fbpx

Chec cu cacao, desertul în două culori din copilărie

Icon print Print

Îți aduci aminte de zilele copilăriei, când bunica te întâmpina cu o felie de chec pufoasă și aromată?

Pentru că astăzi vrem să te aducem mai aproape de acele momente nostalgice, am pregătit pentru tine o rețetă de chec cu cacao pe care să o pregătești și tu pentru cei de acasă. Parfumat și gustos, checul este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare deserturi pe care le poți pregăti destul de repejor în bucătăria ta.

Așa că, ia-ți șorțul preferat, pune-ți un zâmbet larg pe față și urmează pașii din rețeta bunicii pentru a pregăti cel mai delicios chec cu cacao.

Timp de preparare: 1 oră

 Număr de porții: 1 chec

Ingrediente:

  • 200 g Făina Superioară 000 Raftul bunicii
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 5 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Pasul 1

Pentru început, separă albușurile de gălbenușuri. Ia apoi un bol încăpător și bate albușurile spumă, cu ajutorul unui mixer,  împreună cu un praf de sare. După ce albușurile încep să prindă consistența unei spume, adaugă zahărul vanilat și zahărul tos. Continuă să mixezi compoziția până când obții o spumă tare, lucioasă și care nu se dezlipește de pe vas atunci când îl întorci invers.

Pasul 2

Într-un vas separat, amestecă gălbenușurile împreună cu uleiul. Apoi toarnă treptat această compoziție peste spuma de albușuri și încorporeaz-o amestecând cu o spatulă de jos în sus.

Pasul 3

Acum este timpul să amesteci Făina Superioară 000 Raftul bunicii împreună cu praful de copt. Presară apoi acest mix peste compoziția formată din albușuri și gălbenușuri. Pentru a încorpora în mod corect ingredientele, folosește-te tot de spatulă, amestecând cu grijă de jos în sus.

Pasul 4

După ce ai obținut o compoziție omogenă, împarte-o în două. Peste una din ele presară puțină cacao amestecată anterior cu 3 linguri de apă caldă. Omogenizează ingredientele, iar apoi ești aproape gata.

Pasul 5

Pregătește o tavă încăpătoare tapetată cu puțin ulei și foaie de copt. Acum este timpul să treci la cel mai creativ pas: formarea checului.

Începe să așezi în tavă, cu ajutorul unei linguri, un strat din compoziția albă de aluat, iar apoi, peste aceasta, un alt strat din compoziția de cacao. Procedează în acest fel cu întreg aluatul până când obții un chec marmorat.

Pasul 6

Pune tava la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Atunci când checul începe să se rumenească frumos, iar parfumul său îmbietor îți inundă bucătăria, poți verifica cu ajutorul unei scobitori dacă aluatul din interior este făcut. Dacă atunci când scoți scobitoarea, aceasta este curată, checul tău este gata.

Acum tot ce îți mai rămâne de făcut este să îi chemi pe cei dragi la masă și să vă bucurați împreună de un desert delicios și pufos. Bunica ar fi mândră de preparatul tău.

Poftă bună!

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

Prăjitură Pina Colada

VEZI REȚETA
Image Prăjitură Pina Colada

Clătite japoneze cu zmeură

VEZI REȚETA
Image Clătite japoneze cu zmeură