea, de la mic la mare, așa că nu trebuie să îți faci griji.
Timp de pregătire: 50 minute
Număr de porții: 6
Ingrediente:
1 kg de carne de pui (poate fi un pui întreg, porționat, dar poți folosi și numai pulpe sau aripioare)
1 kg ceapă
½ kg gogoșari
½ kg roșii
1 legătură de pă...
Citește mai mult
Somon la cuptor cu focaccia de casă
30 minute
Vrei să îi răsfeți pe ai tăi cu o masă gustoasă, sățioasă, însă totodată ușoară? Prepară un somon la cuptor, servit cu legume la aburi și focaccia de casă.
Nu este o rețetă deloc complicată, iar dacă pui și un strop de dragoste pe lângă cele câteva ingrediente de care ai nevoie – fii sigură că vei aduce voia bună la masa ta.
Timp de pregătire: 30 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
700 g de somon filetat
2 linguri de unt topit
½ lingur...
Citește mai mult
Salată de pui cu avocado și roșii
20 minute
Iată o rețetă simplă și rapidă, pentru întreaga familie! Salată de pui, servită cu turtă de casă, preparată chiar de tine. Avantajul unei asemenea salate este că poate fi pusă și la pachet, pentru prânzul de a doua zi.
Timp de pregătire: 20 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat și fără piele
4 linguri de ulei de măsline
2 bucăți avocado, tăiați felii
4 linguri de oțet balsamic
4 linguri de pătrunjel, tocat mărunt
...
Citește mai mult
Saramură de pește
60 minute
Saramura de pește este un preparat tradițional din zona Dunării care s-a răspândit în toate colțurile țării. Gustoasă și foarte aromată, este o mâncare ideală pentru zilele în care vrei să prepari ceva ușor.
Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi saramura de pește alături de o mămăligă caldă și cremoasă, preparată cu Mălai Extra Gold Raftul bunicii.
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 8
Ingrediente:
1 crap sau un alt pe...
Citește mai mult
Pui carbonara cu parmezan și bacon
30 minute
Puiul carbonara este un preparat gustos, cu o textură cremoasă, care va fi apreciat chiar și de cei mai mofturoși membri ai familiei tale.
Puiul gătit în sos carbonara poate fi servit ca atare, alături de o salată, dar și cu paste ori peste o garnitură de orez.
Vestea bună este că pe lângă gustul desăvârșit, acest preparat mai are un alt mare avantaj: este gata în mai puțin de jumătate de oră. Așadar, dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru a prepara prânzul sau ...
Citește mai mult
Mici de casă cu pâine la cuptor
40 minute
Când vine vorba de grătarele în familie sau cu prietenii, micii sunt nelipsiți. Cu muștar și pâine de casă, aceștia reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Însă, dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, ai putea să pregătești chiar tu pasta de mici, în loc să cumperi una din supermarket. Mai jos ai informațiile necesare pentru a o pregăti.
Varianta clasică de mici este cea din carne de vită și oaie, însă pentru a te asigura că micii sunt...
Citește mai mult
Kebab de pui, frigărui orientale servite cu lipii de casă
45 minute
Originar din Orientul Mijlociu, kebabul este o frigăruie din carne de berbec sau miel. Acesta se poate prepara însă cu orice tip de carne, chiar și cu pui sau pește.
În România, cele mai iubite tipuri de kebab sunt cel de vita și cel de pui. Astăzi îți vom oferi o rețetă de kebab de pui, gustos și pe placul tuturor celor din familie, de la mic, la mare.
Timp de pregătire: 45 minute
Număr de porții: 20
Ingrediente:
4 bucăți de piept de pui dezosat
20 de ciu...
Citește mai mult
File de somon în crustă aurie de mălai
30 minute
Îți este poftă de un pește gustos, crocant la exterior și cremos la interior? Prepară file de somon în crustă aurie și servește-l alături de o salată verde – mai mult ca sigur cei dragi ție vor fi încântați de alegerea inspirată pe care ai făcut-o.
Nu ai inspirație ce să gătești pentru cină, iar timpul nu este nici el de partea ta? Această rețetă este mai mult decât potrivită pentru că se prepară în mai puțin de o jumătate de oră.
Timp de pregătire: 30 ...
Citește mai mult
Fajitas de pui, deliciul mexican ușor picant
50 minute
Fajitas de pui este un preparat specific mexican, cu fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu diverse legume și condimente aromate. Acest preparat se servește, în mod tradițional, într-o tortilla (lipie mexicană) pe bază de porumb. În varianta modernă, fajitas se poate servi și în lipie din făină de grâu.
Acest preparat este gata în mai puțin de 50 de minute, așa că este ideal pentru zilele în care nu ești foarte inspirată pentru pregătirea mesei de seară sau nu ai ...
Citește mai mult
Tochitură dobrogeană
50 minute
Tochitura dobrogeană este un preparat tradițional românesc pe bază de carne de porc ce se servește alături de o mămăligă cremoasă, un ou prăjit și brânză de vaci proaspătă.
Rețetele de tochituri variază de la o zonă la alta, dar cert este că gospodinele din toate colțurile țării își dau silința să aducă zâmbetul celor din familie cu acest preparat gustos ce are o tradiție îndelungată, care s-a transmis din generație în generație, până în zilele noastre....
Citește mai mult
Pui la cuptor
1 oră și 5 minute
Astăzi te invităm să descoperi o rețetă simplă și absolut delicioasă de pui la cuptor, pentru zilele în care vrei să iei masa împreună cei dragi și să vă bucurați împreună de o mâncare populară și mult îndrăgită.
Pentru a avea o experiență culinară desăvârșită, îți recomandăm servirea puiului la cuptor împreună cu o pâine caldă, proaspătă, de casă, preparată cu Făina Standard 650 Raftul bunicii. Găsești aici o rețetă de pâinică de casă aromat...
Citește mai mult
Burrito mexican
20 minute
Burrito este un preparat tradițional mexican servit în lipie împăturită în formă de buzunăraș și umplut cu un mix de ingrediente delicioase. Acest preparat are diverse rețete, dar cea originală conține întotdeauna carne, fasole sau orez mexican.
Te invităm să descoperi cum să prepari un burrito consistent, delicios și zemos, potrivit pentru orice parte a zilei.
Iată câteva avantaje în a-ți prepara burrito la tine acasă:
Poți folosi orice ingrediente dorești, ...
Citește mai mult
Ciolan cu varză
2 ore
Astăzi te aducem mai aproape de zona Banatului, unde tradiția culinară cuprinde gustoasa rețetă a ciolanului cu varză. O rețetă românească autentică, ce s-a păstrat până în zilele noastre și care este servită mai ales în zonele rurale. Este motivul pentru care mulți oameni asociază gustul acestui preparat cu momente nostalgice ale copilăriei, când bunica pregătea cu drag rețeta de ciolan cu varză pentru întreaga familie.
Acum a venit momentul să pregătești și t...
Citește mai mult
Meniul de Paști complet: idei și rețete pentru o masă festivă în familie
Sărbătorile Pascale marchează una dintre cele mai frumoase perioade din an: renașterea naturii și totodată a Mântuitorului Iisus Hristos. Profităm de cele 3 zile de sărbătoare pentru a ne strânge, cu mic, cu mare, în jurul mesei și a ne înfrupta din bucate tradiționale pregătite cu sârg, după rețeta bunicii. Masa de Paști este un prilej de mare bucurie în sânul familiei: generații întregi se strâng în aceeași casă, ciocnesc ouăle roșii sau pe cele frumos încondeiat...
Citește mai mult
21 decembrie: Chișca și mamaliga lui Ștefan a Petrei – ”Amintiri din copilărie”
În partea a treia a ”Amintirilor din copilărie”, de Ion Creangă, Nică este deja la seminar, pregătindu-se să devină preot. Într-o iarnă, de Crăciun, abia așteaptă să ajungă acasă, unde îl așteaptă o mulțime de preparate din porc, printre care și tradiționala chișcă, adică un caltaboș moldovenesc, alături, bineînțeles, de nelipsita mămăliguță.
Pentru că tocmai e timpul ei, iată și rețeta de chișcă:
500 de grame de carne de porc se completează cu 30...
Citește mai mult
19 decembrie: Pui pârliți la frigare cu mămăliguță, smântână și brânză – ”Soacra cu trei nurori”
În povestea ”Soacra cu trei nurori”, mama celor trei băieți plecați rămâne acasă cu soțiile lor, încercând să țină gospodăria după regulile ei:
”- De mâncare? O ceapă, un usturoi ș-o bucată de mămăligă rece din poliță sunt destul pentru o nevastă tânără ca tine…Lapte, brânză, unt și ouă de-am pute dibui să ducem la târg să facem ceva parale; căci casa s-a mai îngreuiat cu un mâncău și eu nu vreau să-mi pierd comândul.”
Dintre toate cele t...
Citește mai mult
18 decembrie: Plachie de costiță afumată și pâine de casă - ”Capra cu trei iezi”
În ”Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă, asistăm la un adevărat praznic din care nu știm ce să alegem, pentru că am gusta din toate. După ce lupul i-a mâncat doi iezi, capra pune la cale un plan pentru a-i veni de hac:
”Şi aşa zicând, pune poalele-n brâu, îşi suflecă mânicele, aţâţă focul şi s-apucă de făcut bucate. Face ea sarmale, face plachie, face alivenci, face pască cu smântână şi cu ouă şi fel de fel de bucate. Apoi umple groapa cu jăratic şi cu...
Citește mai mult
17 decembrie: Friptură de pasăre pane – ”Cei trei frați împărați”
În basmul ”Cei trei frați împărați”, un biet om sărac se pomenește dintr-o dată bogat, datorită unei găini fermecate, astfel ajungând să își vadă toți trei fiii împărați. Dar până la acel punct are de trecut multe greutăți.
Una din ele este atunci când găina fermecată este tăiată de soția lui, la insistențele dascălului copiilor. Doar că măruntaiele găinii ajung să fie mâncate de copii, iar aceștia primesc darurile predestinate, scrise sub aripa găini...
Citește mai mult
14 decembrie: Pastramă de vacă și mămăliguță – ”Cei trei frați împărați”
În basmul ”Cei trei frați împărați”, de Petre Ispirescu, păcatul care își găsește întotdeauna pedeapsa este lăcomia. Un biet om sărac a ajuns, după multe încercări, să își vadă toți cei trei fii împărați, iar totul a pornit de la un ou de găină, găsit în pădure și vândut în târg.
”– Iată nevastă, ce minune făcui eu cu oul ăla poznaş; vezi tu?
– Văz. Dar ce e în sacul ăla marele?
– Ei! dară ce nu e, aia întreabă-mă; mălai, fasol...
Citește mai mult
13 decembrie: Frigănele de creier – ”Sarea-n bucate”
Povestea ”Sarea-n bucate”, de Petre Ispirescu, este despre dragostea părintească, sinceritate, mândria oarbă și înțelegerea recâștigată. Și toate au legătură cu bucatele.
Fata cea mică își iubește tatăl ca sarea în bucate, acesta interpretează greșit această metaforă, dar într-un final își dă seama că a greșit, în timpul unei mese speciale, cu preparate gătite fără sare.
Iată rețeta de frigănele de creier, care cu siguranță s-ar fi numărat printre...
Citește mai mult
10 decembrie: Purcel de lapte și pâine de casă – "Amintiri din copilărie"
”Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea este veselă şi nevinovată şi drept vorbind, acesta-i adevărul”.
Bucatele alese stau la loc de cinste în opera lui Ion Creangă, iar în ”Amintiri din copilărie”, descrierea lor e pur și simplu prea îmbietoare ca să poți să-i reziști.
Azi ne-am amintit de purcelul de lapte fript, atât de fraged, că se topește în gură. Alături de o pâinică de casă proaspătă și poate și un borcănel cu castraveți murați...
Citește mai mult
5 decembrie: Ialoviță cu ceapă și pâine albă de casă – ”Povestea lui Harap Alb”
În Povestea lui Harap Alb, una dintre basmele românești cele mai frumoase și mai bogate în semnificații, ospățul de la curtea împăratului Roș este cum se cuvine: 12 harabale cu pâine, 12 ialovițe fripte și 12 buți pline cu vin.
O masă simplă și autentică, gustoasă și hrănitoare, ideală pentru drumeții din poveste și pentru oricine dorește să își recapete puterile. 😊Iată rețeta de ialoviță friptă:
Ia o bucată mare de mușchi de vită, spal-o bine, săre...
Citește mai mult
3 decembrie: Pui umplut cu mere, ciuperci, ficăței și pâine de casă – ”Soacra cu trei nurori”
În ”Soacra cu trei nurori”, de Ion Creangă, cheia rezolvării conflictului dintre mama celor trei feciori și soțiile lor stă, desigur, în prepararea unei mese bogate, plină de bucate calde. 😊
Iată cum se face puiul umplut, una dintre rețetele după care nora cea mică le-a gătit celorlalte două, în dorința de a se răzvrăti față de mama soacră care nu era prea generoasă în privința meselor.
Ai nevoie de un pui mare, pe care să îl golești de măruntaie și gră...
Citește mai mult
1 decembrie: Sarmale moldovenești cu mămăliguță răsturnată și tăiată cu ața – ”Capra cu trei iezi”
În Capra cu trei iezi, de Ion Creangă, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite povești românești, bucatele ocupă un loc de cinste, în cadrul praznicului după cei doi iezi furați de lup. Capra îl pedepsește pe lup tocmai cu o masă bogată, care să îi stârnească lăcomia.
”Și așa zicând, pune poalele-n brâu, își suflecă mânecile, ațâță focul și s-apucă de făcut bucate.”
Primul fel de mâncare gătit de capră sunt sarmalele moldovenești. Iată și re...
Citește mai mult
Mini-quiches de primăvară și drob aromat în aluat
3 ore
MINI-QUICHES DE PRIMĂVARĂ ȘI DROB AROMAT ÎN ALUAT
Timp de preparare: 3 ore
Mini-quiches de primăvară
Ingrediente pentru aluat:
200 g Făină Standard 650 Raftul Bunicii
100 g unt
50 ml apă
1 vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru umplutură:
250 g brânză de vaci
20 g unt
200 ml smântână
4 ouă
2 cepe albe
1 cățel de usturoi
2 fire de ceapă verde
1 mână de baby spanac proaspăt
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de piper
Drob aromat...
Citește mai mult
Meniu de Revelion pentru pregătiri fără griji
4 ore
MENIU DE REVELION PENTRU PREGĂTIRI FĂRĂ GRIJI
Timp de preparare: 4 ore
Meniu de Revelion:Chec aperitiv
Mini pateuri cu cașcaval
Sărățele de casă
Plăcintă cu brânză sărată
Mușchiuleț de porc
Salată de sfeclă roșie cu hrean
Prăjitură cu brânză dulce și stafide
Prăjitură cu nucă și ciocolată
Pentru o noapte de vis, multe zile de pregătiri!
Noaptea dintre ani poartă cu sine o încărcătură simbolică, cu speranța unui An Nou ...
Citește mai mult