Pui la cuptor

Icon print Print

Astăzi te invităm să descoperi o rețetă simplă și absolut delicioasă de pui la cuptor, pentru zilele în care vrei să iei masa împreună cei dragi și să vă bucurați împreună de o mâncare populară și mult îndrăgită.

Pentru a avea o experiență culinară desăvârșită, îți recomandăm servirea puiului la cuptor împreună cu o pâine caldă, proaspătă, de casă, preparată cu Făina Standard 650 Raftul bunicii. Găsești aici o rețetă de pâinică de casă aromată cu usturoi și busuioc verde.

Unul din avantajele principale ale rețetei de pui la cuptor, constă în faptul că poți alege dintr-o gamă largă de garnituri. Dacă nu vrei să asezonezi puiul cu garnitura pe care o găsești în rețeta noastră, poți oricând să prepari un piure de cartofi, un sote de mazăre sau de morcovi. Nu îți face griji, orice ai alege ca garnitură, preparatul tău va fi la fel de gustos.

Ești gata să te apuci de pregătit un pui la cuptor fraged și zemos? Urmărește pașii din rețeta bunicii și vei obține o masă copioasă de care să te bucuri împreună cu familia.

Timp de pregătire: 1 oră și 5 minute

Număr de porții: 4-6 porții

Ingrediente:

Pentru pui:

  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • 125 g unt
  • sare, piper
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • ierburi aromatice

Pentru garnitură:

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare:

Pasul 1

Prima dată curăță bine puiul de eventualele resturi de fulgi, apoi, cu ajutorul unui șervețel, tapetează-l pentru a absorbi toată apa de pe piele. După ce puiul tău este complet curățat și pielea este uscată, este timpul să iei un cuțit mai mare și să îl tai. Pentru a-ți fi mai ușor, întoarce puiul cu spatele la tine, apoi taie-l, cu grijă, pe lung.

Pasul 2

Acum pregătește o tavă încăpătoare și așază puiul tapetat cu puțin ulei, zeamă de lămâie, condimente, unt, usturoiul și ierburile aromatice.  Ai grijă să procedezi în acest fel pe ambele părți ale puiului, astfel încât acesta să fie uniform îmbibat în condimente.

Pasul 3

După ce ai terminat de condimentat puiul, lasă-l deoparte în tavă și apucă-te de pregătit garnitura. Pentru aceasta, curăță cartofii, spală-i sub jet puternic de apă rece, apoi taie-i  în rondele frumoase și egale. Așază-i și pe ei în tavă alături de pui și presară deasupra lor ulei și sare.

Pasul 4

După ce ai terminat de pregătit și garnitura, poți pune tava la cuptorul preîncălzit la 230 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute. După primele 30 de minute, verifică puiul și întoarce cartofii pentru a nu se arde pe o parte. După ce a expirat timpul, iar puiul tău este rumen și frumos, este timpul să îl scoți de la cuptor.

După ce se răcește aproximativ 10 minute, te poți bucura alături de cei dragi de un pui la cuptor zemos și gustos.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie