fbpx

Clafoutis cu piersici

Icon print Print

Ce poate fi mai plăcut vara decât să împarți cu cei dragi un deliciu desăvârșit și aromat? Clafoutisul cu piersici se pregătește ușor, iar mireasma sa îmbietoare umple casa și atrage toți pofticioșii în jurul mesei.

Cei mici vor fi încântați de acest desert atât de gustos și plin cu piersici delicioase. Pregătește-l acum și fii gata să mai ceară încă o porție!

Timp de pregătire: 50 minute

Număr de porții: 7

Ingrediente

1/2 cană Făină Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii

7 ouă

1 cană lapte

1/2 cană smântână

3/4 cană zahăr tos

2 lingurițe esență de vanilie

un vârf de sare

1 kg piersici tăiate felii

*1 cană = 236 ml / 136 g făină

Mod de preparare

Întâi și întâi, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Amestecă Făina Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii și ouăle până la omogenizare. Adaugă treptat smântâna, laptele, zahărul, esența de vanilie și sarea. Continuă să amesteci până obții o compoziție cremoasă.

Unge o tavă de copt cu unt peste tot, ca preparatul să nu se lipească și să primească un plus de savoare.

Toarnă amestecul în tavă. Spală vârtos piersicile, taie-le felii și adaugă-le peste.

Dă la cuptor pentru 30-40 de minute sau până observi că preparatul este rumen și trece testul scobitorii.

Lasă-l puțin la răcit, apoi cheamă-i pe cei dragi la masă.

 

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj