Biscuiti
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Kourabiedes - biscuiți grecești, cu unt
30 minute
Kourabiedes sunt un desert popular în Grecia și în țările arabe, cu o aromă puternică de migdale și fistic și o textură unică datorată untului. Se prepară foarte ușor, sunt gata în doar 30 de minute, și se păstrează fragezi timp de câteva zile.
Grecii savurează kourabiedes împreună cu o cafea tare sau un ceai fierbinte și este deseori un preparat ce adună în bucătărie întreaga familie, copiii fiind implicați în preparare și modelare. Calitatea untului folosit es...
Citește mai mult
Biscuiți cantuccini
50 minute
Când vine vorba de rețete italienești, cu siguranță unele sunt mai faimoase decât altele: pizza, paste, tiramisu, ca să nu mai vorbim de delicioșii biscotti (biscuiți). De data aceasta, îți propunem o rețetă tradițională italienească tare dragă nouă: cantucci sau cantuccini, așa cum sunt lăudați în regiunea Toscana.
Biscuiții cantuccini sunt crocanți și aromați, numai buni de înmuiat într-o ceașcă de ceai, un pahar cu lapte sau de ce nu, în vinul preferat. Gusta...
Citește mai mult
Biscuiți cu unt
40 minute
Biscuiții cu unt reprezintă un preparat simplu și delicios pentru a te răsfăța pe tine și pe cei dragi. Adorați atât de cei mici dar și de adulți, biscuiții cu unt sunt preparatul ideal pentru orice zi în care vrei să aduci zâmbetul pe buzele celor dragi.
Prepară-i cu răbdare urmând pașii din rețetă și mai repede decât te-ai aștepta vei avea cu ce să servești oaspeții care vin la masă.
Timp de pregătire: 40 de minute
Număr de porții: 32 de bucăți
In...
Citește mai mult
Biscuiți cu migdale, crocanți și gustoși
30 minute
Se anunță musafiri la masă și nu știi ce desert rapid și gustos să prepari pentru a-i impresiona? Încearcă această rețetă de biscuiți cu migdale, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, și nici de mult timp, fiindcă micile delicii vor fi gata în cel mult jumătate de oră.
O ceașcă de ceai sau de cafea, servită alături de acești biscuiți fragezi cu migdale, vor face atmosfera și mai plăcută, așa cum e de fiecare dată când ai oameni dragi la masă. Iar...
Citește mai mult
Faina Standard 650
Făina Standard 650
A ști să faci diferența între tipurile de făină și codul din cifre înscris pe ambalajul lor îți este de mare ajutor în respectarea rețetelor și obținerea unui preparat de casă pe cât de gustos, pe atât de arătos.
Codurile numerice de pe ambalajul făinii oferă informații prețioase cu privire la gradul de rafinare – cât de grosieră sau de fină este făina respectivă – dar și pentru ce tip de rețete este potrivită aceasta.
De exemplu, făi...
Citește mai mult
Turtă dulce cu merișoare
50 minute
TURTĂ DULCE CU MERIȘOARE
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente necesare pentru aproximativ 15 bucăți:
50 g făină 000 Raftul bunicii
200 g amestec fructe confiate şi diferite tipuri de nuci
2 ouă
125 g zahăr
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
câte un vârf de cuţit de cuişoare şi nucşoară măcinată
1/2 linguriță de scorţişoară
1 lingură de rom
175 g migdale măcinate
60 g zahăr pudră
2-3 linguri de merişoare
Mod de preparare:
...
Citește mai mult
Biscuiți vis de ciocolată
45 minute
BISCUIȚI VIS DE CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente pentru circa 40 de bucăți:
350 g făină 000 Raftul bunicii
250 g miere
50 g zahăr brun
1 lingură zahăr vanilat
1 ou
1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu și 1 vârf de cuţit bicarbonat de amoniu
1 linguriță scortişoară
1 vârf de cuţit cardamon
1/2 linguriță cuişoare măcinate
1 linguriță anason măcinat
60 g cristale de zahăr brun
câte 25 g de ciocolată albă, ciocolată ...
Citește mai mult
Biscuiți cu griș, glazurați cu ciocolată
40 minute
BISCUIȚI CU GRIȘ, GLAZURAȚI CU CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
200 ml lapte
3 linguri de griș Raftul Bunicii
2 linguri fructe uscate tocate mărunt
1 pachet biscuiți simpli ciocolată vrac
Mod de preparare:
Când celor mici le e poftă de ceva dulce și bun, recompensează-i cu un desert pe măsura așteptărilor: biscuiței cu cremă de budincă din griș, glazurați în ciocolată. Sună delicios? Suflecă-ți mânecile și să ne apucăm de treab...
Citește mai mult
Biscuiți cu zâmbet
60 minute
BISCUIȚI CU ZÂMBET
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
400 g făină 000 Raftul bunicii
200 g unt la temperatura camerei
2 ouă
100 g zahăr
1 pachet praf de copt
3 linguri cacao (opțional)
Mod de preparare:
Oferă-le celor dragi un zâmbet dulce de fiecare dată când au nevoie, preparând acești biscuiți delicioși cu zâmbet. Cu o oră înainte să începi prepararea lor, scoate pachetul de unt din frigider. Îl poți da prin răzătoare pentru ca acesta să ...
Citește mai mult
Biscuiți habsburgici
240 minute
BISCUIȚI HABSBURGICI
Timp de preparare: 240 de minute
Ingrediente:
1 kg făină 000 Raftul bunicii
2 lingurițe praf scorțișoară, 1 linguriță praf ghimbir
1 linguriță praf anason, ½ linguriță praf cardamon
½ linguriță praf cuișoare, ¼ linguriță praf nucșoară
¼ linguriță praf coriandru, ¼ linguriță piper negru măcinat
1 lingură coajă de portocală, 1 lingură coajă de lămâie
15 g bicarbonat de sodiu, 350 g miere
150 g zahăr tos, 100 g unt la te...
Citește mai mult
Biscuiți bicolori
60 minute
BISCUIȚI BICOLORI
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
400 g făină 000 Raftul bunicii
300 g de unt la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
1 linguriță de vanilie
coaja de la o lămâie
25 g cacao
Mod de preparare:
Cerne făina într-un vas, iar în mijlocul ei fă o adâncitură și adaugă cele două gălbenușuri, untul la temperatura camerei, lingurița de vanilie, zahărul pudră și coaja de lămâie. Fără să zăbovești prea mult, ame...
Citește mai mult
Biscuiți cu fulgi de migdale
60 minute
BISCUIȚI CU FULGI DE MIGDALE
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
8 linguri făină 000 Raftul bunicii
150 g unt ținut în frigider
3 linguri rase de zahăr brun
5 linguri fulgi de migdale
1 praf de scorțișoară
4 linguri de lapte la temperatura camerei + 2 linguri
Mod de preparare:
Suflecă-ți mânecile și pregătește-te de biscuit! Pune fulgii de migdale într-o pungă și sfărâmă-i minuțios cu făcălețul, apoi adaugă-i într-un bol alături de celelal...
Citește mai mult
Biscuiți de casă
30 minute
BISCUIȚI DE CASĂ
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
1 kg făină 000 Raftul bunicii
1 cană ulei
1 cană borș
1 cană zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet de mere
1 pachet unt topit
3 ouă
1 praf de sare
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un bol cât mai mare și amestecă-le un pic. Începe apoi să frămânți și fă-o până când aluatul capătă o consistență fermă. Pornește cuptorul și lasă-l să se încingă până...
Citește mai mult
Biscuiți cu portocale și iaurt
45 minute
BISCUIȚI CU PORTOCALE ȘI IAURT
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
500 g făină 000 Raftul bunicii
1 pachet unt
1 iaurt cu 10% grăsime
300 g zahăr brun
1 ou
coajă de portocală
portocale confiate
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
1 lingură amidon
Mod de preparare:
Începe prin a freca untul cu zahărul până ce obții o cremă pufoasă. Adaugă iaurtul, oul, coaja de portocală și portocalele confiate tăiate mărunt. Făina, praful d...
Citește mai mult
Biscuiți cu griș
35 minute
BISCUIȚI CU GRIȘ
Timp de preparare: 35 de minute
Ingrediente:
125 g făină Raftul bunicii 650
125 g griș Raftul bunicii
100 g zahăr
1 ou
1 plic praf de copt
1 fiolă de esență de rom
50 g unt
o linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele cele necesare în ordinea în care sunt menționate în lista de ingrediente cu multă grijă, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, până se omogenizează într-un aluat cleios lipicios. Apoi, ...
Citește mai mult
Biscuiți cu miere și marțipan
120 minute
BISCUIȚI CU MIERE ȘI MARȚIPAN
Timp de preparare: 120 de minute
Ingrediente:
540 g făină Raftul Bunicii 650
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de praf de copt
170 g de miere de albine
150 g de zahăr
110 g de unt cu 80% grăsime
1 ou
arome dupa gust: extract de vanilie sau zahăr vaniliat / câte 1 linguriță rasă de praf de scorțișoară, ginger, cardamom, sau cuișoare
50 g de ciocolată albă pentru decor
200 g de marțipan pentru umplutură
Mod de pr...
Citește mai mult
Biscuiți de iarnă
60 minute
BISCUIȚI DE IARNĂ
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Aluat:
750 g făină Raftul bunicii 650
500 g unt rece
250 g zahăr praf
3 gălbenușuri
o jumătate linguriță de sare
un pliculeț de zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
o linguriță de scorțișoară
Decor:
un albuș de ou
120 g zahăr praf
câteva picături de suc de lămâie
colorant după bunul plac
Mod de preparare:
Pune într-un vas încăpător făina cernută, iar în centru celelal...
Citește mai mult
Biscuiți decorați
80 minute
BISCUIȚI DECORAȚI
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
400 g făină Raftul Bunicii 000
450 g zahăr pudră
200 g unt sau margarină
1 ou
1 albuș
arome după plac (cacao/lămâie/portocală/vanilie)
colorant după preferință
Mod de preparare:
Pentru început amestecă 200 g de zahăr pudră cu margarină sau cu unt și adăugă arome după bunul plac. Pentru biscuiți cu cacao, înlocuiește 50 g din cantitatea de făină cu 50 g cacao. Dacă îți dorești bi...
Citește mai mult
Biscuiți oglinjoare
15 minute
OGLINJOARE
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
300 g făină Raftul bunicii 000
200 g unt 80% grăsime, scos din frigider cu o oră înainte
100 g zahăr pudră
1 ou întreg
extract sau miez de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
un strop de sare
2 vârfuri de cuțit de praf de cuișoare
½ linguriță de praf de scorțișoară
2 vârfuri de cuțit de praf de cardamom
Pentru umplutură: gem de cireșe, caise, zmeură, coacăze, peltea sau dulceață de gutui sau cremă d...
Citește mai mult
Biscuiți cu brânză de vaci
70 minute
BISCUIȚI CU BRÂNZĂ DE VACI
Timp de pregătire: 70 de minute
Ingrediente:
280 g făină Raftul bunicii 650
225 g unt
215 g brânză de vaci foarte seacă
2 gălbenușuri
2-3 linguri de apă rece ca gheața
arome după gust (coajă de lămâie sau vanilie)
150-200 g zahăr
Mod de preparare:
Pregătește un castron numai bun în care să razi cu grijă untul scos de la congelator, pe răzătoarea de mere. Peste unt adaugă brânzica gustoasă de vaci și făina albă. Dacă ...
Citește mai mult
Biscuiți cu fulgi de porumb
60 minute
BISCUIȚI CU FULGI DE PORUMB
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
250 g făină 650 Raftul Bunicii
2 ouă
100 g zahăr brun
1 plic zahăr vanilat
125 g unt
100 g alune de pădure/nuci/migdale
5 g praf de copt
un praf de sare
100-125 g fulgi de porumb Fortza
Mod de preparare:
Începe lucrul cu untul pe care trebuie să îl topești la bain-marie, apoi lasă-l să se răcească. Între timp amestecă alunele cu două linguri de zahăr și macină-le fin. Pune făina ...
Citește mai mult
Biscuiți cu miere
40 minute
BISCUIȚI CU MIERE
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
450 g făină 650 Raftul Bunicii
250 g zahăr
150 g miere de albine
3 ouă
puțină scorţişoară
puţin bicarbonat
nuci zdrobite
Mod de preparare:
Amestecă ouăle cu zahărul și freacă bine de tot, apoi adaugă pe rând făina, bicarbonatul și mierea de albine călduță. Frământă cu spor această compoziție până ce vei obține un aluat omogen. Întinde o foaie de aluat și taie diverse forme vesele, p...
Citește mai mult
Biscuiți cu ciocolată și cocos
60 minute
BISCUIȚI CU CIOCOLATĂ ȘI COCOS
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Pentru aproximativ 28 de bucăți:
125 g făină 650 Raftul Bunicii
2 ouă
100 g unt
250 g nucă de cocos măcinată
3 linguri cu vârf de zahăr
un praf de sare
vanilie
100 g ciocolată mărunțită
ciocolată 85% amăruie pentru ornat
Mod de preparare:
Mai întâi macină cu spor fulgii de cocos în râșnița de cafea. Apoi mixează untul cremos, aflat la temperatura camerei, cu zahăr, vani...
Citește mai mult
Sărățele cu brânză de oaie
30 minute
SĂRĂȚELE CU BRÂNZĂ DE OAIE
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
500 g de făină 650 Raftul Bunicii
300 g de telemea de oaie
2 ouă
150 g de smântână
100 g de unt
2 lingurițe de sare (în cazul în care brânza nu este suficient de sărată)
3-4 linguri de semințe de chimen
Mod de preparare:
Primul pas este să dai brânza prin răzătoare sau o poți frământa conștiincios cu puțină sare, în cazul în care consideri că nu e suficient de sărată. Ada...
Citește mai mult