Clătite simple (clasice)

Icon print Print

Clătitele sunt cel mai ușor și la îndemână desert pe care îl poți pregăti atunci când ai poftă de ceva dulce sau când ai musafiri. Este un preparat rapid, dar care te lasă să îți pui imaginația la încercare când vine vorba de servirea lor.

Descoperă și tu rețeta bunicii și prepară cele mai pufoase și delicioase clătite. Indiferent de compoziția pe care o alegi pentru ele, vei obține un rezultat final care îi va bucura și satisface pe cei care îl servesc.

Sfaturi pentru clătite pufoase și delicioase:

Folosește ingredientele la temperatura camerei.

Secretul clătitelor pufoase stă în numărul de ouă raportat la restul ingredientelor. Cu cât ai mai multe ouă în compoziție, cu atât clătitele tale vor fi mai pufoase și frumoase.

Cantitatea de ingrediente sugerată în rețetă este potrivită pentru patru porții. Dacă dorești să servești mai mulți oameni, mărește cantitatea de ingrediente raportat la numărul de persoane.

Timp de pregătire: 30 de minute

Număr de porții: 4

Ingrediente:

  • 130 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură de zahăr
  • esență de vanilie

Mod de preparare:

Ai nevoie de un bol încăpător în care să prepari compoziția perfectă pentru clătite. Dacă l-ai găsit este timpul să îți pui șorțul de gospodină pasionată și să începi să le prepari. Pune în bol ouăle, laptele, esența de vanilie, praful de sare și uleiul, iar apoi începe să le amesteci bine de tot, până acestea vor deveni un lichid ușor vâscos.

După ce ai amestecat zdravăn toate ingredientele, poți să adaugi treptat Făina Superioară 000 Raftul bunicii astfel: ia câte o lingură de făină și pune-o în ploaie mixând cu determinare și constant până ajungi la încorporarea completă a acesteia.

Dacă ai obținut un aluat omogen, cremos și fin, pune o tigaie la încins pe care trebuie să o ungi cu puțin ulei. Folosește-te de ajutorul unui polonic și începe să formezi clătitele în tigaie, având grijă să nivelezi frumos aluatul pe întreaga suprafață prin mișcări iscusite ale mâinii. Procedează în acest fel cu toate clătitele pănâ când se golește bolul în care ai făcut compoziția.

Trebui să prăjești bine clătitele pe ambele părți, apoi scoate-le pe o farfurie întinsă. Pentru a le păstra moi, poți acoperi farfuria cu o folie de aluminiu până la servire. Poți alege să le umpli cu magiunul preferat sau să oferi oaspeților mai multe opțiuni de servire.

Asta a fost tot, ai reușit să obții clătite pufoase și parfumate după o rețetă simplă și rapidă. Iată cum doar în câțiva pași ai obținut o rețetă simplă de clătite pufoase și parfumate. Bucură-te de un desert care va fi apreciat de oameni dragi de toate vârstele.

Poftă bună!

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie