fbpx

Zucchini cake cu cacao

Icon print Print

Zucchini cake este o reinventare delicioasă și surprinzătoare a unui chec. Poate fi o idee minunată pentru copii, fiindcă adaugă o binevenită porție de legume unui preparat iubit în rol de desert. Se prepară extrem de ușor și rapid și poate fi realizat în multiple variante. Rețeta de astăzi propune o versiune de Zucchini cake cu cacao, dulce și aromat.

 

Timp de preparare: 1 oră

Număr de porții: 15 felii

 

Ingrediente:

  • 250 grame făină integrală din grâu de tip 1850 de la Raftul Bunicii
  • 120 grame zahăr brun
  • 100 grame fulgi de ovăz
  • 6 linguri de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură cacao
  • 2 ouă mari
  • 3 linguri de smântână
  • 2 dovlecei medii

 

Mod de preparare:

Pregătește o tavă de chec de mărime mare cu o foaie de copt sau cu un strat subțire de ulei și făină și pornește cuptorul pentru a se încinge în timp ce pregătești compoziția.

Spală bine dovleceii și dă-i pe o răzătoare fină, asezând totul pe un șervet subțire de bumbac. După ce ai ras ambii dovlecei, strânge șervetul astfel încât să storci dovlecelul ras până când nu se mai scurge deloc apă. Acest pas te va ajuta să eviți coacerea unui chec foarte moale, fiindcă dovlecelul este o legumă cu un conținut ridicat de apă. Pune dovlecelul deoparte într-un bol sau o sită.

Amestecă într-un castron de dimensiuni mari fulgii de ovăz, făina integrală din grâu de tip 1850 de la Raftul Bunicii, scorțișoara, cacao, praful de copt, sarea.

Într-un castron separat amestecă cu ajutorul unui mixer untul și zahărul, apoi adaugă cele 2 ouă și esența de vanilie. După omogenizare, adaugă jumătate din compoziția uscată și smântana și mixează încă 2-3 minute. Completează cu restul de compoziție uscată și folosește o lingură pentru a amesteca la mână încă 2 minute. La final adaugă dovlecelul ras și continuă să amesteci până când toate ingredientele se îmbină perfect.

Toarnă compoziția în tavă și pune checul la cuptor timp de 40 de minute la 200 grade Celsius. În funcție de cuptorul folosit, este posibil ca timpul de coacere să fie puțin mai scurt sau puțin mai lung, așa că poți folosi testul scobitorii pentru verificare.

Zucchini cake se servește la temperatura camerei, alături de o cafea savuroasă sau de un pahar cu lapte fierbinte, în cel mult 48 de ore de la preparare.

Poftă bună!

Mini clafoutis cu fructe de pădure

VEZI REȚETA
Image Mini clafoutis cu fructe de pădure

Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane

VEZI REȚETA
Image Rețetă pentru negresă sănătoasă, din banane

Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic

VEZI REȚETA
Image Rulouri cu șuncă și cașcaval pentru picnic