Cozonaci

Galerie de reţete

alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete

Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște

Se întâmplă deseori ca la câteva zile după sărbători să rămânem cu câteva preparate pe care nu am dori totuși să le risipim. În cazul cozonacului, vestea bună este că îl putem reinterpreta sub forma unui alt desert la fel de gustos.  Modelarea biluțelor din cozonac poate fi o activitate minunată pentru întreaga familie, iar cei mici vor fi încântați să participe la preparare. Cu doar câteva ingrediente și 20 de minute la dispoziție, pregătiți împreună un desert...

Citește mai mult

Image Bile delicioase din cozonacul rămas de la Paște

Babka cu nucșoară și rom

4 ore

Babka este un cozonac deosebit, popular mai ales în nordul și nord-estul țării noastre, unde comunitățile de ucrainieni și polonezi prepară acest desert iubit în țările lor. Rețeta de babka s-a născut în Israel, fiind transmisă din generație în generație prin familiile de evrei. Astăzi, este un cozonac ce câștigă popularitate datorită aromelor perfecte pentru sezonul rece și texturii dense, oferite de forma împletită. Poate fi savurat de sărbători, alături sau în...

Citește mai mult

Image Babka cu nucșoară și rom

Făină 000 pentru prăjituri

Făină 000 pentru prăjituri Dacă vrei ca prăjiturile să-ți iasă perfect de fiecare dată, alege Făina 000 pentru prăjituri. Deosebit de fină, cu un conținut mai ridicat de amidon, Făina 000 pentru prăjituri e ușor de folosit, iar aluatul iese exact cum ți-ai dorit. Pentru blaturi fără cocoloașe, modelează amestecul cu blândețe și adaugă dragoste în timp ce gătești. Vei obține preparate crescute frumos, pufoase și moi la interior, cu textură fină și umedă, delo...

Citește mai mult

Image Făină 000 pentru prăjituri

Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

3 ore și 30 minute

Cozonacul babka își are originile în comunitățile evreiești din Polonia și Ucraina, însă datorită gustului său a devenit popular în toată lumea. Bucură-i și tu pe cei dragi cu acest desert gustos, potrivit mai ales pentru zilele de sărbătoare. Timp de preparare: 3 ore și 30 de minute (plus încă 6 ore la crescut) Număr de porții: 2 cozonaci Ingrediente: Pentru aluat: ½ cană lapte; 1 pachet (7 g) drojdie uscată; 1/3 cană zahăr tos; 4 ¼ cană F...

Citește mai mult

Image Cozonac Babka - rețetă de cozonac evreiesc

Cozonac bejgli

120 de minute

Cozonacul bejgli este un preparat tradițional unguresc, servit în mod deosebit în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Ungurii sunt de părere că semințele de mac atrag prosperitatea, de aceea nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Învață și tu cum să prepari cozonac bejgli pentru a îi surprinde pe cei dragi cu un preparat neașteptat în zilele de sărbătoare și nu numai.   Timp de preparare: 120 minute Număr de porții: 20 de felii Ingrediente: Pen...

Citește mai mult

Image Cozonac bejgli

Cozonac trandafir

3 ore

Cunoscut și sub numele de Rosenkrantz, cozonacul trandafir este un preparat vedetă pentru masa de Crăciun. Umplut cu nucă, migdale, marțipan, cacao, fructe sau chiar brânză de vaci, este desertul care va face spectacol la prima vedere și va fi lăudat datorită gustului. Dacă vrei și tu să pregătești un preparat special pentru a impresiona invitații de la masa de Crăciun, pune-ți șorțul preferat, și cu pasiune urmărește pașii din rețetă. Mai repede decât crezi vei avea c...

Citește mai mult

Image Cozonac trandafir

Cozonac cu ciocolată

3 ore

Rețeta de cozonac cu ciocolată este ideală pentru a aduce un plus de magie pe masa de sărbători. Începe noul an cu un desert care va fi îndrăgit de întreaga familie, dar mai ales de copii, datorită compoziției bogate în ciocolată. Chiar și cei care nu se declară fani ai cozonacului vor vrea o bucățică din preparatul tău festiv. Dacă îți dorești ca acest desert gustos să fie pe masa ta de sărbătoare, urmează rețeta și prepară și tu un cozonac cu ciocolată pufos ...

Citește mai mult

Image Cozonac cu ciocolată

Cozonac de post cu nuci, stafide și cacao

2 ore

Mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor îți amintește de zilele fericite, în care nu aveai nicio altă preocupare în afară de joacă? Nu ai da o felie de cozonac cald pe niciun desert sofisticat? Chiar dacă ții post în această perioadă, te poți bucura de un cozonac pufos, crescut bine și umplut cu ce ai mai bun prin bucătărie. Există rețete de cozonac fără lapte și ouă așa că postul nu trebuie să te descurajeze. Pune-ți un șort de bucătărie colorat, suflecă-...

Citește mai mult

Image Cozonac de post cu nuci, stafide și cacao

Cozonac cu nucă

3 ore și 45 minute

De sărbători, cozonacul este un preparat nelipsit de pe masa în jurul căreia se strâng toți membrii familiei, cu mic cu mare. Fie el cu nucă, stafide, cacao sau rahat, cozonacul este un deliciu culinar de la care nu putem face rabat. Tocmai de aceea, te invităm să descoperi rețeta de cozonac cu nucă a bunicii, pe care să o pregătești și tu în prag de sărbătoare pentru cei apropiați. Pentru că nimic nu se compară cu bucuria pură din ochii celor dragi, atunci când mușcă...

Citește mai mult

Image Cozonac cu nucă

Cozonac bucovinean

1 oră și 30 minute

Astăzi îți aducem mai aproape gusturile din Bucovina, sub forma unui desert mult apreciat și căutat la noi în țară, mai ales în perioada sărbătorilor. Este vorba despre cozonacul bucovinean, al căror secrete de preparare au fost păstrate cu sfințenie în această regiune a țării, și transmise de bunici fiicelor și nepoatelor lor. Prin viu grai, cântărind ingredientele din ochi fără a da greș și dându-și seama că aluatul de cozonac este gata atunci când li se despri...

Citește mai mult

Image Cozonac bucovinean

Făina Superioară 000 pentru Cozonac

Făina Superioară 000 pentru Cozonac Cei mai gustoși cozonaci sunt fără îndoială cei făcuți cu mâna ta, acasă în bucătărie. Însă desigur, un cozonac pufos, frumos crescut, bine copt și rumenit depinde atât de iscusința ta la frământat, cât și de calitatea făinii pe care ai ales-o pentru aluat. Pentru o preparare de succes, îți recomandăm să folosești Făina Superioară 000 pentru Cozonac de la Raftul bunicii. Aceasta este o făină superioară albă, fină și puf...

Citește mai mult

Image Făina Superioară 000 pentru Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este mai ușor de făcut și mai aspectuos decât cozonacul tradițional. În plus, textura diferită îl face irezistibil. Melcișorii îngrămădiți, umpluți din belșug cu nucă și copți împreună la adăpostul lipicios al zahărului ars, vor cucerii toți mesenii de Paști. Timp de pregătire: 1 oră și 15 minute Număr de porții: 8-10 Ingrediente Pentru aluat 800 g Făină 000 Raftul bunicii 500 ml lapte 30 g drojdie proaspătă sau 10 g droj...

Citește mai mult

Image Cozonac Rosenkranz

Meniul de Paști complet: idei și rețete pentru o masă festivă în familie

Sărbătorile Pascale marchează una dintre cele mai frumoase perioade din an: renașterea naturii și totodată a Mântuitorului Iisus Hristos. Profităm de cele 3 zile de sărbătoare pentru a ne strânge, cu mic, cu mare, în jurul mesei și a ne înfrupta din bucate tradiționale pregătite cu sârg, după rețeta bunicii. Masa de Paști este un prilej de mare bucurie în sânul familiei: generații întregi se strâng în aceeași casă, ciocnesc ouăle roșii sau pe cele frumos încondeiat...

Citește mai mult

Image Meniul de Paști complet: idei și rețete pentru o masă festivă în familie

12 decembrie: Cozonac – ”Sarea-n bucate”

În povestea cu tâlc ”Sarea-n bucate”, la nunta fetei mici a împăratului ”se întinse o masă d-alea împărăteştile, cu fel de fel de mâncări, de băuturi, de plăcinte şi de alte bunătăţi, de să-ţi lingi şi degetele când le vei mânca. Mireasa poruncise bucătarilor ce bucate să gătească” și ne imaginăm că au fost tare, tare gustoase. Pe masa nuntașilor ar fi fost cu siguranță și câțiva cozonaci mari, pufoși și parfumați. Iată și rețeta, pentru un rezul...

Citește mai mult

Image 12 decembrie: Cozonac – ”Sarea-n bucate”

Cozonac rapid și savuros fără frământare

130 minute

Parcă sărbătorile sunt incomplete fără tradiționalul cozonac pregătit după rețeta mamei tale, nu-i așa? În această perioadă din an, este foarte probabil te simți puțin intimidată de timpul care se scurge foarte repede, de cumpărăturile și pregătirile necesare în prag de sărbătoare, dar și de preparatele tradiționale pe care încă le mai ai de pregătit. Având în vedere cât de agitată ești pentru a fi gata la timp cu toate, s-ar putea să fii tentată să sari pe...

Citește mai mult

Image Cozonac rapid și savuros fără frământare

Cozonac cu migdale

120 minute

COZONAC CU MIGDALE Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente:  1 kg făină Raftul bunicii 000 pentru cozonac 7 gălbenușuri 4 albușuri 300 g de zahăr 250 g de unt 2 linguri de ulei lapte cât se cere (circa ½ litru) 1 lingură de rom vanilie 50 g drojdie 1 linguriță rasă de sare Ingrediente compoziție: 2 linguri de unt topit 150 g migdale 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Să trecem la treabă! Începe, așadar, cu prepararea aluatului. Înmoaie droj...

Citește mai mult

Image Cozonac cu migdale

Învârtită cu mere și mac

120 minute

ÎNVÂRTITĂ CU MERE ȘI MAC Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: Pentru o tavă mare, rotundă: 500 g de făină Raftul Bunicii pentru Cozonac 7 g de drojdie uscată 200 ml lapte călduț 120 g de zahăr 100 g de unt 2 ouă și un gălbenuș coaja rasă de la o lămâie 1 kg de mere 2 linguri de scorțișoară 4-5 linguri de mac Mod de preparare: Învârtita e sora mai mare a cozonacului, așa că în prima parte a rețetei trebuie să te pregătești suflete...

Citește mai mult

Image Învârtită cu mere și mac

Cozonaci pufoși

180 minute

COZONACI PUFOŞI Timp de preparare: 180 de minute Ingrediente:  1 kg de Făină Superioară 000 pentru cozonac Raftul bunicii 50 g de drojdie 400 ml de lapte călduț 300 g de zahăr 6 ouă și un gălbenuș 150 g de unt 1 lingură de extract de vanilie coaja rasă de la două lămâi si puțin ulei vegetal pentru modelat Pentru crema aromată de nuci: 300 g de miez de nucă; 150 ml lapte 70 g de zahăr; 4 linguri de cacao 2 linguri de rom Mod de preparare: Pri...

Citește mai mult

Image Cozonaci pufoși