Supă de pui cu tăiței de casă

Icon print Print

Îți amintești vremurile când bunica te aștepta cu o supă de pui fierbinte și proaspăt preparată? Astăzi poți prepara pentru cei de acasă o supă de pui delicioasă, sățioasă și ușor de făcut.

Urmărește pașii din rețetă și, mai repede decât crezi, vei obține un preparat minunat, care să-ți alinte simțurile. Spor la gătit!

Timp de pregătire: 1 oră și 30 de minute

Număr de porții: 6 porții

Ingrediente:

  • 100 g Făină Standard 650 Raftul bunicii
  • 4 l de apă
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 pui
  • 1 țelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare:

Pentru început, tranșează puiul cu grijă, apoi pregătește o oală încăpătoare cu 4 l de apă și pune puiul la fiert. Menține supa la foc mic și ai grijă să îndepărtezi spuma apărută pe parcurs cu ajutorul unei linguri, pentru a te asigura că gustul rămâne bun. Între timp, poți spăla și curăța legumele, pentru a le avea pregătite.

După vreo oră, timp în care puiul s-a fiert, poți începe să adaugi legumele întregi. Mai lasă supa la fiert aproximativ 20 de minute, până când toate legumele se înmoaie foarte bine.

Și ce supă de pui nu are tăiței de casă? Pune într-un bol încăpător oul, Făina Standard 650 Raftul bunicii și un praf de sare. Amestecă totul foarte bine, fără frică, până ce obții un aluat omogen și fărâmicios. Presară puțină făină pe blatul de lucru, suflecă-ți mânecile și începe să-l frămânți ușurel, cu multă dragoste, pentru câteva minute. După ce a căpătat o textură ușor elastic, învelește-l în folie alimentară și lasă-l să se odihnească vreo 10 minute.

Atunci când aluatul este gata, cu ajutorul unui sucitor, întinde bine foaia pe blatul de lucru. Rulează foaia cu grijă, până la capăt; cu un cuțit, taie fășii din ruloul de aluat și vei vedea cum se înșiră tăițeii.  După ce ai terminat de tăiat tot aluatul, lasă tăișeii obținuți la uscat cam 10 minute.

Sigur sunt gata legumele din supă, așa că este timpul să le scoți împreună cu puiul și să le lași deoparte, să-și tragă sufletul. Supa rămasă în oală trebuie să o treci printr-o strecurătoare, pentru obține o zeamă curată și clară.  Pune din nou supa la fiert și adaugă tăițeii, având grijă să mai stea câteva minute la fiert, la foc mediu.

Cât timp tăițeii se fierb, dezosează puiul și taie-l în cubulețe sau rupe-l în fășii, după cum îți place. Legumele fierte le poți mărunți și adăuga în supă ori le poți păstra pentru un alt preparat.

Adaugă puiul și legumele în supă, condimentează cu puțină sare, apoi amestecă totul foarte bine. La final, după ce oprești focul, adaugă pătrunjel tocat din abundență și acoperă oala cu un capac pentru ca toate aromele să se întrepătrundă și să-ți încânte simțurile.

Cheamă-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă de o supă de pui cu tăiței sănătoasă și gustoasă!

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie