fbpx

Pandișpan cu vișine

Icon print Print

PANDIȘPAN CU VIȘINE

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

5 linguri de făină 000 Raftul bunicii
5 ouă
5 linguri de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
1 praf de sare
vișine fără sâmburi (proaspete, din compot sau congelate)

Mod de preparare:

Știm că zilele de vară te țin prinsă între gândul de a nu porni cuptorul și cel de a savura „ceva bun, făcut în casă” cu cei dragi ție. Iată o rețetă rapidă și răcoritoare, care să dea caniculei un gust dulce-acrișor delicios. Deci, hai să dăm drumul la treabă!

Preîncălzește cuptorul la temperatura de180 de grade. Separă albușurile și bate-le spumă cu zahărul vanilat și praful de sare. Mixează în continuare și adaugă zahărul (în ploaie) și, pe rând, gălbenușurile. Trece mixerul în cea mai mică treaptă de viteză și adaugă, tot în ploaie, făina.

Unge tava cu unt, toarnă compoziția și netezește-o dacă e cazul. Coace pandișpanul 2-3 minute, cât să se formeze o crustă subțire pe deasupra. Scoate tava și adaugă rapid vișinele într-un singur strat. Introdu tava înapoi în cuptor și las-o acolo pentru încă 20-30 de minute, până când suprafața devine aurie.

Lasă pandișpanul să se răcească, taie-l și pudrează-l cu zahăr.

Poftă bună!

Măr copt în foietaj

VEZI REȚETA
Image Măr copt în foietaj

Cinnamon Rolls

VEZI REȚETA
Image Cinnamon Rolls

Banane umplute cu ciocolată în foietaj

VEZI REȚETA
Image Banane umplute cu ciocolată în foietaj