fbpx

Ciorbă de văcuță cu pâine de casă

Icon print Print

Îți amintești zilele în care bunica te întâmpina cu un bol fierbinte de ciorbă de văcuță proaspăt preparată?

Înnobilată de legume, cărniță fragedă și parfum îmbietor de leuștean, ciorba de văcuță este una dintre cele mai apreciate preparate atât de copii, cât și de adulți.

Dacă vrei și tu să pregătești pentru cei de acasă o ciorbă consistentă, delicioasă și ușor de preparat, atunci pune-ți un zâmbet larg pe buze, strânge-ți ingredientele și urmează pașii din rețetă.

Pentru o experiență culinară desăvârșită, îți recomandăm servirea ciorbiței de văcuță cu o pâine de casă caldă pregătită cu Făină Standard 650 Raftul bunicii.

Timp de pregătire: 2 ore

Număr de porții: 10

Ingrediente:

  • 600 de g carne de vită
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 200 g conopidă
  • 2 ardei grași
  • 3 cartofi
  • 2 roșii opărite
  • leuștean
  • sare
  • piper
  • borș/lămâie/oțet
  • smântână pentru servit

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru început, pregătește un vas mare umplut cu apă și pune carnea  de vită la fiert.

Pasul 2

Până când cărnița se fierbe bine și capătă o culoare frumoasă, te poți ocupa de legume. Astfel, ia un tocător și un cuțit și începe să toci bine ceapa, țelina, morcovul și pătrunjelul.

Pasul 3

După ce ai terminat de tocat legumele, verifică dacă apa în care se află cărnița a început să dea în clocot. Dacă a început să fiarbă, adună, cu ajutorul unei linguri, spuma formată deasupra, apoi adaugă legumele. În cazul în care nu știi sigur când este carnea suficient de pregătită, poți încerca să o înțepi cu o furculiță pentru a-i verifica textura.

Pasul 4

După ce ai adăugat și prima rundă de legume, lasă ciorba să fiarbă la foc mic. Între timp, te poți ocupa de celelalte legume.

Astfel, pregătește din nou tocătorul și începe să mărunțești conopida, ardeiul și cartofii. Dacă ai alte preferințe culinare, poți opta pentru alte legume. De multe ori, la ciorba de văcuță se adaugă fasole, mazăre, varză albă sau dovlecel.

Pasul 5

După ce ai fiert bine și primele legume, poți adăuga și a doua tranșă. Acum că ai adăugat toate legumele, verifică, cu ajutorul unei furculițe, carnea. Dacă furculița trece ușor prin cărniță, scoate-o pe toată din ciorbă, las-o puțin la răcit, apoi mărunțește-o în formă de cubulețe. Adaugă apoi cubulețele de vită înapoi în ciorbă.

Pasul 6

Când toate legumele au fiert bine, poți adăuga cartofii și roșiile tăiate cuburi. Tot acum poți opta pentru a acri ciorba cu puțin borș, zeamă de lămâie sau oțet.  Mai lasă puțin ciorbița la fiert, iar între timp, începe să toci leușteanul. După ce ai presărat și leușteanul mărunțit peste ciorba de văcuță, acoperă vasul și oprește focul.

Acum tot ce îți mai rămâne de făcut, este să lași ciorba să își tragă toate aromele din legume, astfel încât tu să te bucuri de un preparat delicios și cu o aromă îmbietoare ce îți înnobilează întreaga bucătărie.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj