Biscuiți cu unt

Icon print Print

Biscuiții cu unt reprezintă un preparat simplu și delicios pentru a te răsfăța pe tine și pe cei dragi.  Adorați atât de cei mici dar și de adulți, biscuiții cu unt sunt preparatul ideal pentru orice zi în care vrei să aduci zâmbetul pe buzele celor dragi.

Prepară-i cu răbdare urmând pașii din rețetă și mai repede decât te-ai aștepta vei avea cu ce să servești oaspeții care vin la masă.

Timp de pregătire: 40 de minute

Număr de porții: 32 de bucăți

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 10 g praf de copt
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 ou
  • un praf de sare

Pentru glazură (opțional)

  • 360 g zahăr pudră
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 albușuri
  • colorant alimentar
  • arome

Mod de pregătire:

Pentru început, pregătește un bol încăpător și amestecă untul și zahărul până acesta din urmă se topește. După ce ai obținut consistența unei creme, adaugă gălbenușurile, oul întreg, esența de vanilie, sarea și Făina Superioară 000 Raftul bunicii. Amestecă totul cu îndârjire până când rezultatul va fi un aluat omogen, apoi suflecă-ți mânecile și începe sa-l frămânți cu multă dragoste. După ce s-a închegat foarte bine, învelește-l în folie alimentară și lasă-l să se odihnească aproximativ 30 de minute la frigider.

După ce timpul a expirat, pune aluatul pe blatul de lucru și începe să-l întinzi cu ajutorul unui sucitor. În formele preferate, decupează-l și pune-l într-o tavă tapetată în prealabil cu un strop de ulei și hârtie de copt. Mai dă-i răgaz 15 minute, timp în care ar trebui să stea la frigider.

Încălzește cuptorul la 200 de grade, adaugă tava de biscuiți și lasă-i la copt 20 de minute.

Odată scoși din cuptor, dă-le timp să se răcească puțin și îi poți servi.

Dacă vrei în schimb să le înveselești puțin aspectul, poți prepara o glazură delicioasă pentru aceștia. Ia un bol mare și mixează zahărul pudră, zeama de lămâie și albușurile, până când obții o compoziție omogenă și consistentă. Dacă vrei să transformi glazura într-una colorată, poți folosi colorant alimentar. Poți de asemenea adăuga diverse arome, dacă vrei ca glazura ta să fie parfumată.

Și pentru că te poți distra chiar și când gătești, folosește-te de un pos realizat din hârtie de copt și ornează biscuiții cu unt oricum consideri potrivit. Lasă-ți imaginația să zboare și decorează biscuiți jucăuși și delicioși.

Sigur abia aștepți să guști deci, poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie