Clătite americane

Icon print Print

Preferatele celor mici, clătitele americane, cunoscute și sub denumirea de pancakes, sunt ușor de preparat și pot fi servite atât pe post de desert, cât și la micul dejun. Clătitele americane sunt desertul ideal pentru diminețile târzii de weekend, când pofta de ceva gătit în casă este și mai mare, iar timpul tău este mai flexibil.

Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane nu necesită multă îndemânare pentru că pot fi întoarse cu spatula. Pufoase și sățioase, clătitele americane pot fi servite cu o mulțime de topping-uri, începând de la fructe și până la miere, sirop de arțar, gem sau chiar ciocolată.

Când cei ai casei au poftă de ceva bun, pregătește-le clătite americane după rețeta bunicii.

Sfaturi pentru cele mai pufoase clătite americane

  • După ce prepari compoziția de clătite americane, las-o să se „așeze” 2 minute. În acest interval, praful de copt va acționa, iar asta înseamnă că vei obține clătite mai pufoase.
  • Nu găti mai mult de 1 minut pe fiecare parte clătitele americane, altfel acestea se vor usca foarte tare.

Timp de pregătire: 20 minute

Număr de porții: 10

Ingrediente:

  • 1 cană de Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 cană de lapte
  • 2 linguri de unt topit sau ulei de floarea soarelui
  • 1 ou
  • ulei de floarea soarelui pentru ungerea tigăii de clătite

Mod de preparare

Pune-ți muzica preferată în surdină, scoate ingredientele necesare pe masa de lucru, afișează un zâmbet larg pe chip și apucă-te de gătit.

Pasul 1

Amestecă într-un bol Făina Superioară 000 Raftul Bunicii, zahărul, praful de copt si sarea. Lasă compoziția deoparte.

Pasul 2

Într-un alt bol, vei amesteca laptele, untul topit, dar și ouăle. Încorporează apoi compoziția preparată la pasul 1 în acest amestec. După ce noua compoziție devine omogenă, oprește-te din amestecat, altfel clătitele nu vor avea o textură pufoasă.

Pasul 3

Încinge o tigaie de clătite la foc mediu, apoi unge-o cu un strop de ulei de floarea soarelui. Folosește un polonic pentru a pune compoziția de clătite în tigaie.

După aproximativ 1 minut, vei observa că apar bule în compoziție – acela este momentul în care trebuie să întorci clătita pe partea cealaltă. Mai las-o 1 minut și apoi scoate-o pe o farfurie.

Pasul 4

Continuă în acest mod până când vei termina tot aluatul de clătite. Când muntele de clătite e gata, nu-ți mai rămâne de făcut decât să le pui topping-ul preferat de tine sau de cei dragi. Apoi, invită-i pe toți ai casei la masă, să vă bucurați împreună de un desert american cu gust de copilărie.

Dacă printr-o minune mai rămân clătite, le poți ține la frigider și consuma ulterior și reci. Clătitele americane reci merg de minune cu un topping cald – poți încerca un sos de fructe preparat rapid cu puțin zahăr și zeamă de lămâie ori un sos de ciocolată.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie