Chec pufos cu cacao

Icon print Print

Preferatul copiilor la micul dejun, alături de un pahar cu lapte, dar adorat și de adulți, mai ales în pauza de cafea, checul este acel gen de desert care nu trebuie să îți lipsească din casă.

Dacă vrei să pregătești un desert rapid, care să nu necesite foarte multe ingrediente, dar nici mult timp, atunci checul pufos este alegerea potrivită.

Urmează rețeta bunicii pas cu pas și vei obține un chec pufos și gustos, cum de mult nu ai mai mâncat!

Timp de pregătire: 1 oră

Număr de porții: 2 checuri

Ingrediente:

  • 250 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 300 g zahăr
  • 100 g unt
  • 25 g pudră de cacao
  • 100 ml lapte
  • 10 ouă
  • un praf de sare
  • coajă de portocală rasă
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat

Mod de preparare

Pasul 1

Într-un castron, bate albușurile spumă, cu zahărul tos. Separat, bate gălbenușurile cu un praf de sare, apoi adaugă coaja rasă de portocală, dar și pliculețul de zahăr vanilat.

Completează apoi cu untul topit, adăugat treptat, cât timp tu amesteci cu o lingură de lemn. La final, pune și laptele, după care tornă această compoziție peste spuma de albușuri, amestecând delicat, cu lingura, folosind mișcări de jos în sus.

Pasul 2

Pentru a obține un chec cu aspect plăcut, colorează un sfert din compoziție.

Pentru a face asta, toarnă un sfert din cantitatea de compoziție într-un bol, apoi încorporează în ea 70 g de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii, precum și pudra de cacao, folosind aceeași mișcare – de jos în sus.

Peste cele trei sferturi de compoziție pe care nu o vei colora, toarnă cele 180 g de Făină Superioară 000 Raftul bunicii rămasă.

Pasul 3

Acoperă două forme de chec cu hârtie de copt, apoi toarnă cele două compoziții alternativ – un strat mai mare de compoziție necolorată cu cacao, apoi unul mai subțire din cea colorată și tot așa, până când se termină.

Pasul 4

Introdu formele de chec în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coace checurile cel puțin 45-50 de minute. Poți face testul scobitorii pentru a verifica dacă acestea sunt coapte și la interior – bagă o scobitoare în chec și dacă aceasta iese curată și uscată, înseamnă că poți scoate checul din cuptor pentru că este gata.

Scoate checurile din tavă, lasă-le să se răcească și apoi pudrează-le cu zahăr, folosind o strecurătoare mică.

Poți servi checul cald, dar și după ce se răcește – acesta își păstrează gustul. Așază checul pe o farfurie și servește-l alături de o ceașcă de cafea la ibric.

Pont: Copiii vor fi foarte încântați dacă pregătești o glazură de ciocolată sau un sos de fructe cu care să ornezi acest chec. Așadar, dacă vrei să le faci o bucurie celor mici, poți prepara un asemenea topping, mai ales la ocaziile speciale. Totodată, checul poate fi servit și cu fructe proaspete de sezon (zmeură, mure, pere, banană).

Poftă bună!

 

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie