fbpx

Clătite pufoase

Icon print Print

Pe cât de ușor se prepară clătitele, pe atât de gustoase sunt. Un mare avantaj al acestui desert este că îl poți personaliza în funcție de gusturile tale sau ale celor din familie – unii le vor prefera cu dulceață, ceilalți cu diverse tipuri de gem sau cu cremă de ciocolată. Poate adulții vor prefera să mănânce clătitele fără umplutură, doar însiropate cu miere sau alături de fructe de sezon.

Așadar, dacă ești în căutarea unui desert pe placul tuturor celor din familie, fie ei chiar și mai mofturoși din fire, nu ai cum să dai greș dacă prepari clătite pufoase. Important este să ai la îndemână cât mai multe umpluturi și topping-uri, pentru a-i mulțumi pe fiecare în parte.

Sfaturi pentru cele mai pufoase clătite

  • Nu numai compoziția clătitelor este răspunzătoare pentru textura acestora, ci și modul și timpul de coacere. Dacă vrei clătite pufoase, e important să nu le coci prea mult pentru că altfel se usucă la interior.
  • Gătește clătitele la foc mediu și întoarce-le pe partea cealaltă înainte să apară zonele mai uscate – asta înseamnă că le vei întoarce după 30 de secunde. După ce le întorci vor avea nevoie de și mai puțin timp – cel mult 10-15 secunde.

Timp de pregătire: 25 minute

Număr de porții: 10 clătite

Ingrediente:

  • 120 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
  • 1 ¼ cană lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri de unt topit
  • 3 linguri de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • puțin unt pentru ungerea tigăii

Mod de preparare

Pasul 1

Ia un vas încăpător, bate ouăle în el cu ajutorul unui tel, apoi adaugă și laptele. Treptat, încorporează și untul.

Pasul 2

Într-un alt bol, pune Făina Superioară 000 Raftul Bunicii, sarea, dar și zahărul, amestecă bine, apoi varsă lent compoziția pe bază de ouă și lapte peste făină, amestecând încontinuu. După ce obții un amestec omogen, nu mai amesteca.

Acoperă recipientul în care se află compoziția de clătite cu folie de plastic și lasă-l deoparte preț de 20 de minute, astfel încât amestecul să aibă timp să se „așeze”.

Pasul 3

Încinge o tigaie antiaderentă, de clătite, la foc mediu. Unge cu puțin unt tigaia, apoi îndepărtează excesul cu un șervețel.

Pasul 4

Ia folia de plastic de pe vasul în care se află compoziția pentru clătite, amestecă încă o dată cu telul și apoi ia un polonic de compoziție și pune-l în tigaie, învârtind cu mâna liberă tigaia în așa fel încât lichidul să se distribuie uniform.

Pentru a te asigura că vei obține o clătită pufoasă, nu o lăsa mai mult de jumătate de minut, după care întoarce-o pe partea cealaltă. Mai las-o așa câteva secunde, apoi răstoarn-o pe o farfurie întinsă.

Pasul 5

Repetă acest proces până când se termină toată compoziția de clătite.

Servește-le celor dragi clătitele pe un platou, alături de mai multe tipuri de umplutură, astfel încât fiecare să își umple clătita așa cum îi place.

Printre umpluturile cele mai apreciate se numără: dulcețurile, gemurile de fructe, crema de ciocolată, sosul de caramel, mierea cu nucă, dar și fructele proaspete.

Poftă bună!

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj

Mini clafoutis cu fructe de pădure

VEZI REȚETA
Image Mini clafoutis cu fructe de pădure