Cornulețe cu rahat

Icon print Print

Îți mai aduci aminte de vizitele la bunici și de cum erai întâmpinat cu o tavă plină de cornulețe proaspete cu rahat?

Descoperă rețeta bunicii și prepară cornulețe aromate, fragede și gustoase care să aducă zâmbetul pe buzele celor dragi ție. Ia-ți șorțul preferat, pregătește-ți ingredientele, urmărește pașii din rețetă și mai repede decât crezi vei avea pe masă un desert delicios, care îți va aduce aminte de gustul copilăriei.

Timp de pregătire: 40 de minute

Număr de porții: 48 de bucăți

Ingrediente:

  • 550 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 250 g rahat
  • 350 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • vanilie
  • sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr pudră vanilat pentru decor

Mod de preparare:

Pentru început, pregătește un bol încăpător în care să amesteci Făina Superioară 000 Raftul bunicii, untul, gălbenușurile, sarea, vanilia, coaja de lămâie și zahărul pudră.

Suflecă-ți bine mânecile și începe să frămânți cu multă dragoste aluatul. Daca vrei să îți fie mai ușor, te poți ajuta de un mixer la încorporatea ingredientelor. În cazul în care ți se pare că aluatul tău nu se leagă, poți remedia acest lucru prin adăugarea câtorva lingurițe de apă. Când acesta s-a omogenizat, este timpul să-l pui la odihnit pentru aproximativ 30 de minute, într-un spațiu răcoros.

Pe un tocător, taie în cubulețe rahatul. Dacă vezi că începe să se lipească foarte tare, poți să presari mai mult zahăr pudră sau poți umezești puțin cuțitul în apă.

După ce aluatul s-a odihnit suficient, pune-l pe blatul de lucru, presară puțină făină și ajută-te de un sucitor pentru a-l întinde foarte bine. Ia un cuțit si taie foaia de aluat în formă de triunghiuri. La baza fiecărui triunghi, pune apoi câte o bucățică de rahat. Rulează fiecare cornuleț pornind de la bază către vârf.

Dacă ai terminat cu rularea lor, așează-le pe toate pe o tavă tapetată cu puțin ulei și hârtie de copt, apoi bagă-le în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Când încep să se rumenească sunt gata. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească puțin. Mai rămâne să le acoperi de zahăr pudră și să le servești celor dragi.

Poftă bună!

 

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

4 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: Bunătăți din Dobrogea

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

3 ore

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie: bunătăți din Muntenia

Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania

3 ore și 35 minute

VEZI REȚETA
Image Gustul călătoriei prin frumoasa Românie – Bunătăți din Transilvania
Magie în Bucătărie