fbpx

Tocăniță de pui

Icon print Print

O tocăniță de pui, servită cu o mămăligă cremoasă, nu numai că este foarte gustoasă, însă se prepară rapid și ușor. Acest fel de mâncare este adorat de toată lumea, de la mic la mare, așa că nu trebuie să îți faci griji.

Timp de pregătire: 50 minute

Număr de porții: 6

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (poate fi un pui întreg, porționat, dar poți folosi și numai pulpe sau aripioare)
  • 1 kg ceapă
  • ½ kg gogoșari
  • ½ kg roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper, după gust
  • boia dulce
  • ulei

Mod de preparare:

Ești gata pentru un preparat pe cât de rapid de făcut, pe atât de gustos?

Pune într-o tigaie antiaderentă puțin ulei și rumenește bine bucățile de pui. Atunci când carnea de pui capătă o crustă aurie, sunt numai bune de lăsat câteva minute la odihnit. Scoate-le pe un șervet absorbant pentru a se scurge tot excesul de ulei.

Cât timp carnea de pui se răcorește, toacă mărunt ceapa, împreună cu gogoșarii și roșiile. Pune ceapa și gogoșarul mărunțite în tigaia din care ai scos carnea de pui și lasă-le să se înmoaie, la foc mediu, având grijă să amesteci din când în când pentru a împiedica lipirea.

Pune apoi puțină apă peste legumele din tigaie și lasă-le să fiarbă câteva minute, după care adaugă și roșiile tăiate cubulețe.

Asezonează cu sare, piper și boia și lasă-le 2-3 minute să se pătrundă bine, apoi adaugă carnea de pui. Dă focul mic și lasă-le să clocotească ușor în tihnă, până când sosul scade și capătă o consistență mai vârtoasă.

Oprește focul și nu uita să presari pe deasupra pătrunjelul proaspăt tocat.

Servește tocănița alături de o mămăligă cremoasă și fierbinte, numai bună să te bucuri din plin alături de cei dragi!

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj