Checuri
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Banana Bread
Ce să faci cu fructele și legumele care nu-și mai găsesc locul în bucătărie? Transformă-le în preparate care nu numai că sunt delicioase și aromate, dar și reduc risipa alimentară și te ajută să gestionezi surplusul de alimente mai bine.
Am pregătit pentru tine celebra rețetă de banana bread, pe care poți să o prepari atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici ca gustare sau în pachețelul de școală. Să ne apucăm de treabă!
Ingrediente:
170 gr...
Citește mai mult
Chec de Crăciun, cu fructe confiate
De sărbători, îți propunem un tip de chec special prin ingredientele sale care îi dau o savoare inegalabilă, dar și pentru că se pregătește cu mai mult timp înainte de servire.
După pregătire, păstrează-l între o săptămână și o lună într-un loc uscat și răcoros, dându-i astfel timp să se umple de aroma specială care-i va fermeca pe invitați.
Ingrediente
1 1/2 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
1 kg amestec din fructele confiate preferate: stafid...
Citește mai mult
Chec cu miere și griș
Orice mamă sau bunică știe că micii pofticioși mereu pătrund tiptil în bucătărie în căutarea unor bunătăți de savurat ca gustare, mai ales în zilele lungi de vară, când joaca se întinde până seara, iar ei au nevoie de un plus de energie.
Îți propunem să le pregătești acest chec cu miere și griș, delicios în orice moment al zilei și numai bun de lăsat pe bufetul din bucătărie de unde cei mici pot lua câte o felie. Grișul din Grâu Raftul bunicii dă prăjituri...
Citește mai mult
Mămăligă cu ciocolată
Dacă cei dragi se arată pretențioși când vine vorba de bunătăți, e momentul să îi surprinzi cu un deliciu pe care cu siguranță nu l-au mai încercat: mămăliga cu ciocolată.
Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii se completează perfect cu pudra de cacao, iar rezultatul e un chec cu gust intens de ciocolată și textură ideală, care-i va încânta pe toți ai casei. Dacă îl completezi cu frunze de mentă și câteva afine, vei obține o savoare răcoroasă, potrivită unui deser...
Citește mai mult
Zucchini cake cu cacao
1 oră
Zucchini cake este o reinventare delicioasă și surprinzătoare a unui chec. Poate fi o idee minunată pentru copii, fiindcă adaugă o binevenită porție de legume unui preparat iubit în rol de desert. Se prepară extrem de ușor și rapid și poate fi realizat în multiple variante. Rețeta de astăzi propune o versiune de Zucchini cake cu cacao, dulce și aromat.
Timp de preparare: 1 oră
Număr de porții: 15 felii
Ingrediente:
250 grame făină integral...
Citește mai mult
Chec de mălai, cu struguri
30 minute
Spre deosebire de checul tradițional, preparat cu făină din grâu, checul de mălai are o textură surprinzătoare și un gust dulce, delicat. Fiind o bază suficient de versatilă, el poate fi asezonat cu diferite ingrediente, de la ciocolată, până la fructe confiate sau proaspete. În rețeta de astăzi, strugurii echilibrează checul de mălai oferind mici surprize dulci-acrișoare în fiecare bucățică savurată.
Checul de mălai poate fi păstrat la temperatura camerei și consum...
Citește mai mult
Făină 000 pentru prăjituri
Făină 000 pentru prăjituri
Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit.
Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...
Citește mai mult
Chec din fructe uscate
1 oră și 30 de minute
Un chec din fructe uscate poate fi servit în zi de sărbătoare, însă va fi la fel de apreciat și într-o zi oarecare, alături de o cafea cu caimac.
Checul este gustos în orice variantă, însă dacă îl prepari cu fructe deshidratate, în mod cert vei reuși să îi impresionezi pe cei care îl vor savura.
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Număr de porții: 8
Ingrediente:
1 linguriță bicarbonat de sodiu;
1 cană smântână;
1 cană cuburi de papaya con...
Citește mai mult
Chec cu mere
1 oră și 5 minute
Checul este un preparat ușor de pregătit, delicios și nelipsit de la mesele de familie. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, acest desert pufos, aromat și gustos te aduce mai aproape de cei dragi pentru a vă bucura de timpul petrecut împreună.
Urmează pașii din rețetă și creează un preparat delicios care să înnobileze masa de Paște, Crăciun sau Revelion.
Sfaturi pentru cel mai bun chec cu mere
Nu adăuga praf de copt, deoarece aerul pe care spuma de albușuri...
Citește mai mult
Chec pufos cu cacao
1 oră
Preferatul copiilor la micul dejun, alături de un pahar cu lapte, dar adorat și de adulți, mai ales în pauza de cafea, checul este acel gen de desert care nu trebuie să îți lipsească din casă.
Dacă vrei să pregătești un desert rapid, care să nu necesite foarte multe ingrediente, dar nici mult timp, atunci checul pufos este alegerea potrivită.
Urmează rețeta bunicii pas cu pas și vei obține un chec pufos și gustos, cum de mult nu ai mai mâncat!
Timp de pregătire: 1 ...
Citește mai mult
Chec cu portocale, pufos și aromat
55 minute
Checul este un desert pe placul celor dragi ție? Surprinde-i cu o variantă reinterpretată, cu aromă de portocale și gust de vacanță.
Pentru succes garantat, îți recomand să îl servești alături de un pahar de limonadă rece ori cu o cafea neagră, cu caimac din belșug.
Timp de pregătire: 55 minute
Porții: 1 chec
Ingrediente:
250 g de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
3 ouă mari
200 g de zahăr
150 g de unt topit
2 lingurițe de praf de copt
1 ...
Citește mai mult
Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie
1 oră
Îți aduci aminte de zilele copilăriei, când bunica te întâmpina cu o felie de chec pufoasă și aromată?
Pentru că astăzi vrem să te aducem mai aproape de acele momente nostalgice, am pregătit pentru tine o rețetă de chec cu cacao pe care să o pregătești și tu pentru cei de acasă. Parfumat și gustos, checul este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare deserturi pe care le poți pregăti destul de repejor în bucătăria ta.
Așa că, ia-ți șorțul preferat, pune-ți...
Citește mai mult
Faina Superioara 000
Făina Superioară 000
Făina albă este unul dintre acele ingrediente esențiale pe care orice gospodină desăvârșită îl are în bucătărie, întrucât este folosită la pâine, prăjituri, checuri, torturi, tarte, plăcinte și alte produse de patiserie sau deserturi savuroase. O poți cumpăra din comerț la un preț mai mult decât decent.
Pentru a obține bunătăți de casă apetisante, este foarte important să cunoști originea și proprietățile calitative ale făinii cu car...
Citește mai mult
Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – bunătăți maramureșene
Cu toții am auzit de bunătățile din Maramureș, o zonă aparte, plină de farmec, în care vechile datine se păstrează și astăzi cu sfințenie.
Călătoria noastră prin România în căutare de comori culinare tradiționale a făcut de această dată un popas în nordul țării, unde am găsit trei minunății care ne-au cucerit inimile și papilele: pită de mălai, clătite cu urdă și verdeață și chec dulce cu mălai și stafide.
Ne-am asigurat că nu plecăm fără prețio...
Citește mai mult
Chec cu lămâie
1 oră
Chec cu lămâie
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g făină 000 Raftul bunicii
200 g zahăr
200 g unt la temperatura camerei
100 g smântână
1 plic praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
2 g sare
3 ouă
Sucul de la 1 lămâie
Coaja rasă de la 2 lămâi
Pentru sirop:
Esență de vanilie
50 g zahăr
Sucul de la 1 lămâie
1 lingură zahăr pudră
Când viața îți dă lâmâi, pe lângă limonadă, pregătește un chec cu...
Citește mai mult
Chec cu dovlecel, lapte bătut și ceapă verde
1 oră și 10 minute
CHEC CU DOVLECEL, LAPTE BĂTUT ȘI CEAPĂ VERDE
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
Ingrediente:
2 căni cu făină 000 Raftul bunicii
2 linguri de zahăr
1 linguriță și jumătate praf de copt
jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
jumătate de linguriță sare
1 cană de lapte bătut
1 ou
1/4 cană de unt topit
1 cană și încă un sfert de brânză Cheddar rasă
2 linguri de ceapă verde proaspătă mărunțită
1 cană dovlecel ras, scurs de zeamă
Mod de pre...
Citește mai mult
Chec cu ciocolată
60 minute
CHEC CU CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Pentru 2-3 tăvi:
300 g făină 000 Raftul bunicii
8 ouă
300 g zahăr
8 linguri de ulei
4 linguri de cacao
1 praf de copt
esență de rom (opțional)
bucăți de ciocolată de menaj (după gust, se poate folosi ciocolată amăruie)
Mod de preparare:
Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri, ca atunci când făceai echipe pentru „Țară, țară, vrem ostași!”. Pune treptat cele 8 linguri de ulei...
Citește mai mult
Chec cu banane
65 minute
CHEC CU BANANE
Timp de preparare: 65 de minute
Ingrediente:
250 g Raftul bunicii Făină 000
3 banane coapte
180 g zahăr brun sau brut
2 plicuri zahăr vanilat
200 ml ulei
o linguriţă mică bicarbonat
o linguriţă mică praf de copt
un praf de sare
o linguriţă coajă de lămâie rasă
o jumătate de cană de nuci simple sau pecan
Mod de preparare:
Ne suflecăm mâinile și începem să pasăm cu drag bananele,
într-un bol, peste care turnăm uleiul, zahărul bru...
Citește mai mult
Chec cu merișoare
45 minute
CHEC CU MERIȘOARE
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
200g Raftul bunicii Făină 000
5 ouă
30 de ml ulei
150g de zahăr
3 linguri de cacao
¼ linguriță sare
1 linguriță de praf de copt
o mână de merișoare deshidratate
Mod de preparare:
Începeţi uşurel, cu separarea albușurilor de gălbenușuri cu atenție.
Apoi alegeţi un bol potrivit şi amestecaţi uleiul cu gălbenușurile, ca la maioneză (turnând uleiul puţin câte puţin şi amestecând înt...
Citește mai mult