Există o mulțime de rețete de cornulețe, însă aceasta îți garantează că vei obține un desert cu gustul copilăriei, care îți va domoli dorul de bunica, de casa părintească ori de locul în care ai crescut.
Sfaturi pentru cele mai fragede cornulețe
Scoate untura și ouăle din frigider cu cel puțin o oră înainte de a prepara cornulețele, pentru ca acestea să ajungă la temperatura camerei.
Dacă nu ai untură, poți folosi unt foarte gras, cu peste 80% grăsime.
Timp de pregătire: 45 minute
Număr de porții: aproximativ 50 de cornulețe
Ingrediente:
Mod de preparare
Într-un bol încăpător, amestecă untura sau untul împreună cu 100 g de zahăr pudră și un praf de sare, până vei obține o compoziție ce are textura unei creme fine. Încorporează apoi gălbenușurile, unul câte unul, în tihnă. A sosit momentul să adaugăm și ingredientul-cheie: făina Standard 650 de la Raftul Bunicii.
Treptat, cu răbdare, adaugă în ploaie făina, având grijă să amesteci constant pentru a se omogeniza. Ușor, ușor, compoziția va începe să capete aspectul unui aluat, astfel că va trebui să-și sufleci mânecile și să începi să frămânți de-a binelea. Adaugă și laptele și ai grijă să frămânți neîncetat, pentru a-l încorpora și pe acesta.
Presară un strat fin de făină pe masa ta de lucru și răstoarnă aluatul. Arată tare bine, nu-i așa? Frământă-l blând cu ambele mâini câteva clipe și formează o bilă; învelește aluatul cu folie de plastic și lasă-l să se odihnească la rece, în frigider, cel puțin o oră.
Acum că ora s-a scurs și odihna-i gata, ia aluatul din frigider și scoate folia de plastic. Mai trebuie alintat puțin, așa că frământă-l cu încredere 2-3 minute, pentru a-l frăgezi. Cu ajutorul unui sucitor, întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 8 mm, suficient cât pentru un cornuleț zdravăn. Cu grijă și îndemânare, decupează triunghiuri de 8-10 cm din foaie; nu îți face griji dacă îți mai rămâne aluat suplimentar, îl poți frământa puțin și poți repeta procesul, până când l-ai terminat pe tot.
Umple mijlocul fiecărui triunghi cu rahat sau cu gem, după placul tău și al celor dragi, apoi rulează foaia de aluat dinspre baza triunghiului, către vârf. Învârte și învârte fiecare bucată de aluat, până când obții o armată de cornulețe dolofane, umplute și delicioase.
Acum a sosit momentul să-i coacem! Așază cornulețele în tăvi tapetate cu hârtie de copt, având grijă să lași spațiu între fiecare dintre cornulețe, acestea vor mai crește puțin.
În cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, bagă tăvile cu cornulețe și lasă-le să se rumenească în jur de 15 minute. Nu-i așa că aromele deja îți alintă simțurile?
După ce timpul s-a scurs și cornulețele au căpătat o nuanță aurie, scoate tăvile din cuptor și lasă cornulețele să tihnească 2-3 minute; după ce s-au răcorit puțin, tăvălește-le zdravăn printr-un strat generos de zahăr pudră.
Așază cornulețele fragede pe o farfurie și bucură-te alături de cei dragi, la o ceașcă de cafea sau de ceai, de amintiri mici și dulci!
Poftă bună!
Măr copt în foietaj
VEZI REȚETACinnamon Rolls
VEZI REȚETABanane umplute cu ciocolată în foietaj
VEZI REȚETA© Copyright 2021 GoodMills România. Toate drepturile rezervate.