Deserturi cu fructe
Galerie de reţete
alege produsele pe care doreşti să le regăseşti în reţete
Mini clafoutis cu fructe de pădure
În plin sezon al fructelor de pădure, natura ne oferă o abundență de arome autentice și fresh, ideale pentru a aduce un strop de savoare în bucătăria noastră. Mini clafoutis cu fructe de pădure sunt o alegere perfectă pentru a valorifica bogăția acestor fructe delicioase. Fiecare porție mică surprinde esența dulce acrișoară a zmeurei, afinelor sau murelor, oferind un echilibru natural în combinație cu textura fină și pufoasă a desertului.
Ingrediente:
...
Citește mai mult
Chec de Crăciun, cu fructe confiate
De sărbători, îți propunem un tip de chec special prin ingredientele sale care îi dau o savoare inegalabilă, dar și pentru că se pregătește cu mai mult timp înainte de servire.
După pregătire, păstrează-l între o săptămână și o lună într-un loc uscat și răcoros, dându-i astfel timp să se umple de aroma specială care-i va fermeca pe invitați.
Ingrediente
1 1/2 cană Făină Superioară 000 Raftul bunicii
1 kg amestec din fructele confiate preferate: stafid...
Citește mai mult
Clafoutis cu mere și caramel
Toamna aduce cu ea mirosul merelor coapte și al caramelului. Aduce zile petrecute în sânul familiei, alături de cei iubiți, împărțind felii calde de bunătăți și depănând amintiri. Când ești alături de persoanele potrivite, fiecare clipă devine prețioasă, așa că te invităm să pregătești acest deliciu pentru tine și familia ta.
Descoperă rețeta de clafoutis cu mere, pe care o vei pregăti cu siguranță de nenumărate ori, iar pofticioșii casei vor fi încântați ...
Citește mai mult
Clafoutis cu piersici
Ce poate fi mai plăcut vara decât să împarți cu cei dragi un deliciu desăvârșit și aromat? Clafoutisul cu piersici se pregătește ușor, iar mireasma sa îmbietoare umple casa și atrage toți pofticioșii în jurul mesei.
Cei mici vor fi încântați de acest desert atât de gustos și plin cu piersici delicioase. Pregătește-l acum și fii gata să mai ceară încă o porție!
Timp de pregătire: 50 minute
Număr de porții: 7
Ingrediente
1/2 cană Făină Superioară...
Citește mai mult
Chec cu ciocolată și caise
Checul cu ciocolată și caise este mai mult decât o prăjitură. Este acel desert simplu, pufos, pregătit de mama sau bunica și care îi cucerește pe toți pofticioșii de la masă. Gustul intens de ciocolată este completat de aroma acrișoară a caiselor, ceea ce face din această prăjitură un desert perfect pentru o zi de vară.
Când îi ai pe cei dragi aproape și vrei să petreci cât mai mult timp alături de ei, alege această rețetă rapidă, care nu necesită foarte multe ...
Citește mai mult
Brioșe cu rubarbă și căpșuni
40 de minute
Brioșele pot fi oricând un desert savuros dar sănătos dacă sunt preparate cu făină integrală, mai bogată în fibre față de făina albă și cu un conținut mai mic de amidon. În plus, îți propunem în rețeta de astăzi să îndulcești brioșele cu sirop de arțar în locul zahărului alb rafinat.
Cât despre aroma brioșelor, noi românii nu suntem deloc străini de rubarbă, populară mai ales în vestul țării, unde influențele germane sunt mai puternice. Atât rubarba câ...
Citește mai mult
Apple crumble în pahar
40 minute
Apple crumble este una dintre cele mai simple și rapide idei de desert! În plus, este savuros și sățios, îmbinând textura cremoasă a spumei de smântână cu un crumble crocant și aromat. Deși acest desert poate fi montat și servit în multiple moduri, îți propunem astăzi să te bucuri de asocierea texturilor atât de diferite și în mod vizual – prin sticla unui pahar.
Prepară apple crumble când ești în pană de idei sau când ai poftă de o gustare delicioasă și săn...
Citește mai mult
Chec de mălai, cu struguri
30 minute
Spre deosebire de checul tradițional, preparat cu făină din grâu, checul de mălai are o textură surprinzătoare și un gust dulce, delicat. Fiind o bază suficient de versatilă, el poate fi asezonat cu diferite ingrediente, de la ciocolată, până la fructe confiate sau proaspete. În rețeta de astăzi, strugurii echilibrează checul de mălai oferind mici surprize dulci-acrișoare în fiecare bucățică savurată.
Checul de mălai poate fi păstrat la temperatura camerei și consum...
Citește mai mult
Ruladă cu brânză și cireșe
1 oră și 15 minute
Dacă iubești fructele și ești în căutarea unui desert ușor de preparat, care îmbină aluatul dulce cu fructele de pădure acrișoare, încearcă această ruladă plină cu dulceață de cireșe. Blatul este realizat din făină integrală, ceea ce îl face să fie ușor crocant după coacere, însă crema de brânză echilibrează gustul și păstrează textura bogată.
Este o rețetă cu ingrediente la îndemână, pe care o poți pregăti chiar și atunci când ești în pană de in...
Citește mai mult
Prăjitură cu migdale și portocale
1 oră
Prăjitura cu portocale este un minunat omagiu adus iernii. Îmbină gustul dulce al aluatului de tartă, cu aroma acrișoară a portocalelor în două culori. Gustul de migdale se simte delicat în crema delicioasă și vei fi suprins de echilibrul între crocant și untos, la fiecare înghițitură.
Este o rețetă perfectă pentru sezonul rece și poate fi servită atât caldă cât și rece, alături de un vin fiert sau un ceai aromat.
Timp de preparare: o oră
Număr de porții: 8 ...
Citește mai mult
Prăjitură cu mere și vanilie
2 ore
Pofta de dulce e cu atât mai vie în sezonul rece, când ne dorim să însoțim cafeaua, ceaiul sau orice băutură caldă preferăm, cu un preparat care să ne răsfețe simțurile. Prăjiturile tip pandișpan sunt extrem de ușor de preparat, pot fi combinate cu diferite arome și ingrediente, și se păstrează proaspete timp de 2-3 zile.
Îți propunem astăzi o rețetă de prăjitură cu mere și vanilie, care va aduce aroma toamnei în întreaga casă!
Timp de preparare: 2 ore
Nu...
Citește mai mult
Tartă delicioasă de pere
40 de minute
O gustoasă tartă de pere, cu nuci pecan în aluat și miros de scorțișoară, îi va aduna în bucătărie pe toți din casă, de la mic, la mare.
Acest desert aparent sofisticat, însă destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp, însă cel mai potrivit este în zilele reci de toamnă.
Timp de preparare: 40 de minute
Număr de porții: 12 felii
Ingrediente
Pentru aluat:
3 linguri unt, la temperatura camerei;
½ cană zahăr;
¾ li...
Citește mai mult
Prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă
50 minute
Bucură-te de prospețimea nectarinelor și include-le într-un desert care va aduce multă bucurie meselor servite în familie. Prăjitura cu nectarine la care poftim astăzi are un ingredient-surpriză: blatul de mămăligă. Da, ai citit bine!
Dacă ți-am stârnit curiozitatea, suflecă-ți mânecile și hai să ne apucăm de gătit o minunată prăjitură cu nectarine și blat de mămăligă.
Timp de preparare: 50 minute
Număr de porții: 1 tavă de 20 cm
Ingrediente:
Pent...
Citește mai mult
Tartă cu mere, cuișoare și scorțișoară
1 oră și 40 minute
Tarta cu mere este un desert delicios și fraged, ideal pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu arome de toamnă și nu numai. Poți alege orice soi de mere care-ți plac, se potrivesc foarte bine în această rețetă.
Timp de pregătire: 1 oră și 40 de minute
Număr de porții: o tavă mică de 20 de cm
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
150 g unt
6 linguri de apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutur...
Citește mai mult
Prăjitură de casă cu mix de fructe
60 minute
Descoperă prăjitura cu fructe, un preparat rapid, ușor de făcut și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți.
Avantajul acestei rețete constă în libertatea de a-ți alege orice fruct dorești pentru a o înnobila. De cele mai multe ori, prăjitura cu fructe este preparată cu cireșe sau vișine, dar tu poți alege zmeură, caise, căpșuni, afine, prune sau orice altceva.
Dacă vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un desert delicios, alege fructele ...
Citește mai mult
Prăjitură cu banane
60 minute
Prăjitura cu banane este o rețetă ideală pentru zilele în care vrei să îi răsfeți pe cei de acasă cu un preparat dulce, dar și sățios. Sigur cei mici o vor aprecia, iar tu vei primi laude drăgăstoase!
Timp de pregătire: 60 de minute
Număr de porții: 12 porții
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
2 linguri Mălai Extra Gold Raftul bunicii
150 g zahăr
6 ouă
2 linguri cacao
1/2 pachet praf de copt
Pentru crem...
Citește mai mult
Pandișpan cu vișine și vanilie
1 oră și 15 minute
Astăzi te aducem mai aproape de vremurile copilăriei. Îți aduci aminte de gustul fermecător al pandișpanului cu vișine pregătit de bunica?
Iată un desert pufos și gustos care obișnuia să fie unul dintre cele mai dorite preparate dulci ale copilăriei. Pe cât este de savuros, pe atât de ușor este de făcut, iar partea frumoasă este că aceeași rețetă o poți înnobila cu orice fruct dorești, iar rezultatul va fi la fel de bun. Așa că, ia-ți șorțul preferat și descoper...
Citește mai mult
Prăjitură cu cireșe și vanilie
50 minute
Prăjitura cu cireșe este unul dintre cele mai iubite deserturi ale celor mici. Pufoasă, delicioasă și ușor de făcut, este preparatul ideal pentru a aduce un plus de savoare în zilele de weekend în care timpul vă permite să îi răsfățați pe cei dragi.
Puteți realiza această simplă rețetă cu mai multe tipuri de fructe: vișine, caise sau prune. Fiind gata în doar câteva momente, este o prăjitură potrivită atunci când încă testezi terenul în bucătărie sau timpul nu...
Citește mai mult
Cheesecake cu fructe
1 oră și 50 minute
Răcoritor și cremos, cheesecake-ul cu fructe este mereu o alegere bună atunci când vine vorba de un desert care să îi surprindă pe cei dragi și să vă aducă împreună pentru un moment frumos de familie.
Pregătește-te așa cum se cuvine, pune-ți șorțul de erou în bucărărie, adună împreună ingredientele și urmărește rețeta.
Timp de pregătire: 1 oră și 50 de minute
Număr de porții: 12 porții
Ingrediente:
50 g Făină Superioară 000 Raftul Bunicii
...
Citește mai mult
Chec cu mere
1 oră și 5 minute
Checul este un preparat ușor de pregătit, delicios și nelipsit de la mesele de familie. Îndrăgit atât de copii, cât și de adulți, acest desert pufos, aromat și gustos te aduce mai aproape de cei dragi pentru a vă bucura de timpul petrecut împreună.
Urmează pașii din rețetă și creează un preparat delicios care să înnobileze masa de Paște, Crăciun sau Revelion.
Sfaturi pentru cel mai bun chec cu mere
Nu adăuga praf de copt, deoarece aerul pe care spuma de albușuri...
Citește mai mult
Prăjitură cu fructe
35 minute
Surprinde-i pe cei dragi și pregătește-le o prăjitură cu fructe savuroasă, dar care nu te va ține foarte mult timp în bucătărie pentru preparare. Poți alege vișine, caise, căpșune sau orice alt tip de fruct dorești.
Timp de pregătire: 35 minute
Număr de porții: o tavă
Ingrediente:
250 g de Făină Superioară 000 de la Raftul Bunicii
200 g de zahăr
1 pliculeț de zahăr vanilat
1 kg de cireșe/ vișine/ caise/ căpșune (fructele pot fi și congelate)
...
Citește mai mult
Prăjitură cu mere
1 oră
Prăjitura cu mere este una dintre rețetele clasice ale bunicii care îți aduce aminte cu nostalgie de perioada copilăriei. Este un desert nepretențios, ieftin și absolut delicios, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți.
Ce ai zice dacă de data aceasta ai pregăti chiar tu acest preparat învăluit de emoția copilăriei și presărat cu amintiri dulci?
Urmărește rețeta bunicii și gătește pentru cei dragi o rețetă gustoasă de prăjitură cu mere, care să aducă z...
Citește mai mult
Găluște cu prune
1 oră și 15 minute
De câte ori te-a întâmpinat bunica ta cu un desert pe bază de găluște de prune în copilărie? E timpul să-i răsfeți și tu pe cei dragi cu această delicatesă care ți-a colorat zilele petrecute în compania bunicii atunci când erai mai mică.
Rețeta găluște cu prune este ușor de reținut și simplă de pus în aplicare. Aluatul pentru găluște cu prune se prepară din făină și cartofi fierți în principal. Te încurajăm să folosești prune culese cu mâna din grădina ...
Citește mai mult
Faina Superioara 000
Făina Superioară 000
Făina albă este unul dintre acele ingrediente esențiale pe care orice gospodină desăvârșită îl are în bucătărie, întrucât este folosită la pâine, prăjituri, checuri, torturi, tarte, plăcinte și alte produse de patiserie sau deserturi savuroase. O poți cumpăra din comerț la un preț mai mult decât decent.
Pentru a obține bunătăți de casă apetisante, este foarte important să cunoști originea și proprietățile calitative ale făinii cu car...
Citește mai mult
Prăjitura Dor de vară
Atunci când vara pare mult prea îndepărtată, dar gândul la ea nu îți dă pace zile înșir, alină-ți dorul cu un dulce care să te ducă instant în mijlocul unei zile însorite și leneșe, în curtea bunicii.
Prăjitura Dor de vară este desertul perfect pentru a trezi amintiri parfumate și neprețuite din copilărie și se prepară foarte, foarte ușor.
Ingrediente
150 g făină 000 Raftul bunicii
4 piersici din compot
150 g zmeură congelată
100 ml smântână cu...
Citește mai mult
Mini-delicii pentru zile vesele: Fursecuri aromate, cu cireșe confiate
Nu-i așa că un platou plin de fursecuri fragede, ornate care mai de care mai frumos și mai colorat, îți ia ochii mai ceva decât o prăjitură pretențioasă? Când vedem mini-deliciile îmbietoare parcă bucuria ne cuprinde instant, iar pofta se ia la trântă cu dorința de a nu strica aspectul lor perfect. 😊
Iată o rețeta de fursecuri cu care nu ai cum să dai greș. Noi am pregătit ingrediente pentru o cantitate dublă, pentru că experiența ne-a învățat că fursecurile se ...
Citește mai mult
Mini-tarte cu gem
25 minute
Mini-tarte cu gem
Mini-tartele de astăzi sunt perfecte pentru pauzele de ceai ori de ciocolată caldă. Sunt atât de drăgălașe, viu colorate, aromate, iar pregătirea lor e ca o joacă de copii! Așa că urmărește rețeta de mai jos și ia-i și pe cei mici să-ți dea o mână de ajutor în bucătărie, pentru mai mult spor și veselie!
Ingrediente:
250 g Făină 000 Raftul Bunicii
130 g unt
150 g gem de căpșuni (și alte tipuri de gem, de la zmeură, l...
Citește mai mult
Tartă-trandafir cu mere
90 minute
Tartă-trandafir cu mere
Pentru atunci când găzduiești o petrecere ori pur și simplu vrei să faci un desert inedit, care să fure priviri, pregătește tarta-trandafir! Petalele – felii aromate de măr, pudrate cu scorțișoară, crusta – crocantă și cu o culoare de chihlimbar, aspectul – de fotografiat, iar gustul – de lăudat! Urmează pașii de mai jos și dă-ne de veste pe Facebook dacă rezultatul s-a bucurat de aplauze!
Ingrediente:
Pentru crustă...
Citește mai mult
Brioșe-trandafir cu măr
30 minute
Brioșe-trandafir cu măr
Ochii pofticioși, mirosul de prăjituri care face dintr-o simplă după-amiază o sărbătoare, toate „Mmm ce bun e!” sau „Mai vreau o felie!” se numără printre momentele tale preferate, petrecute alături de cei dragi, nu-i așa?
Dacă pregătirea bunătăților de casă îți aduce încredere, optimism, concentrare și nerăbdare ori e o ocazie minunată de a-i aduna pe cei dragi la masă, de ce să nu împărtășești frumoasele sentimente ale...
Citește mai mult
Găluște cu brânză de vaci și mere
40 minute
Găluște cu brânză de vaci și mere
Merele proaspăt culese din livadă sunt excelente pentru o gustare între mese, dar și pentru umplutura delicioasă a găluștelor aburinde, cu aluat din brânză de vaci. Cu puțină inspirație din rețeta de mai jos, cu măiestria ta în bucătărie, toți din familie vor găsi o minunăție de desert în farfurie. Spor la pregătit găluștele cu mere!
Timp de pregătire: 40 minute
Ingrediente:
150 g Griș din Grâu Raftul bunicii
...
Citește mai mult
Prăjitură pandișpan cu prune
60 minute
Prăjitură pandișpan cu prune
Zemoase, aromate, de-a dreptul delicioase și frumos colorate, prunele și-au făcut loc printre faldurile de pandișpan pufos, într-o prăjitură care îmbogătește ziua asta de toamnă cu multe zâmbete și ”Mai vreau o felie!”. Urmează pașii din rețetă și, într-o oră, te bucuri de un pandișpan aromat, pufos, dulce-acrișor.
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
250 g Făină Superioară 000 Raftul bunicii
200 g zahăr
1 lingur...
Citește mai mult
Tort de clătite cu zmeură
60 minute
Tort de clătite cu zmeură
Pofta de dulce nu se pune-n cui, ci se domolește cu clătite aerate, alintate cu ciocolată amăruie, zmeură proaspătă și câteva frunzulițe de mentă.
E chiar ușor să pregătești un tort de clătite! Ai nevoie doar de puțină răbdare, un strop de inspirație din rețeta noastră, produse de calitate și de oameni frumoși cu care să stai la povești cât timp savurați minunea din farfurie.
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
25...
Citește mai mult
Plăcintă cu fructe de pădure
75 minute
Plăcintă cu fructe de pădure
Cauți un desert perfect pentru a fi pregătit și savurat în familie, cu fructe de sezon? Din fructe mici, dulci-acrișoare și viu colorate, pregătește o plăcintă savuroasă și veselă ca o zi de vară. Încearcă și tu rețeta de mai jos, mai ales că fructele de pădure se găsesc din plin în piețe și magazine!
Timp de pregătire:
1 oră și 15 minute
Ingrediente:
300 g Făină 000 Raftul bunicii
150 g zahăr
150 g unt
...
Citește mai mult
Pizza-desert cu fructe
40 minute
Pizza-desert cu fructe
Dacă te numeri printre aceia care ar mânca pizza la mic dejun, la prânz, la desert și seara, avem pentru tine o propunere care-ți va surâde: o delicioasă pizza-desert, cu fructe.
Timp de pregătire: 40 min
Ingrediente:
300 g făină 650 Raftul bunicii
200 g zahăr
150 g unt
1 ou
1 lingură ulei
1 linguriță praf de copt
2 esențe de vanilie
250 g cremă de brânză dulce
100 g zahăr pudră
Cireșe fără sâmburi și ...
Citește mai mult
Tort cu ciocolată și afine
20 minute
Tort cu ciocolată și afine
Un desert cu ciocolată decandentă, cu care să-ți dai pe spate invitații ori care să-ți înveselească instant ziua? Hmmmmm...În plină vară, pregătește un tort delicios, cu afine proaspete și aromate. La cum va arăta desertul la final, vei înțelege de ce merită să-l împarți cu cei dragi și să primești aplauze furtunoase.
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g Făină 000 Raftul bunicii
100 ...
Citește mai mult
Chec cu lămâie
1 oră
Chec cu lămâie
Timp de pregătire: 1 oră
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g făină 000 Raftul bunicii
200 g zahăr
200 g unt la temperatura camerei
100 g smântână
1 plic praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
2 g sare
3 ouă
Sucul de la 1 lămâie
Coaja rasă de la 2 lămâi
Pentru sirop:
Esență de vanilie
50 g zahăr
Sucul de la 1 lămâie
1 lingură zahăr pudră
Când viața îți dă lâmâi, pe lângă limonadă, pregătește un chec cu...
Citește mai mult
Tort arătos cu căpșuni
1 oră și 30 minute
TORT ARĂTOS CU CĂPȘUNI
Timp de pregătire: 1 oră și 30 minute
Ingrediente:
Pentru blat:
300 g Făină 000 Raftul bunicii
1 plic praf de copt
2 g sare
6 ouă
250 g zahăr
Esență de vanilie și esență de migdale
Pentru cremă și ornare:
500 g smântână cu 30% grăsime
4 linguri zahăr
3 plicuri de întăritor de frișcă
1 kg de căpșuni proaspete
Un desert primăvăratic, cu care să-ți dai pe spate invitații? În plină primăvară, pregătește un tor...
Citește mai mult
Griș cu lapte și fructe
30 minute
GRIȘ CU LAPTE ȘI FRUCTE
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
60 g Griș Raftul Bunicii
1 plic zahăr vanilat
1 lingură zahăr
1 fiolă esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
o linguriță de coajă de lămâie sau portocală rasă
500 ml lapte
Câteva căpșuni
Pentru un mic dejun rapid și savuros ori pentru un desert de efect, să ai la-ndemână Grișul Raftul Bunicii, lapte, fructele preferate și un strop de inspirație.
Mod de preparare:
Pentru încep...
Citește mai mult
Tartă cu dragoste și gem de căpșuni
1 oră și 15 minute
TARTĂ CU DRAGOSTE ȘI GEM DE CĂPȘUNI
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Ingrediente:
300 g făină 000 Raftul Bunicii
200 g zahăr
150 g unt (din care păstrezi 1 linguriță pentru a unge tava)
3 ouă (unul pentru uns pe deasupra)
1 lingură ulei
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
coaja de la o lămâie și coaja de la o portocală
1 esență de vanilie
300 g gem de căpșuni
Cauți un desert pentru după-amiezi de weekend, perfect pentr...
Citește mai mult
Tort Mărțișor cu frișcă și dulceață din fructe roșii
1 oră și 10 minute
TORT MĂRȚIȘOR, CU FRIȘCĂ ȘI DULCEAȚĂ DIN FRUCTE ROȘII
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
Ingrediente:
Pentru blat:
300 g făină 000 Raftul Bunicii
1 plic praf de copt
2 g sare
6 ouă
250 g zahăr
Pentru cremă și ornare:
1 borcan de dulceață din fructe roșii (căpșuni, cireșe, fructe de pădure)
1 kg smântână cu 30% grăsime
4 linguri zahăr
3 plicuri întăritor de frișcă
Mod de preparare
Pentru blat, bate albușurile spumă cu sarea și trep...
Citește mai mult
Pandișpan cu vișine
30 minute
PANDIȘPAN CU VIȘINE
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
5 linguri de făină 000 Raftul bunicii
5 ouă
5 linguri de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
1 praf de sare
vișine fără sâmburi (proaspete, din compot sau congelate)
Mod de preparare:
Știm că zilele de vară te țin prinsă între gândul de a nu porni cuptorul și cel de a savura „ceva bun, făcut în casă” cu cei dragi ție. Iată o rețetă rapidă și răcoritoare, care să dea caniculei un gust ...
Citește mai mult
Tort de mere caramelizate
1 oră și 30 minute
TORT DE MERE CARAMELIZATE
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
6 ouă
6 linguri de făină superioară Raftul Bunicii 000
6 linguri de zahăr
1/2 linguriță sare
Pentru umplutură:
8-10 mere
100 g zahăr pentru caramelizat
Dulceață (la alegere)
Nuci, stafide, migdale sau fructe de pădure
100 g unt
1/2 linguriță scorțișoară
Pentru sirop:
100 g zahăr
250 ml apă
1 fiolă esență de rom sau vanilie
Mod de preparare:
Pentru încep...
Citește mai mult
Turtă dulce cu merișoare
50 minute
TURTĂ DULCE CU MERIȘOARE
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente necesare pentru aproximativ 15 bucăți:
50 g făină 000 Raftul bunicii
200 g amestec fructe confiate şi diferite tipuri de nuci
2 ouă
125 g zahăr
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
câte un vârf de cuţit de cuişoare şi nucşoară măcinată
1/2 linguriță de scorţişoară
1 lingură de rom
175 g migdale măcinate
60 g zahăr pudră
2-3 linguri de merişoare
Mod de preparare:
...
Citește mai mult
Brioșe la minut
30 minute
BRIOȘE LA MINUT
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
Ce ai nevoie:
1 pahar de făină 000 Raftul bunicii
4 ouă
4 linguri de ulei
1 pahar de zahăr
un vârf de cuțit de sare
1/2 praf de copt
zahăr vanilat
coajă de lămâie
esență de migdale
stafide, merișoare
pentru ornat: câteva cireșe sau alte fructe din ce dulceață ai prin casă
Mod de preparare:
Ce e de făcut:
Înainte de toate, pregătește cuptorul: preîncălzește-l la 180 de grade.
S...
Citește mai mult
Prăjitură cu griș, smochine și migdale
45 minute
PRĂJITURĂ CU GRIȘ, SMOCHINE ȘI MIGDALE
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
500g de smochine
100g de migdale
450g de griș din grâu Raftul Bunicii
150g de făină albă 000 Raftul Bunicii
300g de zahăr
2 lingurițe de praf de copt
un praf de sare
2 ouă mari
200g de unt moale
550ml de lapte
esență de vanilie
opțional, 2 linguri de gem de caise pentru glazură
Mod de preparare:
Pentru început, într-un vas încăpător, amestecă făina și grișul Raft...
Citește mai mult
Tartă rustică cu piersici
85 minute
TARTĂ RUSTICĂ CU PIERSICI
Timp de preparare: 85 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
O cană și jumătate de făină 650 Raftul bunicii
O linguriță de sare
1/2 pachet de unt foarte rece, tăiat cubulețe
1/2 cană de apă rece ca gheața
Pentru umplutură:
1/2 kg de piersici tăiate felii
1/4 cană de zahăr
O linguriță de zeamă de lămâie
2 lingurițe de amidon de porumb
Câteva cubulețe foarte mici de unt
Pentru glazură:
1/4 cană de miere
O lingură de...
Citește mai mult
Prăjituri cu zmeură și lămâie
40 minute
PRĂJITURI CU ZMEURĂ ȘI LĂMÂIE
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
O cană și jumătate de făină 000 Raftul bunicii
70g de unt moale
1/3 cană de zahăr
Un vârf de cuțit de sare
Un pliculeț zahăr vanilat
Pentru topping:
3 linguri de făină 000 Raftul bunicii
3 ouă
O cană de zahăr
3 linguri de zeamă de lămâie proaspătă
O cană și jumătate de zmeură proaspătă
Zahăr vanilat pentru pudrat
Felii de lămâie, zmeură întreag...
Citește mai mult
Tartă cu vișine
1 oră
TARTĂ CU VIȘINE
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
600 g făină 000 Raftul bunicii
3 ouă
300 g zahăr
6 linguri de ulei
2 cești de apă minerală
1 plic de amoniac stins cu zeamă de lămâie
1 praf de copt
esență de rom / vanilie (opțional)
vișine (după gust, câte îți dorești)
Mod de preparare:
Folosind telul sau mixerul, bate bine ouăle cu zahărul până devin una. Apoi, pe rând adaugă: uleiul (pentru frăgezime), apa minerală (pentru textură), am...
Citește mai mult
Ștrudel cu mere
60 minute
ȘTRUDEL CU MERE
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g făină 000 Raftul bunicii
200 g margarină
o linguriță de sare
8 linguri apă minerală (sau plată)
4 linguri de ulei pentru uns foile
Pentru umplutură:
2 kg mere
100 g stafide
3 plicuri de zahăr vanilat
coaja de la lămâie
sucul de la o jumătate de lămâie
o linguriță de vârf de scorțișoară (poți pune și două, pentru mai multă aromă)
70 g zahăr tos
2 linguri ulei
...
Citește mai mult
Învârtită cu mere și mac
120 minute
ÎNVÂRTITĂ CU MERE ȘI MAC
Timp de preparare: 120 de minute
Ingrediente:
Pentru o tavă mare, rotundă:
500 g de făină Raftul Bunicii pentru Cozonac
7 g de drojdie uscată
200 ml lapte călduț
120 g de zahăr
100 g de unt
2 ouă și un gălbenuș
coaja rasă de la o lămâie
1 kg de mere
2 linguri de scorțișoară
4-5 linguri de mac
Mod de preparare:
Învârtita e sora mai mare a cozonacului, așa că în prima parte a rețetei trebuie să te pregătești suflete...
Citește mai mult
Griș cu lapte și dulceață
15 minute
GRIȘ CU LAPTE ȘI DULCEAȚĂ
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
Pentru 4 porții:
100 g de griș Raftul Bunicii
500 ml lapte integral
2 linguri de zahăr
câteva linguri de dulceață de vișine
Mod de preparare:
Alege o cratiță norocoasă și în ea pune la fiert laptele cu două linguri de zahăr. Când aproape dă în clocot, adaugă grișul, într-o ploaie măruntă, puțin câte puțin, amestecând tot timpul cu un tel. Mai lasă-l un minut, două, să se îngro...
Citește mai mult
Prăjitură cu vișine
50 minute
PRĂJITURA CU VIȘINE
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
400 g de făină Raftul Bunicii 000
500 g de vișine fără sâmburi
200 g de unt
200 g de chefir
4 ouă
150 g de zahăr
20 g de zahăr cu vanilie
10 g praf de copt
1 linguriță de sare
Mod de preparare:
Dacă îți place să pregătești rețetele vechi, ale bunicii, folosind mijloace moderne, atunci utilizează cu încredere robotul de bucătărie în care ai investit jumătate din salariu și câteva ec...
Citește mai mult
Plăcintă cu dovleac
90 minute
PLĂCINTĂ CU DOVLEAC
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
800 gr Făină Raftul bunicii 000
650gr unt
3,5 kg dovleac
700 gr zahăr
500ml apă
10 0uă
un praf de sare
Mod de preparare:
Începem să preparăm aluatul cu drag. Amestecăm 500 de ml de apă cu ouăle bătute și 300 g de unt topit, apoi presărăm drăgăstos făina albă și fină Raftul bunicii 000. Frământăm cu spor cam 30 de minute, până când obținem un aluat numai bun de întins în 10 păr...
Citește mai mult
Prăjitură cu griș și piersici
85 minute
PRĂJITURĂ CU GRIȘ ȘI PIERSICI
Timp de preparare: 85 de minute
Ingrediente:
50g griș Raftul bunicii
150g unt
15g unt topit
400g piersici foliate(felii subțiri)
225 g zahăr
1 linguriță coajă de portocală rasă
2 ouă
125 g iaurt
1⁄2 baton vanilie
30g migdale măcinate
1⁄2 linguriță praf de copt
un praf de sare(opțional)
Mod de preparare:
Să începem cu drag și voie bună! Pentru eficiență sporită, pornim mai întâi cuptorul, preîncălzi...
Citește mai mult
Prăjitură cu mere și morcov de post
60 minute
PRĂJITURĂ CU MERE ȘI MORCOV
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
Raftul bunicii Făină 000 - cât cuprinde
17 linguri morcov ras (800 - 900 gr de morcovi)
17 linguri zahăr
17 linguri de ulei
1 linguriță bicarbonat stins într-o lingură de zeamă de lămâie
mere și scorțișoară pentru umplutură
Mod de preparare:
Începeți cu răbdare prin a curăța morcovii, pe care îi dați apoi pe răzătoarea mică. Adăugați rând pe rând lingurile de zahăr, ames...
Citește mai mult
Chec cu merișoare
45 minute
CHEC CU MERIȘOARE
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
200g Raftul bunicii Făină 000
5 ouă
30 de ml ulei
150g de zahăr
3 linguri de cacao
¼ linguriță sare
1 linguriță de praf de copt
o mână de merișoare deshidratate
Mod de preparare:
Începeţi uşurel, cu separarea albușurilor de gălbenușuri cu atenție.
Apoi alegeţi un bol potrivit şi amestecaţi uleiul cu gălbenușurile, ca la maioneză (turnând uleiul puţin câte puţin şi amestecând înt...
Citește mai mult