Supă cremă de legume

Icon print Print

Supa cremă de legume este un preparat delicios, ideal pentru zilele în care vrei să mănânci ceva ușor și sănătos.

Descoperă cum să prepari o supă cremă de legume care să aducă zâmbetul celor din casă mai repede decât crezi și vei obține și un preparat delicios.

Pentru o experiență culinară desăvârșită, poți servi supa cremă de legume împreună cu niște crutoane aromate din pâine de casă, pregătită cu Făină Standard 650 Raftul bunicii.

Timp de pregătire: 1 oră și 30 de minute

Număr de porții: 4 porții

Ingrediente:

Pentru supă:

  • 1 cartof dulce
  • 1 dovlecel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 4 morcovi
  • 1 praz
  • 4 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 1/2 țelină
  • 3 linguri ulei
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 litru și jumătate de apă
  • Cimbru
  • Rozmarin
  • Sare

Pentru crutoane:

  • 100 g pâine preparată cu Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 3 linguri ulei
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spală și curăță toate legumele, apoi începe să le tai în bucăți potrivite. Așază-le frumos într-o tavă încăpătoare și adaugă peste ele cimbrul, rozmariul, usturoiul, uleiul și puțină sare. Amestecă foarte bine pentru ca toate ingredientele să capete aromă. Pune apoi tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 45 de minute, până când legumele sunt rumene, moi și suculente.

După ce legumele s-au răcit suficient, pune-le pe toate într-o oală încăpătoare, la foc mediu. Adaugă un litru și jumătate de apă, apoi lasă supa fiarbă, având grijă să mai amesteci din când în când. După ce a dat în clocot, mai las-o să stea pe foc aproximativ 10 minute, să se pătrundă bine legumele, iar supa să capete gust.

Între timp, te poți ocupa de crutoane. Taie pâinea de casă pregătită cu Făină Standard 650 Raftul bunicii în cubulețe potrivite și pune-le într-un bol. Separat, într-un alt bol, amesteă bine uleiul cu usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, piperul și sarea.  După ce ai pregătit uleiul aromatic, toarnă-l cu grijă peste cubulețele de pâine.

Pregătește apoi o tavă tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt și răsfiră cubulețele de pâine pe toată suprafața. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Atunci când supa este gata, ia-o de pe foc și las-o să se odihnească câteva minute pentru a se răcori. Cu ajutorul unui blendar, pasează ușor legumele din supă.  După ce ai obținut o cremă omogenă și fină, dacă este cazul, mai poți adăuga apă fierbinte până când obții consistența dorită.

Acum tot ce îți mai rămâne de făcut, este să îi chemi pe cei dragi la masă și să vă bucurați împreună de o supă cremă de legume delicioasă și aromată.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie