Când vine vorba de grătarele în familie sau cu prietenii, micii sunt nelipsiți. Cu muștar și pâine de casă, aceștia reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Însă, dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi, ai putea să pregătești chiar tu pasta de mici, în loc să cumperi una din supermarket. Mai jos ai informațiile necesare pentru a o pregăti.
Varianta clasică de mici este cea din carne de vită și oaie, însă pentru a te asigura că micii sunt pe gustul tuturor din familie, e mai bine să înlocuiești oaia cu o carne de porc foarte grasă.
Timp de pregătire: 40 minute
Număr de porții: 20 mici
Ingrediente:
Mod de preparare
Taie cubulețe carnea de vită și pe cea de porc, apoi dă-le prin mașina de tocat, împreună cu cei 10 căței de usturoi.
Pune toate condimentele fie în blender, fie în mojar, și transformă-le într-o pulbere cât mai fină. Pune condimentele peste carnea și usturoiul tocate, adaugă bicarbonatul și frământă bine cu mâinile acest amestec timp de 10-15 minute, până când pasta de mici devine pufoasă.
Completează apoi cu apă rece pentru a obține textura dorită. La final, acoperă recipientul cu folie alimentară și introdu-l la frigider, unde ar fi bine să îl lași peste noapte.
Înainte de a folosi pasta de mici, scoate-o de la rece și las-o să stea la temperatura camerei o jumătate de ceas, apoi mai frământ-o timp de 3 minute, pentru a se înmuia.
Unge-ți mâinile cu puțin ulei și modelează pasta de carne astfel încât să formezi micii.
Pune apoi micii pe grătar, întoarce-i pe toate părțile pentru a se pătrunde și servește-i neapărat calzi, cu muștar din belșug și cu o felie de pâine de casă.
Cum să faci pâine de casă
Ingrediente:
Mod de preparare
Amestecă într-un vas încăpător, 2 căni de făină Raftul bunicii, zahărul, drojdia uscată și sarea, amestecându-le.
Separat, pune apa, laptele și untul într-un bol, încălzește-le în cuptorul cu microunde 2-3 minute, după care încorporează acest amestec în compoziția preparată înainte.
Completează cu restul de făină, adăugând treptat câte o cană. Frământă ușor compoziția cu mâinile, până ce aluatul devine elastic și nu se mai lipește. Acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l să se odihnească în jur de 10 minute.
Împarte aluatul în două și modelează bucățile cilindric. Pentru o pâine împletită răsucește cele două părți de cocă. Așază aluatul într-o tavă în care ai pus o hârtie de copt și lasă-l să mai stea la căldură cam 45 de minute – în acest timp va crește de bucurie până când își va dubla volumul.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, cel puțin o jumătate de oră. Când devine aurie deasupra și maro pe margini, o poți scoate din cuptor.
Poftă bună!
Banane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETAMini clafoutis cu fructe de pădure
VEZI REȚETARețetă pentru negresă sănătoasă, din banane
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.