Cornulețe cu gem și nucă

Icon print Print

Fragede, parfumate și absolut delicioase, cornulețele cu gem sunt ideale pentru orice ocazie. Urmărește rețeta bunicii și află cum să obții în doar câțiva pași cornulețe gustoase care să aducă zâmbetul celor dragi ție. Surprinde-i cu o masă festivă și cu un desert minunat care să vă aducă pe toți împreună.

Ți-ai pregătit deja șorțul preferat? Este timpul să te apuci de gătit.

Timp de pregătire: 45 de minute

Număr de porții: 32 de cornulețe

Ingrediente:

Pentru aluatul cornulețelor:

  • 250 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 125 g smântână
  • 150 g unt
  • 3 gălbenușuri
  • sare
  • vanilie

Pentru compoziție:

  • 200 g gem
  • 100 g nucă

Pentru decor:

  • 100 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Pentru început, pregătește aluatul. Pentru acest pas, ai nevoie de un bol încăpător în care să pui făina Superioară 000 Raftul bunicii, untul tăiat cubulețe, gălbenușurile, vanilia, smântâna și puțină sare.

Realizează o magie cu mâinile și frământă ușor aluatul, cu dragoste. Este foarte important să nu amesteci cu putere, altfel riști să se întărească prea mult.

După ce ai obținut un aluat voinic și omogen, împăturește-l într-o folie alimentară de plastic și lasă-l să se odihnească la frigider pentru aproximativ o oră.

Ocupă-te între timp de umplutură. Ai nevoie de un bol în care să amesteci nuca măcinată cu gemul. Adăugarea nucii măcinate în compoziția cornulețelor este opțională, dar ea oferă un plus de gust pentru preparat și absoarbe umezeala, astfel încât să nu curgă compoziția din cornulețe.

Scoate aluatul de la frigider și lasă-l pe blatul pe bucătărie aproximativ 30 de minute pentru a-și regla temperatura. Împarte-l apoi în patru și întinde fiecare foaie de aluat cu ajutorul unui sucitor. După ce le-ai întins pe toate ia un cuțit și împarte-le astfel încât să obții opt triunghiuri pe fiecare foaie. Acum ia o linguriță și pune compoziția pe baza triunghiului. Apucă aluatul și începe să răsucesti de la bază spre vârf.

După ce cornulețele au fost modelate, pune-le pe toate pe o tavă încăpătoare tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt. Pregătește cuptorul în prealabil până ajunge la 170 de grade și bagă tava acolo pentru aproximativ 15 minute. După ce cornulețele încep sa se rumenească frumos, iar parfumul îmbietor al acestora îti învăluie bucătăria, le poți scoate de la cuptor.

După ce se răcesc, presară peste ele zahăr pudră.

Cheamă-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă împreună de mini desertul proaspăt preparat.

Poftă bună!

 

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie