Cozonaci
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște
Se întâmplă deseori ca la câteva zile după sărbători să rămânem cu câteva preparate pe care nu am dori totuși să le risipim. În cazul cozonacului, vestea bună este că îl putem reinterpreta sub forma unui alt desert la fel de gustos.
Modelarea biluțelor din cozonac poate fi o activitate minunată pentru întreaga familie, iar cei mici vor fi încântați să participe la preparare. Cu doar câteva ingrediente și 20 de minute la dispoziție, pregătiți împreună un desert...
Citește mai mult
Babka cu nucșoară și rom
4 ore
Babka este un cozonac deosebit, popular mai ales în nordul și nord-estul țării noastre, unde comunitățile de ucrainieni și polonezi prepară acest desert iubit în țările lor. Rețeta de babka s-a născut în Israel, fiind transmisă din generație în generație prin familiile de evrei. Astăzi, este un cozonac ce câștigă popularitate datorită aromelor perfecte pentru sezonul rece și texturii dense, oferite de forma împletită.
Poate fi savurat de sărbători, alături sau în...
Citește mai mult
Făină 000 pentru prăjituri
Făină 000 pentru prăjituri
Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit.
Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...
Citește mai mult
Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc
3 ore și 30 minute
Cozonacul babka își are originile în comunitățile evreiești din Polonia și Ucraina, însă datorită gustului său a devenit popular în toată lumea. Bucură-i și tu pe cei dragi cu acest desert gustos, potrivit mai ales pentru zilele de sărbătoare.
Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute (plus încă 6 ore la crescut)
Număr de porții: 2 cozonaci
Ingrediente:
Pentru aluat:
½ cană lapte;
1 pachet (7 g) drojdie uscată;
1/3 cană zahăr tos;
4 ¼ cană F...
Citește mai mult
Cozonac bejgli
120 de minute
Cozonacul bejgli este un preparat tradițional unguresc, servit în mod deosebit în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Ungurii sunt de părere că semințele de mac atrag prosperitatea, de aceea nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.
Învață și tu cum să prepari cozonac bejgli pentru a îi surprinde pe cei dragi cu un preparat neașteptat în zilele de sărbătoare și nu numai.
Timp de preparare: 120 minute
Număr de porții: 20 de felii
Ingrediente:
Pen...
Citește mai mult
Cozonac trandafir
3 ore
Cunoscut și sub numele de Rosenkrantz, cozonacul trandafir este un preparat vedetă pentru masa de Crăciun. Umplut cu nucă, migdale, marțipan, cacao, fructe sau chiar brânză de vaci, este desertul care va face spectacol la prima vedere și va fi lăudat datorită gustului. Dacă vrei și tu să pregătești un preparat special pentru a impresiona invitații de la masa de Crăciun, pune-ți șorțul preferat, și cu pasiune urmărește pașii din rețetă. Mai repede decât crezi vei avea c...
Citește mai mult
Cozonac cu ciocolată
3 ore
Rețeta de cozonac cu ciocolată este ideală pentru a aduce un plus de magie pe masa de sărbători. Începe noul an cu un desert care va fi îndrăgit de întreaga familie, dar mai ales de copii, datorită compoziției bogate în ciocolată. Chiar și cei care nu se declară fani ai cozonacului vor vrea o bucățică din preparatul tău festiv.
Dacă îți dorești ca acest desert gustos să fie pe masa ta de sărbătoare, urmează rețeta și prepară și tu un cozonac cu ciocolată pufos ...
Citește mai mult
Cozonac de post cu nuci, stafide și cacao
2 ore
Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor îți amintește de zilele fericite, în care nu aveai nicio altă preocupare în afară de joacă? Nu ai da o felie de cozonac cald pe niciun desert sofisticat? Chiar dacă ții post în această perioadă, te poți bucura de un cozonac pufos, crescut bine și umplut cu ce ai mai bun prin bucătărie. Există rețete de cozonac fără lapte și ouă așa că postul nu trebuie să te descurajeze.
Pune-ți un șort de bucătărie colorat, suflecă-...
Citește mai mult
Cozonac cu nucă
3 ore și 45 minute
De sărbători, cozonacul este un preparat nelipsit de pe masa în jurul căreia se strâng toți membrii familiei, cu mic cu mare. Fie el cu nucă, stafide, cacao sau rahat, cozonacul este un deliciu culinar de la care nu putem face rabat.
Tocmai de aceea, te invităm să descoperi rețeta de cozonac cu nucă a bunicii, pe care să o pregătești și tu în prag de sărbătoare pentru cei apropiați. Pentru că nimic nu se compară cu bucuria pură din ochii celor dragi, atunci când mușcă...
Citește mai mult
Cozonac bucovinean
1 oră și 30 minute
Astăzi îți aducem mai aproape gusturile din Bucovina, sub forma unui desert mult apreciat și căutat la noi în țară, mai ales în perioada sărbătorilor. Este vorba despre cozonacul bucovinean, al căror secrete de preparare au fost păstrate cu sfințenie în această regiune a țării, și transmise de bunici fiicelor și nepoatelor lor.
Prin viu grai, cântărind ingredientele din ochi fără a da greș și dându-și seama că aluatul de cozonac este gata atunci când li se despri...
Citește mai mult
Făina Superioară 000 pentru Cozonac
Făina Superioară 000 pentru Cozonac
Cei mai gustoși cozonaci sunt fără îndoială cei făcuți cu mâna ta, acasă în bucătărie. Însă desigur, un cozonac pufos, frumos crescut, bine copt și rumenit depinde atât de iscusința ta la frământat, cât și de calitatea făinii pe care ai ales-o pentru aluat.
Pentru o preparare de succes, îți recomandăm să folosești Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii. Aceasta este o făină superioară albă, fină și puf...
Citește mai mult
Cozonac Rosenkranz
Cozonacul Rosenkranz este mai ușor de făcut și mai aspectuos decât cozonacul tradițional. În plus, textura diferită îl face irezistibil. Melcișorii îngrămădiți, umpluți din belșug cu nucă și copți împreună la adăpostul lipicios al zahărului ars, vor cucerii toți mesenii de Paști.
Timp de pregătire: 1 oră și 15 minute
Număr de porții: 8-10
Ingrediente
Pentru aluat
800 g Făină 000 Raftul bunicii
500 ml lapte
30 g drojdie proaspătă sau 10 g droj...
Citește mai mult
Meniul de Paști complet: idei și rețete pentru o masă festivă în familie
Sărbătorile Pascale marchează una dintre cele mai frumoase perioade din an: renașterea naturii și totodată a Mântuitorului Iisus Hristos. Profităm de cele 3 zile de sărbătoare pentru a ne strânge, cu mic, cu mare, în jurul mesei și a ne înfrupta din bucate tradiționale pregătite cu sârg, după rețeta bunicii. Masa de Paști este un prilej de mare bucurie în sânul familiei: generații întregi se strâng în aceeași casă, ciocnesc ouăle roșii sau pe cele frumos încondeiat...
Citește mai mult
12 decembrie: Cozonac – ”Sarea-n bucate”
În povestea cu tâlc ”Sarea-n bucate”, la nunta fetei mici a împăratului ”se întinse o masă d-alea împărăteştile, cu fel de fel de mâncări, de băuturi, de plăcinte şi de alte bunătăţi, de să-ţi lingi şi degetele când le vei mânca. Mireasa poruncise bucătarilor ce bucate să gătească” și ne imaginăm că au fost tare, tare gustoase. Pe masa nuntașilor ar fi fost cu siguranță și câțiva cozonaci mari, pufoși și parfumați. Iată și rețeta, pentru un rezul...
Citește mai mult
Cozonac rapid și savuros fără frământare
130 minute
Parcă sărbătorile sunt incomplete fără tradiționalul cozonac pregătit după rețeta mamei tale, nu-i așa? În această perioadă din an, este foarte probabil te simți puțin intimidată de timpul care se scurge foarte repede, de cumpărăturile și pregătirile necesare în prag de sărbătoare, dar și de preparatele tradiționale pe care încă le mai ai de pregătit.
Având în vedere cât de agitată ești pentru a fi gata la timp cu toate, s-ar putea să fii tentată să sari pe...
Citește mai mult
Cozonac cu migdale
120 minute
COZONAC CU MIGDALE
Timp de preparare: 120 de minute
Ingrediente:
1 kg făină Raftul bunicii 000 pentru cozonac
7 gălbenușuri
4 albușuri
300 g de zahăr
250 g de unt
2 linguri de ulei
lapte cât se cere (circa ½ litru)
1 lingură de rom
vanilie
50 g drojdie
1 linguriță rasă de sare
Ingrediente compoziție:
2 linguri de unt topit
150 g migdale
100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Să trecem la treabă! Începe, așadar, cu prepararea aluatului. Înmoaie droj...
Citește mai mult
Învârtită cu mere și mac
120 minute
ÎNVÂRTITĂ CU MERE ȘI MAC
Timp de preparare: 120 de minute
Ingrediente:
Pentru o tavă mare, rotundă:
500 g de făină Raftul Bunicii pentru Cozonac
7 g de drojdie uscată
200 ml lapte călduț
120 g de zahăr
100 g de unt
2 ouă și un gălbenuș
coaja rasă de la o lămâie
1 kg de mere
2 linguri de scorțișoară
4-5 linguri de mac
Mod de preparare:
Învârtita e sora mai mare a cozonacului, așa că în prima parte a rețetei trebuie să te pregătești suflete...
Citește mai mult
Cozonaci pufoși
180 minute
COZONACI PUFOŞI
Timp de preparare: 180 de minute
Ingrediente:
1 kg de Făină Superioară 000 pentru cozonac Raftul bunicii
50 g de drojdie
400 ml de lapte călduț
300 g de zahăr
6 ouă și un gălbenuș
150 g de unt
1 lingură de extract de vanilie
coaja rasă de la două lămâi si puțin ulei vegetal pentru modelat
Pentru crema aromată de nuci:
300 g de miez de nucă; 150 ml lapte
70 g de zahăr; 4 linguri de cacao
2 linguri de rom
Mod de preparare:
Pri...
Citește mai mult