fbpx

Dutch baby – clătită olandeză

Icon print Print

Dutch baby este o clătită olandeză, însă nu este tocmai o clătită clasică, ci mai degrabă o combinație între clătita americană și cea franțuzească, dar pregătită la cuptor. Se servește atât cu topping-uri dulci, cât și sărate, fiind un preparat excelent pentru brunch.

Pentru a le face o surpriză plăcută celor dragi, pregătește-le dutch baby cu șuncă și Emmentaler într-o dimineață târzie de weekend. Sigur se vor bucura nespus cu un asemenea răsfăț!

 

Timp de preparare: 30 minute

Număr de porții: 3-4

Ingrediente:                           

  • 2/3 cană lapte;
  • 3 ouă mari;
  • 2/3 cană Făină Superioară 000 Raftul Bunicii;
  • 2 linguri unt;
  • 3-4 felii șuncă;
  • 2 felii brânză Emmentaler.

 

Mod de preparare:

Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la 180° Celsius și introdu în cuptor o tigaie rotundă din fontă pentru a se încălzi.

Intr-un bol încăpător, amestecă laptele și ouăle, apoi încorporează cu grijă Făina Superioară 000 Raftul bunicii.

Scoate tigaia de fontă din cuptor și unge-o cu cele 2 linguri de unt, apoi transferă compoziția preparată anterior în ea. Introdu iar tava la cuptor și lasă la copt în jur de 15 minute.

După ce s-a scurs timpul și clătita a început să se rumenească frumos, deschide ușor ușa cuptorului, adaugă feliile de șuncă și de brânză Emmentaler și mai lasă la copt cel mult 5 minute. Suficient cât să se topească brânza și să te îmbie mirosul divin! Când timpul s-a scurs, scoate clătita dutch baby pe o farfurie întinsă.

Servește clătita fierbinte, ideal asezonată cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Merge de minune și cu o salată alături – poftă bună!

Făină 000 pentru prăjituri

VEZI REȚETA
Image Făină 000 pentru prăjituri

Faină integrală din grâu

VEZI REȚETA
Image Faină integrală din grâu

Tartă de cartofi dulci

1 oră

VEZI REȚETA
Image Tartă de cartofi dulci