fbpx

Dutch baby – clătită olandeză

Icon print Print

Dutch baby este o clătită olandeză, însă nu este tocmai o clătită clasică, ci mai degrabă o combinație între clătita americană și cea franțuzească, dar pregătită la cuptor. Se servește atât cu topping-uri dulci, cât și sărate, fiind un preparat excelent pentru brunch.

Pentru a le face o surpriză plăcută celor dragi, pregătește-le dutch baby cu șuncă și Emmentaler într-o dimineață târzie de weekend. Sigur se vor bucura nespus cu un asemenea răsfăț!

 

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 3-4

Ingrediente:                           

  • 2/3 cană lapte;
  • 3 ouă mari;
  • 2/3 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
  • 2 linguri unt;
  • 3-4 felii șuncă;
  • 2 felii brânză Emmentaler.

 

Mod de preparare:

Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la 180° Celsius și introdu în cuptor o tigaie rotundă din fontă pentru a se încălzi.

Intr-un bol încăpător, amestecă laptele și ouăle, apoi încorporează cu grijă Făina Superioară 000 Raftul bunicii.

Scoate tigaia de fontă din cuptor și unge-o cu cele 2 linguri de unt, apoi transferă compoziția preparată anterior în ea. Introdu iar tava la cuptor și lasă la copt în jur de 15 minute.

După ce s-a scurs timpul și clătita a început să se rumenească frumos, deschide ușor ușa cuptorului, adaugă feliile de șuncă și de brânză Emmentaler și mai lasă la copt cel mult 5 minute. Suficient cât să se topească brânza și să te îmbie mirosul divin! Când timpul s-a scurs, scoate clătita dutch baby pe o farfurie întinsă.

Servește clătita fierbinte, ideal asezonată cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Merge de minune și cu o salată alături – poftă bună!

Prăjitură cu mere și vanilie

2 ore

VEZI REȚETA
Image Prăjitură cu mere și vanilie

Plăcintă de pui la oală

1,5 ore

VEZI REȚETA
Image Plăcintă de pui la oală

Gulaș în cuib de pâine

2,5 ore

VEZI REȚETA
Image Gulaș în cuib de pâine